Топ Новини

Пети международен форум за авиотранспортна свързаност и туризъм ще бъде открит в Бургас

Пети международен форум за авиотранспортна свързаност и туризъм ще бъде открит в Бургас

Петото издание на Международния форум за авиотранспортна свързаност и туризъм (ATCT) ще се проведе днес в конферентния център на Central Park в Бургас. Форумът е организиран от сдружение "Рафаел - инфо, култура и...

bta.bg(преди 10 мин.)1 публикация

Държавният глава Илияна Йотова ще връчи Почетния знак на президента за заслуги в сферата на културата и образованието

Държавният глава Илияна Йотова ще връчи Почетния знак на президента за заслуги в сферата на културата и образованието

Държавният глава Илияна Йотова ще връчи Почетния знак на президента за заслуги в сферата на образованието, културата, сценичните и музикални изкуства, литературата и библиотечното дело на церемония в Гербовата зала на...

bta.bg(преди 10 мин.)1 публикация

Рожден ден днес има световен шампион и рекордьор

Рожден ден днес има световен шампион и рекордьор

Рожден ден днес празнуват: Карлос Насар, олимпийски, световен и европейски шампион по щанги, световен рекордьор Проф. Бранимир Ботев, президент на българската секция на Европейската лига за икономическо сътрудничество...

standartnews.com(преди 10 мин.)1 публикация

Промени в Закона за съдебната власт: Правната комисия в НС ще разгледа три законопроекта

Промени в Закона за съдебната власт: Правната комисия в НС ще разгледа три законопроекта

Депутатите от временната правна комисия в парламента се събират на първо заседание днес. На него те ще разгледат три законопроекта за промени в Закона за съдебната власт, свързани със съдебната реформа. Законопроекти са...

bntnews.bg(преди 20 мин.)9 публикации

Мерките за овладяване на цените: Бюджетната комисия в НС разглежда двата законопроекта на "Прогресивна България"

Мерките за овладяване на цените: Бюджетната комисия в НС разглежда двата законопроекта на "Прогресивна България"

Очаква се днес временната бюджетна комисия в НС да разгледа двата законопроекта за овладяване на цените, внесени вчера от "Прогресивна България". Мерките предвиждат промени в Закона за защита на конкуренцията и в този...

bntnews.bg(преди 20 мин.)15 публикации

Практическото прилагане на Стратегическия подход на ЕС към Черноморския регион ще бъде фокус на конференция във Варна

Практическото прилагане на Стратегическия подход на ЕС към Черноморския регион ще бъде фокус на конференция във Варна

Практическото прилагане на Стратегическия подход на Европейския съюз към Черноморския регион ще бъде във фокуса на конференция, която ще се състои днес във Варна, съобщиха от Асоциацията на индустриалния капитал в...

bta.bg(преди 50 мин.)1 публикация

Уволненият директор на Софийските гробища: Обвиняват ме за неща, които те ми казаха да направя

Уволненият директор на Софийските гробища: Обвиняват ме за неща, които те ми казаха да направя

"Обвиняват ме във финансови практики, които аз съм консултирал с тях. Те са ми казали да ги направя. Те не са били разход към общинското предприятие, а в момента ми го начисляват към мен. Назначил съм човек, който не е...

fakti.bg(преди 1 час)16 публикации

12 май 1876 г. Убит е Георги Бенковски

12 май 1876 г. Убит е Георги Бенковски

Днес, драги ми читателю на Факти.бг, ще те върнем към кървавото потушаване на Априлското въстание. Геройство и предателство бележат тази велика епопея. На 12 май 1876 г. при засада в Тетевенския Балкан е убит Георги...

fakti.bg(преди 2 часа)1 публикация

Габровци настояват за по-строги мерки за сигурност след масово сбиване на Гергьовден

Габровци настояват за по-строги мерки за сигурност след масово сбиване на Гергьовден

В Габрово се проведе пореден протест, на който десетки жители отново настояха за по-строги мерки за сигурност и засилен контрол след масовото сбиване на Гергьовден. Недоволството ескалира, след като в социалните мрежи...

bntnews.bg(преди 6 часа)10 публикации

Назначиха втори зам.-министър на икономиката, инвестициите и индустрията

Назначиха втори зам.-министър на икономиката, инвестициите и индустрията

Със заповед на министър-председателя Румен Радев на длъжността заместник-министър на икономиката, инвестициите и индустрията е назначен Красимир Христов Якимов. Това съобщиха от правителствената информационна служба...

