Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОД на МВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВ ...
Доц. д-р Момчил Дойчев, политолог и съпредседател на Атлантическия съвет на България, публикува във фейсбук 7 причини защо Трети март не може и не трябва да бъде наш национален празник защото: 1. Руск ...
Темата за мръсния въздух все повече присъства в медийното пространство и между хората, и се очертава като сериозен проблем, който с години остава нерешен. Именно той става причина социалният предприем ...
"БСП няма да спечелят нито едните, нито вторите избори, които предстоят тази година", заяви президентът в периода 2012-2017 - Росен Плевнелиев в "Неделята на NOVA". Според него между левицата и Румен ...
За 2 дни плевенчани намериха 2 пъти пари в плик и в портмоне и ги предадоха в полицията. Първо изгубени пари били открити в обществен транспорт в четвъртък, на 25 февруари. Ден по-късно, в петък това ...
Интервю на Явор Стаматов с председателя на БСП Корнелия Нинова пo Българското национално радио - От една година насам давате заявка, че целта ви е БСП да е първа политическа сила. Така ли е? - Целта н ...
фициално становище във връзка с публикацията "Грозна гавра с репортер на "Господарите" заради разследване! Получава обаждания за секс": Уважаеми Госпожи и Господа, Обръщам се към Вас, с молба за право ...
88-годишен мъж остана без шофьорска книжка и автомобил. Френската пътна полиция го засече да кара със 191 км/ч при ограничение на скоростта 110 км/ч. За това съобщи във фейсбук страницата си полицията ...
Баба Марта дари за здраве, с мартеница и питка работещите в Съдебната палата в Кюстендил. На 1- ви март Баба Марта, за втора поредна година гостува в Съдебната палата в Кюстендил и дари с българския с ...
"Изказването на премиера Борисов, че преговарят с Гърция и Франция за ваксини "на заем " е признание за пълен провал, безсилие и липса на далновидност", написа Корнелия Нинова във Фейсбук. Председател ...
Международен екип учени създаде първата светеща татуировка, която може да се включва и изключва и е с дебелина 1/30 от човешкия косъм, съобщава в. "Дейли мейл". Татуажът е съвместна разработка на лонд ...
Македония да даде гаранции, че няма претенции към Пиринска Македония и че не подкрепя организации, които искат македонски малцинства. Българският парламент да приеме декларация, в която ще се казва, ч ...
Имах пълна подкрепа от премиера Бойко Борисов и министрите. Номинацията ми за водач на листата на ГЕРБ за Пловдив-област я приемам като доверие и оценка за работата ми като областен управител. Никога ...
Министерството на образованието на България реши да въведе програма за "патриотично възпитание" в училищата. Жителите на страната възприемат това като подготовка за участие в бъдеща война на НАТО с Ру ...
Българи в Чикаго вдигнаха българското знаме на централния площад пред кметството на града по случай 3 март. Церемонията се проведе за 15-а поредна година, предаде "БТВ". За първи път честта да вдигнат ...
Градинарството е един от начините да релаксираме след тежък работен ден, а и да поддържаме тялото си в кондиция. Вече е ясно, че не е необходимо човек да има място извън града, където да си отглежда з ...
Доц. д-р Момчил Дойчев, политолог и съпредседател на Атлантическия съвет на България, публикува във фейсбук 7 причини защо Трети март не може и не трябва да бъде наш национален празник защото: 1. Руск ...
"Аз съм едно младо и амбициозно момче, което дава живота си за музиката. Музиката е моята страст завинаги. Гледам да съм скромен, да не обиждам никой човек. Винаги съм криел, че съм чувствителен", тов ...
Полицията е установила водачи с рекордни проби за алкохол и наркотици през почивните дни в София и Пловдив, написа "БНР". Задържани са и шофьори, които са се опитали да подкупят служителите на МВР, об ...
Българи в Чикаго вдигнаха българското знаме на централния площад пред кметството на града по случай 3 март. Церемонията се проведе за 15-а поредна година, предаде "БТВ". За първи път честта да вдигнат ...
Агенцията по храните започва масирани проверки в цялата страна на пчелните семейства и тяхната регистрация. Целта е да се проследи здравословно състояние на отглежданите пчелни семейства и да се устан ...
"Дани Каназирева поиска лост и опорна точка. Дани, ти си лостът, опорната точка са тези 22 човека зад теб и аз. Спокойно можем да се борим за 5 мандата" - това заяви областният координатор на ГЕРБ Пло ...
Както Varna24.bg съобщи, стартира изграждането на модерен дълбоководен басейн във ВВМУ "Н.Й.Вапцаров". Днес в присъствието на ръководството на училището, кметът на Варна Иван Портних, областния управи ...
Разнообразна спортна програма предвижда календарът от събития на Работнически клуб "Спорт и здраве"-Русе, съобщават от община Русе. В събота завърши първото от планираните събития през новия сезон - с ...
Необезопасен кабел - потенциален убиец , на изключително оживен пешеходен участък, в Борисовата градина. На това се натъкнаха минувачи, които алармираха за опасносттам, посочва ...
С между 6 и 10 месеца се удължава срокът на валидност на шофьорските книжки у нас. Инспектор Дамян Владинов от МВР обясни, че се удължава срокът на всички свидетелства, които са изтекли в периода 1 се ...
Македония да даде гаранции, че няма претенции към Пиринска Македония и че не подкрепя организации, които искат македонски малцинства. Българският парламент да приеме декларация, в която ще се казва, ч ...
Международен екип учени създаде първата светеща татуировка, която може да се включва и изключва и е с дебелина 1/30 от човешкия косъм, съобщава в. "Дейли мейл". Татуажът е съвместна разработка на лонд ...
Собственикът и работниците на фирма за производство на мебели в троянското село Добродан излизат на протест в 13 часа пред общината в Троян. Причината е, че от десет дни токът на предприятието е спрян ...
"Трябва да знаем, че е много важно да се ваксинираме, не трябва да се опасяваме от ваксината. Дали ще се ваксинираме или ще прекараме инфекцията, разчитаме на това тялото да изгради имунен отговор. Но ...