Агресивен пътник бе свален принудително от бърз влак и задържан в РУ-Костенец. Около 8 часа тази сутрин началникът на бързия влак София - Бургас подал сигнал за оказване на съдействие във връзка с буй ...
Областният управител на Пловдив Дани Каназирева ще издаде акт по прехвърляне на Епископската базилика за стопанисване и управление от общината. Това стана ясно на среща с нея и министъра на културата ...
България изпрати заявления за вписване на "Българско кисело мляко" и "Българско бяло саламурено сирене" като Защитени наименования за произход (ЗНП) в Европейския регистър на защитените наименования з ...
Община Варна подписа споразумение за партньорство със Столичната агенция за инвестиции, съобщи кметът Иван Портних. Договарянето на сътрудничество между двата града е част от стартиралата в края на ми ...
Епископската базилика на Филипопол и въпроси, свързани със собствеността обсъдиха на работна среща министърът на културата Боил Банов и областният управител Дани Каназирева. На срещата присъстваха рес ...
За втори път в рамките на месец и половина Варненският апелативен съд отменя определение на Окръжен съд - Варна, с което мярката за неотклонение на обвиняем в държане на наркотици с цел разпространени ...
Нови 40 положителни случаи с коронавирус има през изминалото денонощие в област Кюстендил, съобщиха от Областния кризисен щаб в града. Най-много са новозаразените лица в община Кюстендил - 34, по оста ...
Община Пловдив ще закупи 10 нови апарата за платено паркиране. За целта вече е пусната обществена поръчка на стойност 96 000 лева с ДДС, като срокът за подаване на документи за участие е 22 февруари. ...
София има техническа готовност за въвеждане на нискоемисионна зона в центъра на града, както предвиждат промени в закона за въздуха, които се разглеждат от парламента. Целта на промените е от юни 2022 ...
Както обикновено "крадецът вика дръжте крадеца" и все някой му е виновен на това президентство. Вече си обяснявам защо толкова много искаха да има служебно правителство и какво са вършили, при това са ...
Както обикновено "крадецът вика дръжте крадеца" и все някой му е виновен на това президентство. Вече си обяснявам защо толкова много искаха да има служебно правителство и какво са вършили, при това са ...
Движението на автомобили по автомагистрала "Струма" в района на разклона за санданското с. Ново Делчево е възстановено. Четирима души бяха ранени, като един мъж и една жена остават на лечение в болниц ...
Окръжен съд - Русе осъди "Гаранционен фонд" да плати на 33-годишния Д. С. обезщетение в размер на 90 000 лв. за претърпени неимуществени вреди от ПТП и 4172.60 лв. за изразходените средства за лечение ...
Почистено е подвижното сметище - натрупаните след пороите отпадъци, дънери на дървета и клони, при моста на река Струма под с. Невестино, казаха от Общината. Почистването продължи повече от две седмиц ...
Започна поетапен ремонт на 14 км от Околовръстния път на град Пловдив, съвпадащ с второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград, в участъка между кръговото кръстовище с Пазарджишко шосе /при км 0/ и кръ ...
Обилните валежи в Сливенско и снеготопенето в планината увеличиха нивото на водите в региона. Във вилната зона, която се намира непосредствено до града, част от основни пътища се превърнаха в речни ко ...
Районният кмет на "Централен" Георги Стаменов е провел разговори с Българска банка за развитие /ББР/ за придобиване на Пешеходния мост. Идеята е обсъждана с кмета Здравко Димитров още преди няколко ме ...
Народният представител от ПГ на ГЕРБ и известен музикант Калин Вельов проведе маратон от срещи във Варна с хората на културата и изкуството, с актьори и изпълнители, както и със свободни артисти. В ча ...
До 16 ч. днес движението в участъка от км 260 до км 266 на АМ "Тракия", в посока Бургас ще се осъществява в скоростната лента поради ремонт на фугата на жп. надлез, съобщиха от пресцентъра на АПИ. Огр ...
26-годишен мъж от пазарджишкото село Дебращица е задържан да шофира автомобил с две различни регистрационни табели и без свидетелство за управление, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Т ...
"50 на 50 съм за ваксинирането срещу COVID-19. По принцип съм "за" ваксините, но ме тревожи какви ще са страничните ефекти. Всяко тяло реагира различно и затова все още се колебая дали да предприема т ...
Заявката за президентски мандат е политическо събитие. А за втори може да мине и за политическа грешка, както и за политическа наглост, ако го прави Румен Радев. Той избра да ни информира за решението ...
02 РУ в София издирва 82-годишната Антоанета Илиева Александрова. Тя е видяна за последен път на 1 февруари, когато е напуснала дома си в жк. "Свобода" в София и до момента е в неизвестност. Възрастна ...
"Големи компании продължават да инвестират в България - да строят и да правят нови производствени мощности. Това са много работни места и приходи в бюджета", заяви министър-председателят Бойко Борисов ...
"50 на 50 съм за ваксинирането срещу COVID-19. По принцип съм "за" ваксините, но ме тревожи какви ще са страничните ефекти. Всяко тяло реагира различно и затова все още се колебая дали да предприема т ...
"Големи компании продължават да инвестират в България - да строят и да правят нови производствени мощности. Това са много работни места и приходи в бюджета", заяви министър-председателят Бойко Борисов ...
"Истината е, че когато не се направи ремонт, винаги излизат дупки и те трябва да се кърпят есента, напролет" - констатира кметът Здравко Димитров при инспекцията в район "Северен", предаде репортер на ...
Националната електрическа компания е получила предписание да почисти плаващото сметище, което се е образувало по бреговете на язовир Кърджали. По-голя... ...
02 РУ в София издирва 82-годишната Антоанета Илиева Александрова. Тя е видяна за последен път на 1 февруари, когато е напуснала дома си в жк. "Свобода" в София и до момента е в неизвестност. Възрастна ...
Не е възможно бизнесът да бъде освободен от такса смет, както настоява туристическия бос Любозар Фратев. Направили сме достатъчно за облекчаването му в пандемията. Това отсече кметът Здравко Димитров ...