Борисов: Аз съм целта на тоя цирк. Ще ме викнат на разпит седмица преди изборите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви на брифинг, че очаква да бъде извикан на разпит. "Поразучих малко и разбрах, че викат на разпити заради сигнал от 2009 година. Този човек, за когото твърдяха в н ...
offnews.bg(преди 4 години)

Кметът на София опровергава министър Минеков за паметниците на културата

Всички обекти, които са реализирани в София по отношение на паметниците на културата, са съгласувани с Министерството на културата и имат разрешение за строеж, категорична е кметът Йорданка Фандъкова. ...
bnr.bg(преди 4 години)

99% от последните случаи на COVID-19 в Британия са вариант Делта

Почти всички случаи на COVID-19 в Обединеното кралство, открити през последната седмица, са причинени от варианта Делта, се казва в актуализацията на Public Health England (PHE) в петък. От миналата с ...
news.bg(преди 4 години)

Помогнах на Йовчева да се премести в Дубай. Това е вид семейство за г-н Борисов

Не знам дали съм помагала на Васил Божков в Дубай, но със сигурност помогнах на Борислава Йончева (Йовчева б.р.)., това заявява Ивайла Бакалова във втория епизод разследването на Антикорупционният фон ...

"Не знам дали съм помагала на Божков в Дубай, но помогнах на Борислава Йовчева" (видео)

Не знам дали съм помагала на Васил Божков в Дубай, но със сигурност помогнах на Борислава Йончева (Йовчева б.р.)., това заявява Ивайла Бакалова във втория епизод разследването на Антикорупционният фон ...

Експерт: Зоран Заев обикаляше като цветарка да създава фронтове срещу България

"През последните месеци Зоран Заев натрупа доста негативи в отношенията ни със Северна Македония, защото обиколи като цветарка всички европейски столици да създава фронтове срещу България, да търси по ...
dir.bg(преди 4 години)

Цветанов призова за българите да гласуват на 11 юли

Цветан Цветанов, председател на ПП "Републиканци за България", водач за 1-ви МИР Благоевград и за 4-ти МИР Велико Търново на листата на партията в интервю за Радио "Фокус" призова българите да гласува ...

Дистанционни подводни апарати издирват черната кутия на разбилия се МиГ-29

Вече е установено мястото на катастрофата с МиГ-29 край Шабла. Изтребителят се е разбил на 10 морски мили от брега. При това раздробяване на самолета черната кутия може да е в тинята или под отломк ...

Президентът освободи шефа на разузнаването и назначи на негово място военен

Президентът Румен Радев освободи председателя на Държавна агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов с указ, публикуван в днешния брой на "Държавен вестник" (ДАР). В сряда служебното правителство предложи ...
dir.bg(преди 4 години)

Ефектът "Магнитски": По-малко от процент разделя ГЕРБ и "Има такъв народ"

По-малко от месец преди предсрочните парламентарни избори надпреварата за първото място се свежда до директния сблъсък между ГЕРБ и "Има такъв народ", като разликата между двете партии е в рамките на ...
dir.bg(преди 4 години)

Повече от 4 млн. Covid жертви по света

Повече от 4 милиона са починалите от усложнения на коронавируса към четвъртък, според данни на "Ройтерс". Това се случва, докато много страни се борят да набавят достатъчно ваксини за населението си. ...
news.bg(преди 4 години)

КНДР се готви и за диалог, и за конфронтация със САЩ

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е заявил, че страната трябва да е готова както за диалог, така и за конфронтация със САЩ, като същевременно призовава за усилия към стабилизиране на Корейския полуос ...
news.bg(преди 4 години)

Иран избира президент

Иран провежда днес президентски избори. Изборният ден започва в 7 часа сутринта. Изборите в Иран се разглеждат като тест за легитимността на духовните владетели на страната. За тях първоначално се кан ...
news.bg(преди 4 години)

Стефан Тафров: Позицията на Борисов на срещата със Заев е шизофренна

Бойко Борисов излъга за пореден път. Това е абсолютно възмутително поведение и опит на проваления политик Борисов да използва един много важен въпрос като отношенията на България и Северна Македония з ...

''Никаква'' ли е Нинова: Слави и лидерът на БСП се скараха за Северна Македония

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с позиция след думите на Слави Трифонов по време на дискусия със студенти в Пловдив. Той нарече Борисов и Нинова, както и партиите им никакви. Днес Слави Трифон ...

Радев критикува договора с Македония, който Борисов подписа със Заев през 2017 г.

По време на срещата си на "Дондуков" 2 с македонския премиер Зоран Заев президентът Румен Радев изрази съжаление, че през последните години отношенията между двете страни са попаднали в задънена улица ...

