Новите кораби са купени, но без боеприпаси, може да похарчим още 1 милиард, за да се снабдим

Министърът на отбраната в служебния кабинет Георги Панайотов каза на пресконференция във военното ведомство във връзка с модернизационния проект за новите модулни патрулни кораби за Военноморските сил ...
dir.bg(преди 4 години)

Най-затрудненият от машинното гласуване у нас: мъж над 70 г., без средно образование, живеещ на село или в малък град

Оказа се, че жените гласуват значително по-бързо и ловко от мъжете. А фигурата на човека, който най-вече ще има затруднения с машинното гласуване на парламентарните избори на 11 юли, е мъж на възраст ...
offnews.bg(преди 4 години)

Резултатите от експеримента: Висшистите гласуват с машина два пъти по-бързо от останалите

ЦИК организира още 3 пробни гласувания за граждани тази неделя - 6 юни. Те ще са в районите Люлин, Триадица 22 училище, Подуене - 143 училище и ще продължат 3 часа. Това съобщи говорителят на ЦИК Роси ...
dir.bg(преди 4 години)

МО: Стотици милиони за договори без обществени поръчки и аванси без срок

Договори за стотици милиони долари са сключени в последните три години от министерството на отбраната, което беше управлявано от Красимир Каракачанов. За някои от договорите са преведени пари в аванс ...

Поредно уволнение: Премиерът смени директора на Агенцията по храните

Със заповед на служебния премиер Стефан Янев Деян Стратев е назначен на длъжността изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Стратев ...
dir.bg(преди 4 години)

Резултатите от експеримента: Жените гласуват с машина значително по-бързо от мъжете

ЦИК организира още 3 пробни гласувания за граждани тази неделя - 6 юни. Те ще са в районите Люлин, Триадица 22 училище, Подуене - 143 училище и ще продължат 3 часа. Това съобщи говорителят на ЦИК Роси ...
dir.bg(преди 4 години)

Илко Желязков, който е в санкционния списък на САЩ, е в отпуск до 11 юни

Заместник - председателят на Бюрото за контрол на специални разузнавателни средства Илко Желязков, който е един от шестимата българи, санкционирани по глобалния закон "Магнитски", е в отпуск до 11 юни ...
bnr.bg(преди 4 години)

БАБХ е с нов директор - Деян Стратев

Със заповед на премиера Стефан Янев Деян Стратев е назначен на длъжността изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните. Стратев е доцент по ветеринарно-санитарна експертиза в ...
bnr.bg(преди 4 години)

Борисов се опита да се разграничи от Пеевски, но остави въпроси без отговор

Ден след като САЩ наложи санкции по закона "Магнитски" на няколко български граждани, в т.ч. и на бизнесмена от ДПС Делян Пеевски и обвиняемия бизнесмен Васил Божков, лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бо ...
dnevnik.bg(преди 4 години)

Слави Трифонов: Не санкциите на САЩ ще променят България, а събудилото се гражданско общество

"Не санкциите на САЩ ще променят страната ни, а събудилото се гражданско общество." Това написа лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов в профила си във Фейсбук, коментирайки наложените аме ...
bnr.bg(преди 4 години)

ДБ поиска оставките на Илко Желязков и Иван Гешев заради санкциите от САЩ

Незабавна оставка на зам.-председателя на Националното бюро за контрол на СРС Илко Желязков, поиска Христо Иванов във видео пред сградата на институцията, излъчено на фейсбук страницата на "Да, Българ ...
dir.bg(преди 4 години)

Демократична България поиска оставката на Илко Желязков

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов поиска оставката на Илко Желязков - зам.-председател на комисията за контрол на СРС-тата. Във видео, излъчено във фейсбук, Иванов заяви, че Жел ...

Трифонов за санкциите по Магнитски: Българското гражданско общество го знаеше много преди вчерашния ден

Гражданското общество в България е в основата на вчерашната позиция на САЩ. Защото всичко, което е написано в доклада на Министерството на финансите на САЩ, българското гражданско общество го знаеше м ...

