Топ Новини

Практическото прилагане на Стратегическия подход на ЕС към Черноморския регион ще бъде фокус на конференция във Варна

Практическото прилагане на Стратегическия подход на ЕС към Черноморския регион ще бъде фокус на конференция във Варна

Практическото прилагане на Стратегическия подход на Европейския съюз към Черноморския регион ще бъде във фокуса на конференция, която ще се състои днес във Варна, съобщиха от Асоциацията на индустриалния капитал в...

bta.bg(преди 10 мин.)1 публикация

Уволненият директор на Софийските гробища: Обвиняват ме за неща, които те ми казаха да направя

Уволненият директор на Софийските гробища: Обвиняват ме за неща, които те ми казаха да направя

"Обвиняват ме във финансови практики, които аз съм консултирал с тях. Те са ми казали да ги направя. Те не са били разход към общинското предприятие, а в момента ми го начисляват към мен. Назначил съм човек, който не е...

fakti.bg(преди 1 час)16 публикации

12 май 1876 г. Убит е Георги Бенковски

12 май 1876 г. Убит е Георги Бенковски

Днес, драги ми читателю на Факти.бг, ще те върнем към кървавото потушаване на Априлското въстание. Геройство и предателство бележат тази велика епопея. На 12 май 1876 г. при засада в Тетевенския Балкан е убит Георги...

fakti.bg(преди 2 часа)1 публикация

С тържествена заря-проверка в Брацигово отбелязаха 150 години от Априлската епопея

С тържествена заря-проверка в Брацигово отбелязаха 150 години от Априлската епопея

Тържествена заря-проверка с участието на Четвърти артилерийски полк – Асеновград бе кулминация на тържествата по повод 150 години от Априлската епопея и празника на град Брацигово. В тържественото си слово кметът на...

bta.bg(преди 6 часа)1 публикация

Как управляващите предлагат да овладеят ръста на цените?

Как управляващите предлагат да овладеят ръста на цените?

Борба със спекулата и край на пировете по време на чума – така депутатът от "Прогресивна България" (ПБ) Константин Проданов описа предложените от най-голямата парламентарна група законови промени, свързани с...

investor.bg(преди 7 часа)49 публикации

Повдигнаха обвинение на 16-годишния стрелец по автобус в Перник

Повдигнаха обвинение на 16-годишния стрелец по автобус в Перник

16-годиният младеж, стрелял по автобус в Перник, е привлечен като обвиняем, съобщиха от Окръжната прокуратура в Перник. Обвинението по досъдебното производство е за хулиганство, което по своето съдържание се отличава с...

dir.bg(преди 9 часа)19 публикации

Ще овладеем всички опити за превръщане на Габрово в арена на етническо противопоставяне и сблъсъци, написа кметът Таня Христова

Ще овладеем всички опити за превръщане на Габрово в арена на етническо противопоставяне и сблъсъци, написа кметът Таня Христова

Ще овладеем всички опити за превръщане на любимия ни град в арена на етническо противопоставяне и сблъсъци, написа в профила си във Фейсбук кметът на Габрово Таня Христова. Коментарът ѝ е по повод инцидента между съседи...

bta.bg(преди 11 часа)9 публикации

Съставиха акт на шофьор, превозвал екзотични птици през Дунав мост

Съставиха акт на шофьор, превозвал екзотични птици през Дунав мост

Експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе са съставили акт на шофьор, транспортирал защитени видове птици. Водачът е бил заловен на Дунав мост. Материалите ще бъдат изпратени на...

dir.bg(преди 14 часа)14 публикации

Метроавтобус заменя част от Линия 3 на метрото

Метроавтобус заменя част от Линия 3 на метрото

От 11 май до 20 юни движението по линия 3 на софийското метро временно ще бъде преустановено в участъка между метростанциите "Орлов мост" и "Хаджи Димитър" заради строително-монтажни дейности по бъдещото разширение на...

news.bg(преди 16 часа)19 публикации

Приоритетите пред "Прогресивна България": Новият бюджет, високите цени, съдебна реформа и смяна на ВСС

Приоритетите пред "Прогресивна България": Новият бюджет, високите цени, съдебна реформа и смяна на ВСС

