От днес, 24.03.2021 г., в Пловдив ще бъдат сформирани дежурни групи в четири общински детски градини и една яслена група за посещение от децата на медицински работници от болнични заведения, медицинск ...
Всяка втора проба за коронавирусна инфекция в област Добрич е положителна. Заразените в областта вече достигат 398 на 100 000 жители. Това сочат данните на РЗИ за последната седмица. Един от заразенит ...
Фотоконкурс на тема "Гората в моя живот" организира Държавното горско стопанство "Кюстендил" по повод Седмицата на гората, която ще бъде отбелязана онлайн. В конкурса могат да участват ученици и младе ...
Окръжният съд във Велико Търново обяви ученически конкурс за есе и компютърна презентация на тема "Чистата ми съвест е по-важна от всички присъди". Конкурсът е за учениците от 8 до 12 клас. Младите хо ...
Близо 13 000 туристи са посетили Дяволския мост край Ардино през миналата година. Само в почивните дни се регистрират между 80 и 100 души, които заплащат по 2 лева входна такса. "От София, от Пловдив, ...
Близо 200 литра алкохол и около 9 хиляди кутии с цигари задържаха митничарите на Дунав мост. Шофьорът, който превозвал стоката, обяснил, че тя е предназначена за сватба в Германия. Малко след след пол ...
Джип за 130 бона подкара Нора Шопова. Водещата яхна мощен баварец с екологичен двигател. Моделът на джипа е от миналата година, а мощността му е почти 300 коня. Въпреки, че е на ток, колата може да из ...
Близки, приятели и симпатизанти на загиналия под К2 алпинист-веган Атанас Скатов започнаха кампания за събиране на средства с цел изграждане на парк в негова памет. Проектът, наречен "Малка гора", вкл ...
Наум Шопов е стигнал до болница заради коронавируса. Актьорът сподели това с последователите си в Instagram. Преди седмица актьорът от "Откраднат живот" призна, че е пипнал заразата. Оказва се, че не ...
Руският президент Владимир Путин се ваксинира срещу COVID-19. Държавният глава се чувства добре след манипулацията, заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от БНТ. От пресслужбата на пр ...
Близки, приятели и симпатизанти на загиналия под К2 алпинист-веган Атанас Скатов започнаха кампания за събиране на средства с цел изграждане на парк в негова памет. Проектът, наречен "Малка гора", вкл ...
Голям скандал се развихри в ефира на "Референдум" по БНТ. В основата му бяха доц. Атанас Мангъров от листата на АБВ и Антоанета Цонева от "Демократична България". Двамата влязоха в лют спор, като запо ...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с ирландския вицепремиер Лео Варадкар. Двамата обсъдиха ситуацията с разпространението на COVID-19 в България и в Ирландия, както и пред ...
Голям скандал се развихри в ефира на "Референдум" по БНТ. В основата му бяха доц. Атанас Мангъров от листата на АБВ и Антоанета Цонева от "Демократична България". Двамата влязоха в лют спор, като запо ...
Наум Шопов е стигнал до болница заради коронавируса. Актьорът сподели това с последователите си в Instagram. Преди седмица актьорът от "Откраднат живот" призна, че е пипнал заразата. Оказва се, че не ...
Руският президент Владимир Путин се ваксинира срещу COVID-19. Държавният глава се чувства добре след манипулацията, заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от БНТ. От пресслужбата на пр ...
"Положението е много, много сериозно и не съм убедена, че този мек локдаун ще има нужния ефект". Това каза пред БНР проф. Ива Христова, зам.-директор на Националния център по заразни и паразитни болес ...
"Най-много шамари съм ял от Стефан Данаилов. С него съм имал най-големите си пререкания. Той ми се караше за какво ли не, дори помня, че на една репетиция ми удари 15 шамара, ама беше за мое добро. Се ...
"Всички документи са еднозначни: До 1945 г. славянското население по тези места се е самоопределяло като българско. Самият Кръсте Петко Мисирков /наричан от властите в Скопие баща на македонския език, ...
Зетят на Георги Парцалев и наследник на имуществото му - арх. Георги Натов, се е споминал, съобщават от родата на актьора. Той бе съпруг на неговата сестра Теодосия. Именно на негово име бил апартамен ...
Зетят на Георги Парцалев и наследник на имуществото му - арх. Георги Натов, се е споминал, съобщават от родата на актьора. Той бе съпруг на неговата сестра Теодосия. Именно на негово име бил апартамен ...
"Положението е много, много сериозно и не съм убедена, че този мек локдаун ще има нужния ефект". Това каза пред БНР проф. Ива Христова, зам.-директор на Националния център по заразни и паразитни болес ...
Направена проверка от Комисията по досиетата за агенти на Държавна сигурност (ДС) в кандидат-депутатските листи на партиите, допуснати до участие в предстоящите парламентарни избори, оказва, че "Демок ...
Направена проверка от Комисията по досиетата за агенти на Държавна сигурност (ДС) в кандидат-депутатските листи на партиите, допуснати до участие в предстоящите парламентарни избори, оказва, че "Демок ...
Сподвижници на руския опозиционен лидер Алексей Навални призоваха за нови масови протести в цялата страна с искане за освобождаването му от затвора, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА. В изявлен ...
"Правилното решение е да се ваксинират възможно най-бързо повече хора, като се тръгне от най-уязвимите групи. Колкото по-бързо това бъде направено, толкова по-рано могат да се отменят локдауните. Това ...
"Най-много шамари съм ял от Стефан Данаилов. С него съм имал най-големите си пререкания. Той ми се караше за какво ли не, дори помня, че на една репетиция ми удари 15 шамара, ама беше за мое добро. Се ...
Поетесата и издател от Пловдив Божана Апостолова сподели много лична история с участието на голямата ни актриса Татяна Лолова. Става дума за това, че Лолова е имала нужда от пари, за да се грижи за бо ...
Възрастен жител на пловдивския квартал "Прослав" е бил намерен днес следобед мъртъв. Минувач забелязал трупа му в река Първенецка. "Няма данни за насилствена смърт. 73-годишният мъж страда от деменция ...