Нов инцидент в Чешнегирово, двама офицери не докладвали за нахлуването в цеха

Министърът на отбраната Георги Панайотов е поискал проверка в служба "Военна полиция". Поводът е нахлуването на американски военни в частен имот в Чешнегирово и срокът, в който е направена проверка по ...
dir.bg(преди 4 години)

ЕС няма да наказва 6-имата българи, на които САЩ наложиха санкции

ЕС няма да накаже шестимата българи, санкционирани от САЩ, заявиха от Европейската комисия. На въпрос дали Брюксел е готов да наложи мерки срещу тях, според приетия през декември 2020 г. глобален санк ...
bnr.bg(преди 4 години)

НАСА с първи нови мисии до Венера от почти 30 години

НАСА обяви в сряда плановете си да стартира нови мисии до Венера между 2028 и 2030 г. - първите за последните десетилетия - за проучване на атмосферата и геоложките особености на планетата "сестра" на ...
news.bg(преди 4 години)

Нинова: Не съм аз политическият лидер, подкупван от Божков

Не съм аз политическият лидер, подкупван от Васил Божков. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Не можем да гадаем, това е работа на прокуратурата да изясни кой е този човек и да започне разсле ...

Радев: Когато аз говорех, мнозина се спотайваха

Когато аз говорех, мнозина мълчаха и се спотайваха. Да се говори днес е лесно и безопасно. Така президентът Румен Радев коментира наложените от САЩ санкции срещу шестима българи и 64 компании по зако ...

Илко Желязков е в отпуск от днес, само парламент може да го освободи от бюрото за контрол на СРС

Заместник-председателят на бюрото за контрол на СРС Илко Желязков, който е санкциониран от САЩ заедно с Васил Божков и Делян Пеевски, е излязъл в отпуск от днес. Вчера до края на деня той е бил на ра ...

Първи коментар на Манолев: Нямам обяснение за включването ми в този списък

Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев коментира включването му в списъка с българите, които нямат право да влизат в САЩ съгласно закона Магнитски. В позиция до бТВ Манолев пише: ...

Не съм взел и стотинка от Божков, с Пеевски нямам бизнес

Моите отношения с Пеевски съм ги заявил. Те са чисто политически. Подпомагали сме регионите, в които има различни от кметове от ГЕРБ. Нито имаме фирми, нито общи бизнеси. Никога не съм получил стотинк ...

България ще даде ваксини срещу COVID-19 на държави от Западните Балкани

България ще даде ваксини срещу COVID-19, по всяка вероятност от препаратите на "Астра Зенека"/Оксфорд, на държави от Западните Балкани. Това обяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров на брифинг ...
dnevnik.bg(преди 4 години)

Борисов: Отношенията ми с Пеевски са чисто политически

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че отношенията му с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски са чисто политически и че ГЕРБ не е получавала никакви финанси от бизнесмена Васил Божков. ...
bnr.bg(преди 4 години)

СЗО проверява Sputnik V в Русия

Регионалният директор на Световната здравна организация - СЗО за Европа д-р Ханс Клуге заяви в четвъртък, че екип на СЗО е в Русия, за да анализира данните на Sputnik V като част от процеса на сертифи ...
news.bg(преди 4 години)

Нинова за санкциите: Защо трябва някой отвън да ни решава проблемите?

Защо трябва някой отвън да ни решава проблемите? Санкциите, наложени от САЩ, са сериозен сигнал отвън към българските правоохранителни органи и институции, че трябва да си свършат работата и да стигат ...
dir.bg(преди 4 години)

Министърът на отбраната поиска проверка на "Военна полиция"

Министърът на отбраната Георги Панайотов е поискал проверка в служба "Военна полиция". Поводът е нахлуването на американски военни в частен имот в Чешнегирово и срокът, в който е направена проверка по ...
bnr.bg(преди 4 години)

Нинова за санкциите: Такива корупционни схеми не могат да станат без политическа протекция

Санкциите, наложени на физически лица и на фирми, са сериозен принос към борбата с корупцията и правова държава в България. Разбира се, актът подписан... ...
bnt.bg(преди 4 години)

Не съм получил и стотинка от Божков, с Пеевски отношенията ми са политически

Моите отношения с Пеевски съм ги заявил. Те са чисто политически. Подпомагали сме регионите, в които има различни от кметове от ГЕРБ. Нито имаме фирми, нито общи бизнеси. Никога не съм получил стотинк ...

Радев за US санкциите: Когато аз говорех, мнозина мълчаха и се спотайваха

Президентът Румен Радев коментира лаконично темата с наложените финансови санкции на български бизнесмени от страна на САЩ. На въпрос какви сигнали дава Вашингтон на София с наложените рестрикции, Рад ...
bnr.bg(преди 4 години)

Борисов: Нямам нищо общо с Пеевски, никога не съм получил и стотинка от Божков (на живо)

ГЕРБ дава извънреден брифинг в партийната централа по повод санкциите, наложени от САЩ по закона "Магнитски" на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски и обвинения в 19 престъпления бизнесмен Васил Божков ...
dir.bg(преди 4 години)