Златното момиче Християна Тодорова става депутат от Бургас

Едно от златните момичета на Илияна Раева - Християна Тодорова, става депутат от Има такъв народ от Бургаския район. Тя е в списъка на народните представители, който ЦИК вчера официално публикува. И ...
offnews.bg(преди 4 години)

Президентът свиква парламента на 21 юли: какво следва

Президентът Румен Радев ще свика 46-ото Народно събрание на 21 юли (сряда). Заседанието ще започне от 9.00 часа, а на него се очаква освен реч на държавния глава и лидерите на парламентарните групи да ...
dnevnik.bg(преди 4 години)

Президентът Радев свиква Народното събрание на 21 юли

Ще свикам Народното събрание с указ на 21 юли от 9 часа. Това обяви президентът Румен Радев. Държавният глава е е на посещение в Силистра, където в Художествената галерия на града ще проведе среща с и ...
dir.bg(преди 4 години)

Радев свиква парламента на 21 юли. ИТН отвори вратите за диалог, заяви президентът

Президентът ще свика Народното събрание на 21 юли, сряда, от 9 часа, обяви самият Румен Радев тази сутрин. Депутатите ще се съберат в старата сграда, на площад Народно събрание, където заседаване и 4 ...

Радев свиква Народно събрание на 21 юли

Ще свикам Народното събрание с указ на 21 юли от 9 часа. Това обяви президентът Румен Радев. Държавният глава е е на посещение в Силистра, където в Художествената галерия на града ще проведе среща с и ...
dir.bg(преди 4 години)

След изборите: Президентът свиква 46-ото Народно събрание на 21 юли

Дневник" следи политическата ситуация след парламентарните избори. Статията се обновява. Ключови моменти 10:22 Президентът свиква 46-ото Народно събрание на 21 юли Президентът Румен Радев свиква 46-от ...

След изборите: Станислава Армутлиева е отказала още във вторник да бъде министър на културата

Дневник" следи политическата ситуация след парламентарните избори. Статията се обновява. Ключови моменти 09:16 Решението на Централната избирателна комисия от 14 юли за обявяване на резултатите от гла ...

Янев: Идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат е екзотична

Идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат е екзотична, защото това нещо трябва да мине в парламента. Преди да се стигне до него, предполагам, че трябва да се мине през едни много сер ...
dir.bg(преди 4 години)

Премиерът Стефан Янев: Екзотично е служебният кабинет да остане, няма как без коалиция

Мисля, че трябва да бъдем търпеливи и спокойни и да оставим партиите да си свършат работата. Тяхната отговорност и конструктивизъм ще проличат надявам се в следващите дни. Това заяви служебният минист ...

Премиерът Янев: Трябва да бъдем търпеливи и да оставим партиите да си свършат работата

Мисля, че трябва да бъдем търпеливи и спокойни и да оставим партиите да си свършат работата. Тяхната отговорност и конструктивизъм ще проличат надявам... ...
bnt.bg(преди 4 години)

Премиерът Янев: Трябва да бъдем търпеливи и спокойни и да оставим партиите да си свършат работата

Мисля, че трябва да бъдем търпеливи и спокойни и да оставим партиите да си свършат работата. Тяхната отговорност и конструктивизъм ще проличат надявам... ...
bnt.bg(преди 4 години)

Канада разрешава на ваксинирани да влизат в страната от септември

Канадийският премиер Джъстин Трюдо заяви, че страната му очаква да разреши влизане на несъществени пътници от всички страни от началото на септември, при условие че са напълно ваксинирани срещу COVID- ...
news.bg(преди 4 години)

Цветозар Томов: Има политически натиск от партии върху ЦИК, който е недопустим

Моето лично мнение, не като говорител на ЦИК, е, че има политически натиск от партии върху ЦИК под различна форма, който е недопустим. Това заяви пред bTV Цветозар Томов. "Няма да кажа кои са те, но е ...
dir.bg(преди 4 години)

НА ЖИВО: Брифинг на премиера Янев и министър Панайотов

Министър-председателят Стефан Янев ще посети Варна днес, където ще присъства на Националното военноморско учение с международно участие ...
bnt.bg(преди 4 години)

Станислава Армутлиева се отказва от номинацията си за министър

Станислава Армутлиева се отказва от номинацията си за министър на културата в кабинет на "Има такъв народ". С пост във "Фейсбук" тази сутрин тя съобщи, че е взела това решение още във вторник - ден пр ...
bnr.bg(преди 4 години)

