Кметът на Калофер: 200 души ми се обадиха и казаха, че са готови да платят наказанието ми

Кметът на Калофер заяви, че ще плати глобата за богоявленското хоро в града. Румен Генчев заяви, че разбрал от медиите, че ще получи глоба. "Всичко беше организирано от мен. Няма смисъл да търсят адми ...
varna24.bg(преди 5 години)

Кметът на Калофер: 200 души ми се обадиха и казаха, че са готови да платят наказанието ми

Кметът на Калофер заяви, че ще плати глобата за богоявленското хоро в града. Румен Генчев заяви, че разбрал от медиите, че ще получи глоба. "Всичко беше организирано от мен. Няма смисъл да търсят адми ...
plovdiv24.bg(преди 5 години)

Министърът на туризма на работно посещение във Варна днес

Днес вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова ще бъде на работно посещение във Варна. В рамките на визитата тя заедно с кмета на Варна Иван Портних и областния управител Стоян Пасев ще се ...

След 8 години живот в барака Светльо от Варна има собствен дом

32-годишният Светослав Райков от Варна сбъдна мечтата си за собствен дом. Дълго време Светльо, който е израснал в социални домове и се придвижва с инвалидна количка заради детска церебрална парализа, ...

1002 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 10 088 теста

1002 нови случая на коронавирус са установени у нас през последното денонощие при направени 10 088 теста, става ясно от данните в Единния информационен портал. Общият брой на заразените с коронавирус ...

Биляна Якова: Варна е първият град в страната, в който е въведена изцяло автоматизираната билетна система в градския транспорт

Варна е първият град в страната, в който е въведена изцяло автоматизираната билетна система в градския транспорт, коментира в интервю за Varna24.bg Биляна Якова, ръководител на първата фаза по проекта ...

Кметът на Калофер: Над 200 ми се обадиха, искат те да платят глобата

Ще си платя глобата, щом съм виновен. Но след като се разчу, че ще бъдат санкциониран заради мъжкото хоро в Тунджа, хората настръхнаха. Над 200 души ми се обадиха снощи и казаха, че са готови да платя ...
24chasa.bg(преди 5 години)

В Троян отбелязват 143 години от битката за Троянския проход

В Троян днес ще бъдат отбелязани 143 години от битката за Троянския проход, която донася на града освобождението от турско робство. Заради пандемията няма да се организират тържествени церемонии, а па ...
bnr.bg(преди 5 години)

1002 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 10 088 теста

1002 нови случая на коронавирус са установени у нас през последното денонощие при направени 10 088 теста, става ясно от данните в Единния информационен портал. Общият брой на заразените с коронавирус ...

Ивановден е!

Православната църква отбелязва Ивановден днес. Това е денят на Св. Йоан Кръстител, който кръщава Исус в река Йордан. Наречен е Предтеча, защото познава и посочва Христос като пратеник на Бог. Обреднот ...

Гневни привърженици на Тръмп щурмуваха сградата на Сената на САЩ, евакуират сенатори, има и ра

Сградите на Конгреса на САЩ в Капитолия са блокирани от полицията след атаки на привърженици на Тръмп, които се събраха на многохиляден митинг под надслов "Похода за спасение на Америка". Заради сблъс ...

Добри хора помогнаха на млад полицай, покосен от Ковид-19

Кръвната плазма за лечението на полицейския служител от РУ-Котел Ангел Момчаров е дарена. Близки на полицая съобщиха новината в социалните мрежи. "От името на Ангел Момчаров и неговото семейство изк ...

Слави Трифонов със силно послание към всички българи

Тв водещият в Телевизия "7/8" и лидер на "Има такъв народ" Слави Трифонов отправи силно послание към българите по повод рождението на поетът-революционер Христо Ботев. Той пусна и клипче в профила си ...

Събраха над 7600 лева за децата на починалите от COVID-19 медици

Над 7600 лева са постъпили в сметката на инициатива за финансово подпомагане на децата на починалите от COVID-19 медици под надслов "За децата на героите в бяло", съобщават от Българския лекарски съюз ...

Министър Сачева: Обмисляме варианти за секции само за карантинирани и СИК, преминали COVID-19

Готвим се за трудна година, в която да помогнем на най-нуждаещите се и да запазим възможно повече работни места", увери социалният министър Деница Сачева в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" ...

