Главният прокурор Иван Гешев е взел изпита си за правоспособност с петица, обяви правосъдният министър Янаки Стоилов по време на парламентарния контрол. Стоилов бе попитан от депутата от Изправи се БГ ...
Номинираният за министър-председател от Има такъв народ Пламен Николов връща на президента Румен Радев мандата за съставяне на правителство с попълнен състав на проекта за кабинет. По-рано днес Ни ...
Президентът Румен Радев издаде указ, с който назначи Петър Тодоров за главен секретар на Министерството на вътрешните работи, съобщиха от вътрешното ведомство. В сряда Министерският съвет взе решени ...
Президентът Румен Радев призова за по-внимателни оценки към работата на българските пожарникари, които се борят с огнената стихия в Република Северна Македония. Вчера във фейсбук профила си лидерът на ...
Пожарите са овладени, но това не трябва да ни успокоява. Трябва да бъдем бдителни, защото опасността е налице, заяви служебният премиер Стефан Янев. По повод някои критики от лидерът на "Има такъв нар ...
ВиК операторите у нас нямат интерес да работят за намаляване на загубите на вода, защото колкото по-големи са загубите им, толкова по-висока е цената на водата. Това обяви по време на парламентарния к ...
На церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2 държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев удостои военнослужещи с висше офицерско звание. Със свои укази президентът наз ...
Без актуализация на бюджета битката с новата вълна на COVID-19 няма как да се състои, въпреки че страната има национален план за това. Възможностите за заплащане на медиците на първа линия, са изчерпа ...
От ГЕРБ поискаха създаване на анкетна комисия за разследване на инцидента с американските военни в Чешнегирово, които нахлуха в цех през май, както и за самоубийството на ст. лейт. Тодор Манчев. Целт ...
Полша не трябва да остава член на Европейския съюз на всяка цена, каза министърът на правосъдието в интервю пред Rzeczpospolita, публикувано в петък, докато се противопоставя на това, което той нарече ...
"Много обичам, когато някой ми се отваря на тема "партийни субсидии". Чета коментари как съм критикувал Бойко Борисов, че дарява пари от партийната субсидия на ГЕРБ, а вчера аз съм направил същото - д ...
Заместник-председател на ПГ "Изправи се БГ!Ние идваме" (ИБГНИ) Николай Хаджигенов заяви, че би било разумно не само номинираният за правосъден министър Момчил Иванов да бъде оттеглен от проектокабинет ...
"Много обичам, когато някой ми се отваря на тема "партийни субсидии". Чета коментари как съм критикувал Бойко Борисов, че дарява пари от партийната субсидия на ГЕРБ, а вчера аз съм направил същото - д ...
Полша не трябва да остава член на Европейския съюз на всяка цена, каза министърът на правосъдието в интервю пред Rzeczpospolita, публикувано в петък, докато се противопоставя на това, което той нарече ...
След продължилите близо двучасови преговори между парламентарните групи на "Има такъв народ" и БСП все още няма конкретно решение за това дали БСП ще подкрепи проектокабинета на "Има такъв народ". Пос ...
Горските пожари в цяла Южна Европа през последния месец - независимо дали са предизвикани от мълния, или от подпалвачи - са разпалени от суша и екстремните жеги, пише "Дойче веле". Учените не се съмня ...
Заплатите на работещите във ВиК сектора са най-ниските в публичната сфера, констатираха председателят на КЕВР Иван Иванов и депутати от ГЕРБ-СДС по време на изслушването в парламента, поискано от "Изп ...
Завърши работната срещу между експерти на БСП и ИТН. Те са обсъждали приоритетите, върху които ще работи едно бъдещо управление и са се разбрали по го... ...
"Има такъв народ" ще върнат на президентът Румен Радев изпълнения мандат за излъчване на правителство в 17.00 часа. Това съобщиха от президентството. Конституционният срок, в който от партията на Слав ...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов поиска грамота от НАП за партията си като едни от най-големите данъкоплатци в държавата. Поводът са прочетени от него коментари във фейсбук как е критикувал Б ...
Дали ще има подкрепа на БСП или не, нали знаете при нас процедурата - тя е решение на Националния съвет. Това заяви Христо Проданов от партията на социалистите след срещата между ИТН и БСП в парламент ...
Apple представи планове за сканиране на своите iPhone в САЩ за изображения на сексуално насилие над деца, като предизвика аплодисменти от групите за закрила на детето, но предизвика безпокойство сред ...
"Този въпрос аз съм го поставила пред членове на катедрата и така да се каже, въпросът беше замразен, "вдигнат на трупчета" 2015-а и отново сега се повдига, но вече, тъй като е обществен, ще трябва да ...
Югоизточен Китай е ударен от бури и проливни дъждове в петък след пристигането на Тайфун Лупит, което предизвика евакуацията на десетки хиляди и затварянето на пристанища по крайбрежието, съобщава "Ро ...
При тези агресивни отношения между политици, които се очаква да си партнират, правителство по-скоро няма как да има. Но политическите сили имат все още някакви възможни варианти за договаряне. А нови ...
Без дебати и с пълно мнозинство парламентът създаде родната комисия "Магнитски". Тя ще се занимава с действията или липсата на такива от страна на компетентните органи в България във връзка с наложени ...
Председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов коментира, че оттеглянето на правосъдния министър не би променило позицията им за предложения кабинет от "Има такъв народ". "Ние наистина щ ...
Депутатите в парламента решиха единодушно с 174 гласа за да създадат Временна комисия във връзка с наложените санкции по 2 юни 2021 по закона Магнитски. Тя ще е със срок на действие 3 месеца. За пред ...
Номинираният за правосъден министър Момчил Иванов от "Има такъв народ" се отказва от поста. Това обяви лично кандидат-премиерът Пламен Николов на брифинг в Народното събрание. "Поради лични причини на ...