Фон дер Лайен: За пръв страна е нападната, защото иска да е част от европейското семейство

За пръв път в историята ни една държава е нападната, защото иска да бъде част от европейското семейство. Това е брутално погазване на принципите на Хартата на ООН ,принципи, под които колективно сме с ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)

Почина актьорът Борис Луканов

На 86-годишна възраст почина актьорът Борис Луканов, съобщи Министерството на културата на страницата си във "Фейсбук". В дългогодишната си кариера популярният артист изигра незабравими роли на... ...
mediapool.bg(преди 1 ден)

Слави Трифонов: Борисов веднага да си даде имунитета, ПП го бранят с голи гърди

Бойко Борисов и Кирил Петков са се събрали в една стаичка в парламента и се чудят как да се прегърнат, написа лидерът на ИТН ...
bgonair.bg(преди 1 ден)

Йоана Иванова е новият ''Герой на децата''

Национална мрежа за децата връчи тринадесетите награди "Златна ябълка" за принос към живота на децата. 6000 човека гласуваха за своите фаворити в конкурса. Инициативата се провежда за тринадесета пор ...
offnews.bg(преди 1 ден)

Денков: Министри от ГЕРБ - като министри от ГЕРБ, няма да има

Представители на първите две политически сили ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България" разговарят в кабинета на председателя на Народното събрание ...
vesti.bg(преди 1 ден)

"Лекарство за късата памет". Филм разказва как БКП два пъти иска България да е част от СССР

По време на комунизма БКП и диктаторът Тодор Живков два пъти искат България да се откаже от независимостта си и да стане част от СССР. Темата отсъства от учебниците по история. Сега за събитията разка ...
svobodnaevropa.bg(преди 1 ден)

Бившата жена на Петьо Еврото твърди, че той е написал писмото до Гешев

Няма вариант да не е писано от него". Това твърди бившата съпруга на адвоката и бивш шеф на следствието Петьо Петров - Пепи Еврото, Любена Павлова в интервю за "Антикорупционния фонд" за схемата "Осем ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)

"Невинаги е било пари": Петьо Еврото държи компромати срещу магистрати, твърди бившата му жена

Бившата съпруга на бившия шеф на Столичното следствие Петьо Петров, известен с прякора си Еврото, Любена Петрова разказа как Петров има компромати - "архив с доказателства" срещу магистрати, как е пом ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)

Украйна работи с британска компания по изграждане на оръжеен завод

Украйна работи с голямата британска отбранителна компания BAE Systems за създаване на украинска база както за производство, така и за ремонт на оръжия от танкове до артилерия, каза президентът Володим ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)

Проваленият конкурс за директор на БНТ се оказа незаконен

Административният съд - София област обяви за незаконосъобразен начина, по който Съветът за електронни медии (СЕМ) приключи миналогодишния конкурс за генерален директор на БНТ, в който не бе избран по ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)

Украйна и съюзници подготвят конференция за мир без Русия

Украйна и нейни съюзници подготвят среща на върха с участието на глобални лидери, но не и на Русия, чиято цел е да събере подкрепа за условията, при които Киев е готов да се прекрати войната. Това съо ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)

ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" обсъждат състав на кабинет

От около 9 ч. сутринта лидерите на ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" заедно с предлаганите за ротационни премиер Николай Денков и Мария Габриел обсъждат при закрити врати възможн ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)

Каталог с музиката на "Куийн" е напът да бъде продаден за рекордните 1 млрд. долара

Част от музикалния каталог на "Куийн" е напът да бъде продаден за над 1 млрд. долара, съобщава британският "Таймс". Каталогът съдържа песни на легендарната група от 70-те и 80-те години Правата за пес ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)

Ивайла Бакалова в прокуратурата за Барселонагейт: Получавала съм заплахи, но не ме е страх

Мисля, че знам достатъчно. Мисля, че много хора знаят много по този казус (делото Барселонагейт), просто може би ги е страх да говорят. Това заяви на влизане в Софийска градска прокуратура Ивайла Бак ...
offnews.bg(преди 1 ден)

СЕМ трябва да прегласува конкурса за шеф на БНТ, реши съд

Административният съд в София обяви за незаконосъобразен начина, по който Съветът за електронни медии (СЕМ) приключи миналогодишния конкурс за генерален директор на БНТ, в който не бе избран... ...