81 загинали и над 1000 изчезнали от наводненията в Германия

Броят на хората, загубили живота си при тежките наводнения в западната част на Германия, се е увеличил до най-малко 81, според германската телевизия ARD. Повече от 1000 души са изчезнали в района на Н ...
news.bg(преди 4 години)

Разпределението на мандатите в 46-ото НС вече е в Държавен вестник

В Държавен вестник е обнародвано решението на Централната избирателна комисия от 14 юли за обявяване на резултатите от гласуването и разпределението на мандатите в Четиридесет и шестото Народно събран ...

Проф. Балтов: Искаме оставката на проф. Петко Салчев

Присъединявамe се към мнението на колегите от БЛС и от управителния съвет на Софийската лекарска колегия и искаме оставката на Петко Салчев, защото то... ...
bnt.bg(преди 4 години)

Бразилският президент ще остане в болница въпреки подобрението

Бразилският президент Жаир Болсонару, въпреки подобрението в състоянието си, ще бъде принуден да прекара още известно време в болницата, съобщава ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на медицинската к ...
news.bg(преди 4 години)

Израел: COVID-19 се завръща

В страната на световните шампиони по ваксинация всички ограничения вече са премахнати, но сега броят на случаите на коронавирус в Израел отново бързо нараства. Новото правителство разчита на стратегия ...
news.bg(преди 4 години)

ЦИК обяви имената на новите депутати

Централната избирателна комисия публикува решение, с което обявява избраните за народни представители в 46-ото Народно събрание. Кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни избор ...
dir.bg(преди 4 години)

Първи реакции: Правителството подаде оставка, преди да бъде избрано

Политици и лидери на партии с първи реакции за решението на Слави Трифонов - лидер на Има такъв народ да оттегли Николай Василев за премиер и да ревизира проектокабинета. Тома Биков от ГЕРБ написа въ ...

ГЕРБ: Това е първото правителство в историята, което подаде оставка преди да е избрано

"Колкото сериозно и отговорно беше представено това правителство, толкова отговорно и сериозно беше и прибрано. Това е първото правителство в историята, което подаде оставка преди да е избрано", е ком ...
dir.bg(преди 4 години)

Словенското председателство: Искаме да решим въпроса между Скопие и София, но не обещаваме чудеса

Словенското председателство на ЕС е много мотивирано да реши въпроса между Северна Македония и България. Вече има интензивна комуникация между нашето председателство в София, с Брюксел и други страни- ...
dir.bg(преди 4 години)

Паскалев: БСП е загубила 62% от избирателите си от 2017 г. насам

"От 2017 до 2021 г. БСП е загубила 62% от избирателите си. Партия в опозиция, която можеше да трупа авторитет с критики към управляващата, успя да загуби по-голяма част от електоралната си подкрепа, о ...
dir.bg(преди 4 години)

Слави оттегли кабинета, ще предложи друг за премиер

Слави Трифонов оттегля кандидатурата на Николай Василев като премиер. Това написа той в профила си във Фейсбук. От публикацията му става ясно, че "съвсем скоро" ще представи нов министър-председател ...

Стойчо Кацаров: И аз имам фалшива епикриза от "Пирогов" за цироза

"Имам епикриза от "Пирогов" за чернодробна цироза. Никога не съм имал чернодробно заболяване". Това обяви в интервю за предаването "Лице в лице" по bTV служебният здравен министър Стойчо Кацаров по по ...
dir.bg(преди 4 години)

Кацаров: Аз съм от хората с фалшива диагноза в Пирогов

Аз самият съм от хората с фалшива диагноза, не съм лежал в болницата във времето, което е посочено, нито са ми правени описаните в епикризата изследвания, заяви министърът на здравеопазването д-р Стой ...

Пауъл: Фед не се чувства комфортно при сегашните нива на инфлация

Председателят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл заяви в четвъртък, че банката "не се чувства комфортно" при настоящите нива на инфлация, които той определи като "доста над" целта на Фед от 2%. ...
news.bg(преди 4 години)

Слави Трифонов оттегля кандидатурата на Николай Василев за премиер

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов оттегля кандидатурата на Николай Василев за премиер. Ще представи и ревизиран състав на Министерския съвет. Утре ръководството на партията и Николай Василев ...
dir.bg(преди 4 години)