dir.bg(преди 6 часа)7 публикации

Нека се вглеждаме по-често в духовните примери, каза при отбелязване на 50-годишнината на Югозападния университет министърът на образованието

Нека се вглеждаме по-често в духовните примери, каза при отбелязване на 50-годишнината на Югозападния университет министърът на образованието

В ден като днешния, когато честваме светите братя Кирил и Методий, трябва да се връщаме към тези примери, това са хората на духа, хората, които движат живота напред. Това каза в словото си по повод 50-годишнината на...

bta.bg(преди 6 часа)1 публикация

С тържествена заря-проверка в Брацигово отбелязаха 150 години от Априлската епопея

С тържествена заря-проверка в Брацигово отбелязаха 150 години от Априлската епопея

Тържествена заря-проверка с участието на Четвърти артилерийски полк – Асеновград бе кулминация на тържествата по повод 150 години от Априлската епопея и празника на град Брацигово. В тържественото си слово кметът на...

bta.bg(преди 7 часа)1 публикация

Радев връща Людмила Петкова и Росица Велкова като зам.-министри на финансите

Радев връща Людмила Петкова и Росица Велкова като зам.-министри на финансите

Людмила Петкова и Росица Велкова-Желева ще бъдат заместник-министри в екипа на вицепремиера и финансов министър Гълъб Донев, съобщават от правителствената пресслужба. В края на миналата седмица за заместник-министър...

investor.bg(преди 7 часа)18 публикации

Първи мерки срещу галопиращите цени! Удължават специален закон

Първи мерки срещу галопиращите цени! Удължават специален закон

Целта на мерките е реално да въздействаме върху спекулата. Това е първата стъпка. Нужно е още време и още мерки. Най-главното нещо ще бъде системата за проследимост на цените, но на нея ще разчитаме след 2-3 месеца...

standartnews.com(преди 7 часа)2 публикации

Как управляващите предлагат да овладеят ръста на цените?

Как управляващите предлагат да овладеят ръста на цените?

Борба със спекулата и край на пировете по време на чума – така депутатът от "Прогресивна България" (ПБ) Константин Проданов описа предложените от най-голямата парламентарна група законови промени, свързани с...

investor.bg(преди 7 часа)49 публикации

Проф. Панайотов: Забавяне на избора на ВСС може да доведе до политически щети

Проф. Панайотов: Забавяне на избора на ВСС може да доведе до политически щети

От "Прогресивна България" внесоха промени в Закона за съдебната власт. "Много е важно новият Висш съдебен съвет (ВСС) да бъде избран възможно най-скоро. Надявам се, че внесените промени са част от консултации, които...

fakti.bg(преди 8 часа)1 публикация

Със заря-проверка и факелно шествие за пета година училище "Св. св. Кирил и Методий" в Перник отбеляза патронния си празник

Със заря-проверка и факелно шествие за пета година училище "Св. св. Кирил и Методий" в Перник отбеляза патронния си празник

Със заря-проверка и факелно шествие за пета година Средно училище (СУ) "Св. св. Кирил и Методий" отбеляза патронния си празник, каза за БТА директорът на училището Адриана Ольова. "Гордост и чест за нас е да бъдем част...

bta.bg(преди 8 часа)1 публикация

Войнството на Радев в парламента: Ще остане ли единно

Войнството на Радев в парламента: Ще остане ли единно

Историята на българския парламентаризъм от 1989 г. до днес сочи, че големите парламентарни групи рядко се разпадат заради опозицията, а обикновено първо се изяждат отвътре. Какво може да се очаква от хората около Радев...

fakti.bg(преди 8 часа)2 публикации

Пулев замрази плащанията, които правят държавните фирми към ведомството му

Пулев замрази плащанията, които правят държавните фирми към ведомството му

Министърът на икономиката Александър Пулев обяви, че е разпоредил временно спиране на плащанията, които правят дъщерните дружества към ведомството по договори. "Първият документ, който подписах като министър, беше за...

mediapool.bg(преди 8 часа)13 публикации

"Левски" благодари за смяната на името на метростанция "Витиня"

"Левски" благодари за смяната на името на метростанция "Витиня"

Левски излезе с официална позиция, в която благодари за преименуването на метростанция "Витиня" на "Бесарабия". "Сините" приемат тази реакция като знак на уважение към паметта на Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков...

dir.bg(преди 8 часа)9 публикации