Борис Джонсън: Локдаунът може да продължи до април

Борис Джонсън предупреди, че в Англия могат да останат в сила строги ограничения до април, като парламентът бе призован да гласува новите мерки, пише британският вестник The Times. Премиерът каза на д ...

Борис Джонсън: Локдаунът може да продължи до април

Борис Джонсън предупреди, че в Англия могат да останат в сила строги ограничения до април, като парламентът бе призован да гласува новите мерки, пише британският вестник The Times. Премиерът каза на д ...

32-годишният Милен Бояджиев извади кръста в Сливен

В Сливен кръста бе спасен от 32-годишния Милен Бояджиев. Четирима мъже се хвърлиха в ледените води на река "Новоселска", спазвайки традицията на големия християнски празник Богоявление. Преди това оте ...
bnr.bg(преди 5 години)

Пожарникар спаси кръста в Шумен

29-годишният пожарникар Стефан Митев хвана Богоявленския кръст, хвърлен от отец Константин във водите на Шуменския язовир. Стефан улови християнския символ и през 2019 г. "Пожарникар съм от Шумен, но ...
bnr.bg(преди 5 години)

Министър Сачева: Обмисляме варианти за секции само за карантинирани и СИК, преминали COVID-19

Готвим се за трудна година, в която да помогнем на най-нуждаещите се и да запазим възможно повече работни места", увери социалният министър Деница Сачева в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" ...

Пловдивска ирландка триумфира на Еврофеста по цигулка в Прага

Младата пловдивска музикантка Ева-Фей Мак Гонегал спечели Гран При по цигулка на Еврофеста в Прага. Талантливата десетокласничка от Музикалното училище изсвири един от най-трудните цигулкови концерти ...
24chasa.bg(преди 5 години)

Слави Трифонов със силно послание към всички българи (ВИДЕО)

Тв водещият в Телевизия "7/8" и лидер на "Има такъв народ" Слави Трифонов отправи силно послание към българите по повод рождението на поетът-революционер Христо Ботев. Той пусна и клипче в профила си ...

Събраха над 7600 лева за децата на починалите от COVID-19 медици

Над 7600 лева са постъпили в сметката на инициатива за финансово подпомагане на децата на починалите от COVID-19 медици под надслов "За децата на героите в бяло", съобщават от Българския лекарски съюз ...

Поредно силно земетресение в Хърватия

Земетресение с магнитуд от 5,3 по скалата на Рихтер удари Петриня. Това съобщи Европейския сеизмологичен център в официалния си профил Twitter. Трусът е станал малко след 19.00 ч. българско време. Епи ...

В Калофер Румен Радев обсъди готовността за провеждане на избори

Президентът Румен Радев обсъди днес в Калофер готовността за провеждане на предстоящите парламентарни избори с кмета на града и председател на Националното сдружение на кметове на кметства Румен Стоян ...

Проф. Кантарджиев разкри коя строга мярка може да отпадне скоро

Все още не е сигурно, че новият щам на коронавируса от Великобритания вече е у нас, но усилено се изследват българи, завърнали се от чужбина. Това заяви пред "Телеграф" проф. Тодор Кантарджиев от Наци ...

Разкриха бруталния начин, по който син уби майка си в Хасково

Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем и задържа 39-годишен мъж за убийство на майка си, съобщиха от прокуратурата. По разпореждане на ОП - Хасково бе привлечен като обвиняем Г.И. на 39 ...

Закараха майката на покойния Наим Сюлейманоглу спешно в турска болница

Майката на покойния олимпийски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу е била настанена за лечение в новата болница на Истанбул Башакшехир, съобщи Анадолската агенция, цитирано от БТА. Турскот ...

Александър и Виктория са най-популярните имена в България за 2020 г.

За поредна година най-предпочитаните имена сред новородените са Александър и Виктория. Това съобщиха от пресцентъра на НСИ. Виктория продължава да води първенството при момичетата, въпреки че броят на ...

Синът на Филип Трифонов проговори за последните му мигове

"Отиде си татко, да. Момчето си отиде. Много ми е мъчно, не мога да повярвам, не мога и да говоря. Със сигурност ще знам диагнозата утре, защото днес съм много разстроен, но според лекарите причината ...