Американската поетеса Аманда Горман става все по-непреводима. Стихотворението, което тя представи по време на церемонията по встъпване в длъжност на Джо Байдън, отново се оказа с неподходящ преводач - ...
Двама дилъри и трима клиенти на възраст между 22 и 45 години са задържани в полицейския арест при спецакция срещу държане и наркоразпространение. Различни по вид наркотични вещества са открити при изв ...
Бум на измами с източени банкови карти след покупки в интернет. За това сигнализират десетки зрители на NOVA. Само за ден в ГДБОП са постъпили 70 сигнала за измами в интернет. Като излъганите до този ...
"Мнозинството от българските евреи са бедни занаятчии или обикновени работници. Израсъл между гърци, арменци, турци и цигани, обикновеният българин не може да разбере борбата срещу евреите. Расовият п ...
Виктория ще участва на конкурса Евровизия 2021 с песента "Growing Up is Getting Old". Българското предложение за музикалната надпревара беше представено на специален концерт, който обедини много попул ...
На фона на стръмно растящия брой на болните, няма промяна в класацията на страните в ЕС за заболеваемостта от ковид-19, съобщи доц. Ангел Кунчев по време на редовния седмичен брифинг на НОЩ, предаде р ...
Тук сме в район с много военни, а за мен Красимир Каракачанов е най-успешният министър на отбраната в последните 30 години. Това го казват и много хора от армията. Той върна блясъка и славата на пагон ...
"Обидно е да те хване заразна болест, заради нейната масовост. Този вирус ме потиска много. Успях да се ваксинирам, но се боя, че навсякъде, където пипна има нещо, а това ограничава свободата ми". С т ...
Бионсе изрази подкрепата си за Меган Маркъл, като я нарече "смел лидер". След интервюто на Меган и принц Хари с Опра Уинфри, певицата публикува на своя уебсайт кратко послание до херцогинята на Съсекс ...
С ваксини пандемията в България ще свърши този декември, а без - в средата на 2022 г. "Правим модели, които използваме и може да използва всеки един човек. Според моделите и според математиката, ако н ...
С ваксини пандемията в България ще свърши този декември, а без - в средата на 2022 г. "Правим модели, които използваме и може да използва всеки един човек. Според моделите и според математиката, ако н ...
Лесно ли е да се откажеш от зависимост? От Розовата къща в София провокират с инициативата "Спираме цигарите за Розовата къща". В нея могат да участват като всички, които са решили да се разделят със ...
Бионсе изрази подкрепата си за Меган Маркъл, като я нарече "смел лидер". След интервюто на Меган и принц Хари с Опра Уинфри, певицата публикува на своя уебсайт кратко послание до херцогинята на Съсекс ...
Ако се наложи, ще обявим пълен локдаун. Кога - не знам. Но нямаме колебание в тази посока. Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на редовния брифинг на НОЩ, предаде репортер на Pl ...
"Обидно е да те хване заразна болест, заради нейната масовост. Този вирус ме потиска много. Успях да се ваксинирам, но се боя, че навсякъде, където пипна има нещо, а това ограничава свободата ми". С т ...
Учениците от 5-и до 12-и клас в Пловдив и региона от понеделник минават онлайн за 2 седмици, реши областният кризисен щаб. "Ще наблюдаваме през това време ситуацията и ще преценяваме преди пролетната ...
"Измина повече от 1 година, откакто започна пандемията за първите доказани случаи в България. Остана ми много ярък спомен - с 1 единствена лаборатория, сега вече има над 100 лаборатории, реферирани и ...
17 пациенти с коронавирус са починали през последните две денонощия във варненски болници, съобщават от РЗИ. Не се уточнява тяхната възраст и придружаващи заболявания. Така общият брой на починалите о ...
Българският вицепремиер Красимир Каракачанов е предизвикал ярост в региона, като е публикувал "скандално" поздравление за 8 март, съдържащо карта на Велика България, включително Ниш и Враня, пише белг ...
Бум на измами с източени банкови карти след покупки в интернет. За това сигнализират десетки зрители на NOVA. Само за ден в ГДБОП са постъпили 70 сигнала за измами в интернет. Като излъганите до този ...
"Мнозинството от българските евреи са бедни занаятчии или обикновени работници. Израсъл между гърци, арменци, турци и цигани, обикновеният българин не може да разбере борбата срещу евреите. Расовият п ...
Ако се наложи, ще обявим пълен локдаун. Кога - не знам. Но нямаме колебание в тази посока. Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на редовния брифинг на НОЩ, предаде репортер на Pl ...
Виктория ще участва на конкурса Евровизия 2021 с песента "Growing Up is Getting Old". Българското предложение за музикалната надпревара беше представено на специален концерт, който обедини много попул ...
В петък от 21:10 ч. в ефира на БНТ 2 ще бъде премиерното излъчване на филма "60 години МФ "Мартенски музикални дни - COVID, отменен". Той разказва за престижното културно събитие с дълголетна история, ...
На стряскаща картина е попаднал млад варненец, докато се разхожда по ул. "Драгоман" вчера около сградата на Стоматологията, научи Varna24.bg. Дворът на изоставена къща на номер 41 по улицата е бил оба ...
Нови мерки влизат в сила в Пловдив и областта още от днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ето какво съобщи пред нашата камера шефът на полицията в града под тепетата старши комисар Йордан Рогачев: ...
Колкото повече хора се ваксинират, толкова рискът от развитие на мутации ще намалее. Този вирус мутира там, където стои дълго в организма и има една-единствена цел да се възпроизведе. Това заяви в "Де ...
Официална информация за решенията на Областния кризисен щаб в Пловдив. Ето какво съобщиха неговите ръководители пред камерата на Plovdiv24.bg току-що: С оглед ситуацията в цялата страна взехме следнит ...
Ситуацията в някои области на страната започва да става все по-сериозна. Това е заради разпространението на новия британски вариант на коронавируса. Това каза преди минути на пресконференция министъръ ...
Българският вицепремиер Красимир Каракачанов е предизвикал ярост в региона, като е публикувал "скандално" поздравление за 8 март, съдържащо карта на Велика България, включително Ниш и Враня, пише белг ...