Служебните министри са далавераджии, Христо Иванов иска само постове, готви се повторение на практики в икономиката и банките на БСП от 90-те и в ГЕРБ са под забрана "да се докосват" до евентуално бъд ...
Цялата им борба е за министерски постове, пари и власт. Нищо друго не ги интересува. Някаква госпожа там с 5,1 процента на изборите казала, че трябва да се пазят от дългата ръка на ГЕРБ и ДПС. За ДПС ...
Вчера ИТН и БСП проведоха експертни разговори като обсъдиха възгледите си в сферата на икономиката. Двете партии се обединиха около 8 общи приоритета. Това стана ясно след изявление на лидерът на БСП ...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че евентуалното участие на Китай в Афганистан може да бъде положително нещо, съобщава БиБиСи. Той каза, че това е така, ако Китай се стреми към "мирно ...
"Ние не желаем министерски кресла или участие във властта, но ние сме категорични, че няма да подкрепим правителство, в което ще има опити за инсталиране през парадния вход или през задната врата на л ...
"Не получихме отговор. Получихме съмнителна атака", това заяви председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов по повод обвиненията от "Има такъв народ", че през послед ...
Тук се вижда една много дълга ръка и координирана атака на ДПС и Тошко Йорданов. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Асен Василев, министър на финансите в служебното правителство. Мин ...
Руската страна с удоволствие ще помогне за възстановяването на Балетния конкурс във Варна, каза днес след среща с кмета на града Иван Портних посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова ...
"Дневник" следи на живо политическата ситуация в страната. Статията се обновява. Ключови моменти 11:30 "Не разбирам защо като ме каниха три пъти преди, сега виждат проблем. Всичките дела съм си спечел ...
Защо, след като три пъти ме каниха за министър от Има такъв народ, сега се оказах проблемен? Тук според мен се вижда една много дълга ръка на ДПС и Тошко Йорданов. Това коментира служебният министър ...
Нека никой да не се опитва да ни прехвърля отговорността за това, че не може да формулира убедителен състав на Министерски съвет, да даде убедителна политическа формула и да отговори на фундаментални ...
"Това, което мен силно ме притеснява, е защо изведнъж, след като ме каниха три пъти, идваха при мен да ме канят за правителство на "Има такъв народ", предишния състав, сега изведнъж решиха, че съм сил ...
Оставаме в очакване колегите от "Има такъв народ" да покажат състав на Министерския съвет, който предлагат, да дадат формулата и да кажат дали всъщност ще има ясни политически ангажименти по конкретни ...
"Дневник" следи на живо политическата ситуация в страната. Статията се обновява. Ключови моменти 11:30 "Не разбирам защо като ме каниха три пъти преди, сега виждат проблем. Всичките дела съм си спечел ...
Ден след като "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" поставиха конкретни условия на "Има такъв народ" за подкрепа на бъдещо управление, първата политическа сила ги обвини, че "водят не ...
Служебният премиер Стефан Янев даде информация за състоянието на държавния бюджет, заварено от служебното правителство, по врме на изслушването си в парламента тази сутрин. Той, заяви, че при проверка ...
От "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" зависи дали ще има правителство или ще отидем на нови избори. Тази дилема очерта пред журналисти в Народното събрание председателят на парламе ...
"Дневник" следи на живо политическата ситуация в страната. Статията се обновява. Ключови моменти 11:06 Коментар на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов в кулоарите на парламента. Tw ...
Служебният кабинет ще разгледа на извънредно заседание актуализацията на държавния бюджет. Това обяви от парламентарната трибуна служебният премиер Стефан Янев, който докладва за финансовото състояние ...
"Закон и морал - това са нашите правила. Г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова - явно не осъзнавате, че с действията си карате Бойко Борисов да се радва, защото водите нещата към следващи избори. Ако ...
Преговорите между Има такъв народ (ИТН), Демократична България (ДБ) и Изправи се.БГ! Ние идваме (ИБГНИ) достигнаха точка на пречупване, след която общата подкрепа за кабинет изглежда все по-малко възм ...
"Дневник" следи на живо политическата ситуация в страната. Статията се обновява. Ключови моменти 09:24 Какво се случи в тези 4 дни? Този въпрос отправи Тошко Йорданов от "Има такъв народ" към Христо И ...
Парламентът изслушва днес премиера Стефан Янев за завареното от служебното правителство финансово и икономическо състояние на държавата и вицепремиера Атанас Пеканов относно преработения план за възст ...
В Народното събрание заместник - председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отправи тежки нападки срещу служебния министър на финансите Асен Василев за кражба на интелектуална собственост и нар ...
"Има такъв народ" подхожда много сериозно към това, което предстои за страната". Това заяви Кристиан Вигенин от БСП пред БНТ по повод разговорите с партията на Слави Трифонов за евентуална подкрепа за ...
В парламента продължават консултациите, водени от "Има такъв народ", за събиране на парламентарна подкрепа за бъдещо правителство. От партията на Слави Трифонов ще разговарят с БСП относно управленски ...
"Дневник" следи на живо политическата ситуация в страната. Статията се обновява. Ключови моменти 09:08 Редовното пленарно заседание на Народното събрание на живо. Twitter Facebook LinkedIn 09:01 В БСП ...
Служебният премиер Стефан Янев ще бъде изслушан в парламента за финансово-икономическото състояние на държавата. В днешния дневен ред на депутатите е и актуализираният от кабинета План за възстановява ...
"Като зрители на процеса по избор на кабинет, това което виждаме, ни отдалечава от съставянето на правителство. Защото политическата немощ на преговарящите се крие зад мантри "Далеч ДПС". ДПС не е уча ...
Служебният премиер Стефан Янев ще бъде изслушан в парламента за финансово-икономическото състояние на държавата. В днешния дневен ред на депутатите е и актуализираният от кабинета План за възстановява ...