ЕМА: ЕС да използва всички налични COVID ваксини

Държавите от ЕС трябва да използват всички налични ваксини за борба с пандемията на коронавирус, тъй като е твърде рано да се каже коя от тях е най-добрата. Това заявиха от Европейската агенция по лек ...
news.bg(преди 4 години)

Фандъкова отговори на Минеков: Реставрацията на паметниците е съгласувана с МК

Всички реставрационни дейности на пространството около паметника на Васил Левски, на паметника на Цар Освободител, на Лъвов мост и скулптурите на лъвовете е направено след съгласуване с Министерството ...
dir.bg(преди 4 години)

Лавров: Отношенията Русия-Великобритания са лоши по вина на Лондон

Руският външен министър Сергей Лавров подчерта важността на отказа на британските служители от неоснователни обвинения срещу Руската федерация. Това направи той в телефонен разговор с британския си ко ...
news.bg(преди 4 години)

Партии, лидери, санкции. Кубрат, Жан и ефектът "Магнитски". Кой кого месец преди изборите

С всеки изминал ден политическата надпревара се ожесточава, събитията, които влияят на електоралните нагласи, се умножават, а до провеждането на предсрочния парламентарен вот остава по-малко от месец. ...
dir.bg(преди 4 години)

"Когато съм готов, ще бъда откровен": Слави Трифонов за бъдещия премиер

Следващият премиер на България трябва да е "пълна противоположност" на Бойко Борисов, заяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов на среща със студенти в Пловдив в четвъртък (17 юни). Той описа ...
dnevnik.bg(преди 4 години)

Слави Трифонов за мълчанието, отговорността и следващите си ходове (видео)

Полиция и частни градове пазят срещата на Слави Трифонов със студенти в Пловдив тази вечер. Това е първата публична изява на лидера на "Има такъв народ" след като прекара Covid-19, който го възпрепятс ...
dir.bg(преди 4 години)

Слави: bTV ми предложи договор, с който да казвам кого ще каня и какви въпроси ще му задам

В последният договор, който bTV ми предложи, трябваше да казвам кои гости ще каня и какви въпроси ще им задавам. Казах си, че нещо не е наред. Да казвам какъв въпрос ще ми хрумне и дали ще е политичес ...

Радев към Заев: Очаквам скоро да имаме посланик на Северна Македония в София (видео)

"Приветствам Ви за това, че сте тук за открит диалог. Очаквам най-скоро да имаме посланик на Република Северна Македония в София". С тези думи президентът на България Румен Радев се обърна към Зоран З ...
dir.bg(преди 4 години)

Северна Македония е готова да запише българите в Конституцията си

Преди членството си в ЕС Република Северна Македония е готова да отвори конституцията си и да запише приноса на българския народ, така и на хърватския народ в изграждането на държавата ни. Това каза м ...

Янев след срещата със Заев: Твърдо поддържаме РСМ за ЕС, отговорността е на политиците (видео)

Надявам се атмосферата на доверие и взаимно зачитане на националните интереси да продължи в интерес на търсене на решение, защото европейската перспектива на Република Северна Македония и на Западните ...
dir.bg(преди 4 години)

Янев след срещата със Заев: Твърдо поддържаме РСМ за ЕС, отговорността е на политиците (снимки)

Отговорността е на политиците. Разбира се, историците имат своето важно място и своите задължения в работата на тази комисия, заяви премиерът Стефан Янев на брифинг в МС след срещата с колегата си Зор ...
dir.bg(преди 4 години)

Започна срещата на Стефан Янев със Зоран Заев (снимки)

Започна срещата на министър-председателя Стефан Янев с премиера на Република Северна Македония /РМС/ Зоран Заев, който е на посещение у нас. Вижте снимки >> В хода на разговорите между двамата лидери ...
dir.bg(преди 4 години)

Христо Иванов: През ТЕЦ-а на Доган рискуваме дългосрочно закрепостяване с Анкара и Москва

От отговорите по темата за ТЕЦ "Варна" на Ахмед Доган и прилежащото пристанище ще стане ясно дали корупционното задкулисие само си къса опашката или ще бъде елиминирано изцяло, заяви съпредседателят н ...
dir.bg(преди 4 години)

Бойко Рашков смени директора на полицията и в Кюстендил

Сменен е директорът на Областната дирекция на МВР и в Кюстендил. Това съобщават местните медии. Със заповед на служебния вътрешен министър Бойко Рашков от поста е освободен старши комисар Елиан Стамбо ...
dir.bg(преди 4 години)