Делото за побоя над Пендиковски: Десетки смъртни заплахи

Делото за побоя над Християн Пендиковски в Охрид ще продължи на 12 юли, когато се очаква да бъде изслушан и самият той. "Вече съм по-добре. Има още медицински изследвания, които трябва да направя... ...

Бакалова на влизане в прокуратурата: "Не само аз знам много за "Барселонагейт", но другите ги е страх"

Бившата манекенка и фотомодел Ивайла Бакалова се яви на разпит в Софийската градска прокуратура. По-рано днес директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев заяви пред "Нова телевизия", че разпит ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)

Здравното министерство предлага отмяна на задължителната карантина и изолация при COVID-19

Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев ще предложи промени в Закона за здравето, които да позволят отпадането на задължителната изолация на болни от COVID-19, както и на задължителната ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)

Трохите на битието

Текстът е препубликуван от "Портал Култура". В първия ден от Пролетния панаир на книгата, се състоя премиерата на новата книга на Цветанка Еленкова "Изместването на страха", на която съм редактор. Авт ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)

Русия губи инициатива във войната според Лондон, Медведев нарече британските власти "законна цел"

От началото на май Русия все повече отстъпва инициативата във войната с Украйна. Това се казва в ежедневната сводка на военното разузнаване, публикувана от Министерството на отбраната на Великобритани ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)

Забрана за каране на тротинетки по тротоари и в паркове се готви в София

Движението на електрически тротинетки в София рязко ще се ограничи, като то ще е забранено в паркове, площади, пешеходни зони и тротоари. Новите мерки се предлагат от общински съветници от ГЕРБ-СДС и ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)

Между две преброявания расте само броят на домакинствата с 1 член

Между последните две преброявания броят на домакинствата в страната намалява със 139 811 (4.7%), а хората в тях - с 851 384 души или с 11.7%. По-слабото намаление на броя на домакинствата в сравнение ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)

ПП-ДБ и Борисов виждат атака срещу опита да съставят редовно правителство

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и ГЕРБ виждат атака срещу опита да се състави редовно правителство. Според Атанас Атанасов от ПП-ДБ атаката идва от "кохортата на президента". ...
svobodnaevropa.bg(преди 1 ден)

Само 0.1% от афганистанците в ЕС са преразпределени миналата година

Едва 217 афганистанци, нуждаещи се от постоянна закрила, са презаселени през 2022 г. в Европейския съюз, пише "Гардиън", като разказва за критиките от Международния спасителен комитет, водеща благотво ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)

САЩ изключиха Косово от учение и обещаха още мерки, напрежението на север расте

Съединените щати предприеха мерки срещу Косово, за което са най-важният съюзник. Те също така загатнаха, че предстоят други в отговор на решението етнически албанци, избрани за кметове в населени със ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)

Д-р Мирослав Ненков напуска ВМА: Забраниха ми да изказвам мнението си

"Искам да мога свободно да кажа, че нашият президент прилича на руски генерал, че премиерът Борисов е манипулатор, че главният прокурор е слаб актьор - все неща, които аз мисля", посочи Ненков ...
vesti.bg(преди 1 ден)

Светкавичната война срещу европейския път на България

Анализът е препубликуван от "Свободна Европа". Това се случи само в рамките на един ден. Шефът на контраразузнаването атакува с политически оценки бившето правителство на Кирил Петков и го обвини, че ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)

Едно наум: Съпругата на президента предложи учител по български език и психиатър на Кирил Петков

"Едно наум" е рубрика, в която "Дневник" публикува прессъобщения, откъси от текстове, изказвания и фото- и видеоматериали, които трябва да се четат или гледат с едно наум. "Познавам хора, които дават ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)

Атанас Чобанов, BIRD.bg: Водещата хипотеза за убийството на Къро е, че е проговорил пред чужди служби

Водещата хипотеза за убийството на Красимир Каменов - Къро в Южна Африка е, че той е проговорил пред службите на държави, които се интересуват от криптокралицата Ружа Игнатова, каза в "Денят с Веселин ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)

Шефът на Антикорупционния фонд: Ивайла Бакалова знае всичко по "Барселонагейт"

Днес (31 май) по разследването, публично известно като "Барселонагейт", прокуратурата ще разпита бившата манекенка Ивайла Бакалова. Това обяви директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев пред ...
dnevnik.bg(преди 1 ден)