До лятото се очаква да бъдат направени първите стъпки от съдебната реформа, включително смяната на ВСС и Инспектората към него. Това обяви председателят на парламентарната група на "Прогресивна България" Петър Витанов в...

nova.bg(преди 1 ден)10 публикации

Демократична България ще предложи мерки за справяне с високите цени и инфлацията

Демократична България ще предложи мерки за справяне с високите цени и инфлацията

Първа среща след раздялата с "Продължаваме промяната" проведоха от "Демократична България". На нея от формацията препотвърдиха, че ще бъдат опозиция, но заявиха, че биха подкрепили управляващите за промени в съдебната...

fakti.bg(преди 1 ден)3 публикации

Управляващите внасят антикризисен пакет в парламента

Управляващите внасят антикризисен пакет в парламента

Заявката на "Прогресивна България" ще бъде изпълнена – утре внасят в парламента пакета с конкретни мерки, които ще се борят с високите цени у нас. Ще предложат и законопроекти, с които част от действащите в момента...

fakti.bg(преди 1 ден)3 публикации

Верижна катастрофа край Благоевград затрудни движението

Верижна катастрофа край Благоевград затрудни движението

Два пътни инцидента са станали на главен път Е-79 в района на Благоевград, съобщават очевидци във Facebook. По първоначална информация моторист е катастрофирал в платното в посока Симитли, след като е паднал на пътното...

focus-news.net(преди 1 ден)3 публикации

Срещата на Христос със самарянката беше припомнена на миряните в петата неделя след Великден

Срещата на Христос със самарянката беше припомнена на миряните в петата неделя след Великден

Срещата на Христос със самарянката, за която е разказано в Евангелието от Йоан, беше припомнена на миряните в храмовете в петата неделя след Великден. 10 май се отбелязва всяка година като празник на Българската...

bta.bg(преди 1 ден)8 публикации

Задържаха четирима младежи за стрелба по автобус на градския транспорт в Перник

Задържаха четирима младежи за стрелба по автобус на градския транспорт в Перник

Задържа четирима младежи за стрелбата по автобус на градския транспорт, при която бяха повредени стъклата на превозното средство, предаде БТА. Инцидентът е станал на 8 май около 22:30 ч. в квартал "Изток", когато...

offnews.bg(преди 1 ден)12 публикации

"ДБ": Няма да допуснем разпиляване на демократичната общност

"ДБ": Няма да допуснем разпиляване на демократичната общност

"Демократична България" (ДБ) ще отстоява единството на демократичната общност и ще бъде реформаторска и проевропейска опозиция стана ясно от официално съобщение след проведената специална среща по-рано през деня. "Днес...

actualno.com(преди 1 ден)4 публикации

Белоградчик привлича фармацевти със стипендии от 400 евро и високи заплати

Белоградчик привлича фармацевти със стипендии от 400 евро и високи заплати

"Ситуацията е много тежка поради липсата на кадри. Магистър-фармацевт имаме жена, която е на близо 80-годишна възраст, млади хора няма", коментира кметът на Белоградчик Боян Минков в ефира на "Събуди се" по NOVA. Поради...

nova.bg(преди 1 ден)2 публикации

Повреда на жп прелез край Горна Оряховица, влаковете минават при вдигнати бариери

Повреда на жп прелез край Горна Оряховица, влаковете минават при вдигнати бариери

Железопътен прелез в горнооряховското село Първомайци даде дефект – бариерите не се спускат, което води до безконтролно преминаване на влакове и автомобили. За проблема алармираха хора, живеещи в близост до прелеза...

vesti.bg(преди 1 ден)3 публикации

"Демократична България" чертае нов курс

"Демократична България" чертае нов курс

"Демократична България" (ДБ) е най-дълго просъществувалата коалиция в дясното пространство, ще представлява десните избиратели и ще бъде опозицията в парламента, заявиха лидерите ѝ в началото на национално съвещание на...

dariknews.bg(преди 1 ден)7 публикации

Фалшива банкнота от 50 евро е била въведена в обращение в магазин във врачанско село

Фалшива банкнота от 50 евро е била въведена в обращение в магазин във врачанско село

Фалшива банкнота от 50 евро е била въведена в обращение в магазин за хранителни стоки във врачанското село Нефела, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР. Сигнал до органите на реда е подала управителката на...

bta.bg(преди 1 ден)2 публикации