Няма да бъде лесно, ако вотът на недоверие не мине. Всеки ден ще е борба за приемане на законодателните решения, но вярвам, че с воля, работа и труд,... ...
Честит празник, хубав ден за българската демокрация. С тези думи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ посрещна журналистите в НС преди дебатите по вота на... ...
Беше ясно, че ще има война. Мисля, че последните 10 години сме отричали това, което се случва. Важно е да сме подготвени за това, което ни предстои, а то не е красиво и не е лесно. Това заяви вицепре ...
В "Продължаваме Промяната" все още не сме разговаряли за друг вариант на правителството. Обсъждаме на този етап формирането на ново мнозинство, което да се обедини около принципи и приоритети. "Когато ...
Президентът иска да състави нов служебен кабинет, смята депутатът от Демократична България Мартин Димитров. "Той не го казва, но ми се струва, че президентът Румен Радев иска служебен кабинет", каза ...
Процесите в политиката отвращават хората и ерозират доверието в партиите и лидерите им. БСП не трябва да остава на всяка цена в управлението, а да мисли как да спечели изборите. Атаките по президента ...
Френското предложение за Северна Македония не е лошо, но БСП няма да го подкрепи. Това каза депутатът от БСП Филип Попов по Нова тв. Ние искаме не само гаранции, а предварително изпълнение, да видим ...
Водени от Ангел Джамбазки симпатизанти на ВМРО блокираха входа на столичната кооперация, където е домът на премиера Кирил Петков тази сутрин около 7 ч в акция под надслов Не предавайте Македония. За д ...
На извънредно заседание днес от 11 ч Народното събрание ще проведе дебата по вота на недоверие към правителството, поискан от ГЕРБ-СДС. Още от 8 ч сутринта от северната страна на сградата е насрочен п ...
Кабинетът на Кирил Петков се изправя пред най-тежката седмица в кратката си история. Следващите дни ще решат едновременно оцеляването му във властта и съдбата на най-амбициозния му външнополитически п ...
Аз се чувствам виновен, че вместо преди 20 години да водя тази битка, аз заминах, защото усещах, че мафията ни завладява. От чувство за самосъхранение си тръгнах, защото не бях подготвен за това, коет ...
Идват разни брокери при нас и казват: Дайте ни, тука ние можем да уредим - вие да сте заедно с ДПС и ГЕРБ. Казвам им: Никакъв шанс това да се случи! Първата причина е, че когато отида вкъщи, аз не мог ...
Ресторантът на Александър Сталийски в квартал Дианабад попада в една от седемте зони охранявани от НСО в София, над които държавата е наложила забрана за полети на дронове. Останалите зони са над ключ ...
Има риск за пенсиите, ако не се приеме актуализацията на бюджета, заяви в Пловдив социалният министър Георги Гьоков, който участва в Европейския форум на субектите на социалната и солидарна икономика, ...
Предложенията на Френското председателство са най-добрите до момента, не казвам просто за България - те са най-справедливите. (...) Нека да е ясно: наистина имаме прогрес за промяна в конституцията на ...
Последното нещо, което трябва да прави в момента България, е избори. Има много важни неща за решаване. Това заяви вицепрезидента Илияна Йотова, която бе на форум за социалната и солидарната икономик ...
Много е важно България да си гарантира възможност за контрол върху процеса на изпълнението на договора за присъединяване на Република Северна Македония към ЕС. Ние трябва да знаем дали има политически ...
Много е важно България да си гарантира възможност за контрол върху процеса на изпълнението на договора за присъединяване на Република Северна Македония към ЕС. Ние трябва да знаем дали има политически ...
Април 2008 г. Тогавашният кмет на София Бойко Борисов гостува в предаването на Виолета Сечкова по TV2. Веселият диалог от видеото се води по повод партньора на карти на Борисов, с когото Сечкова живее ...
Нямам никаква информация дали други депутати от Има такъв народ ще ме последват, аз взех еднолично това решение, не мога да кажа какви преговори или разговори се водят, заяви по БНТ Кирил Симеонов, ко ...
Преди дебатите и гласуването от парламента на вота на недоверие към правителството, в София се планират протести за и против политиката на кабинета. Тази вечер в 18 часа пред президентството е насроч ...
Бившият служебен премиер и бивш военен министър в кабинета Петков Стефан Янев учреди партията си Български възход. В НДК над 800 делегати учредиха партията и избраха Янев за председател. Той на няко ...
Бонка Василева бе избрана за нов председател на ДСБ София. В централата на Демократи за силна България беше проведено събрание на градската организация на София за избор на нов председател. Мандатна ...
Кметът на ДПС - Десислава Тодорова е с обезсилено пълномощно от днес (19 юни 2022 г.) и вече не е кмет на Борован, става ясно от решение на Общинската избирателна комисия-Борован, цитирано от Зов нюз. ...
Президентът и ГЕРБ заработиха в синхрон, особено по газовите сделки, заяви министърът на транспорта Николай Събев в предаването на На фокус. Почти всички маски паднаха. Ще се види кои още не са. Очев ...
Зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин допусна, че ако вотът на недоверие към правителството на Кирил Петков бъде отхвърлен, ще се наложат персонални промени в кабинета. Преди два дни Петко ...
МВнР поиска спешно свикване на заседание на парламентарната комисия по външна политика, на което, с участието на Теодора Генчовска, да бъдат обсъдени всички налични документи по темата Северна Македон ...
Бившият служебен премиер и бивш военен министър в кабинета Петков Стефан Янев учреди партията си Български възход. В НДК над 800 делегати учредиха партията и избраха Янев за председател. Той на няко ...
Със заявка за запълване на празнината между партийния живот и гражданското общество бившият служебен премиер и министър на отбраната Стефан Янев посрещна близо 800-те души, дошли за учредителното събр ...
Конституцията дава правомощия на правителството да ръководи и осъществява външната политика на България и в този смисъл премиерът може да изрази позиция на заседанието на Съвета на ЕС следващата седми ...