Борисов: Предупредих Слави, че реформаторите ще го оставят по средата на реката (видео)

Служебните министри са далавераджии, Христо Иванов иска само постове, готви се повторение на практики в икономиката и банките на БСП от 90-те и в ГЕРБ са под забрана "да се докосват" до евентуално бъд ...
dir.bg(преди 4 години)

Борисов: Това е демокрацията по Рашковски и Радевски

Цялата им борба е за министерски постове, пари и власт. Нищо друго не ги интересува. Някаква госпожа там с 5,1 процента на изборите казала, че трябва да се пазят от дългата ръка на ГЕРБ и ДПС. За ДПС ...
offnews.bg(преди 4 години)

Ето около кои приоритети се обединиха БСП и ИТН в сферата на икономиката

Вчера ИТН и БСП проведоха експертни разговори като обсъдиха възгледите си в сферата на икономиката. Двете партии се обединиха около 8 общи приоритета. Това стана ясно след изявление на лидерът на БСП ...

САЩ: Интересът на Китай към Афганистан може да е положителен

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че евентуалното участие на Китай в Афганистан може да бъде положително нещо, съобщава БиБиСи. Той каза, че това е така, ако Китай се стреми към "мирно ...
news.bg(преди 4 години)

Манолова: ДПС вече поставят условия, ако ИТН иска подкрепа, трябва споразумение (видео)

"Ние не желаем министерски кресла или участие във властта, но ние сме категорични, че няма да подкрепим правителство, в което ще има опити за инсталиране през парадния вход или през задната врата на л ...
dir.bg(преди 4 години)

Христо Иванов: Не получихме отговор, а съмнителна атака, не сме кадрували, дадохме пример

"Не получихме отговор. Получихме съмнителна атака", това заяви председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов по повод обвиненията от "Има такъв народ", че през послед ...
dir.bg(преди 4 години)

Асен Василев: Вижда се много дълга ръка и координирана атака на ДПС и Тошко Йорданов

Тук се вижда една много дълга ръка и координирана атака на ДПС и Тошко Йорданов. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Асен Василев, министър на финансите в служебното правителство. Мин ...
dir.bg(преди 4 години)

Портних посрещна Митрофанова във Варна, говориха за балет и българо-руско сътрудничество

Руската страна с удоволствие ще помогне за възстановяването на Балетния конкурс във Варна, каза днес след среща с кмета на града Иван Портних посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова ...
dir.bg(преди 4 години)

Политическото напрежение: Вижда се координирана атака на ДПС и Тошко Йорданов, каза Асен Василев

"Дневник" следи на живо политическата ситуация в страната. Статията се обновява. Ключови моменти 11:30 "Не разбирам защо като ме каниха три пъти преди, сега виждат проблем. Всичките дела съм си спечел ...
dnevnik.bg(преди 4 години)

Асен Василев: Три пъти ме каниха за министър, сега виждам дългата ръка на ДПС и Тошко Йорданов

Защо, след като три пъти ме каниха за министър от Има такъв народ, сега се оказах проблемен? Тук според мен се вижда една много дълга ръка на ДПС и Тошко Йорданов. Това коментира служебният министър ...

Христо Иванов: Нека ИТН да не ни прехвърля отговорността

Нека никой да не се опитва да ни прехвърля отговорността за това, че не може да формулира убедителен състав на Министерски съвет, да даде убедителна политическа формула и да отговори на фундаментални ...

Асен Василев отговори: Вижда се координирана атака на ДПС и Тошко Йорданов

"Това, което мен силно ме притеснява, е защо изведнъж, след като ме каниха три пъти, идваха при мен да ме канят за правителство на "Има такъв народ", предишния състав, сега изведнъж решиха, че съм сил ...
bnr.bg(преди 4 години)

Христо Иванов: Oчакваме ИТН да покажат състав на кабинет, да дадат формулата

Оставаме в очакване колегите от "Има такъв народ" да покажат състав на Министерския съвет, който предлагат, да дадат формулата и да кажат дали всъщност ще има ясни политически ангажименти по конкретни ...
bnr.bg(преди 4 години)

Политическото напрежение: Виждам дългата ръка на кординирана атака на ДПС и Тошко Йорданов, каза Асен Василев

"Дневник" следи на живо политическата ситуация в страната. Статията се обновява. Ключови моменти 11:30 "Не разбирам защо като ме каниха три пъти преди, сега виждат проблем. Всичките дела съм си спечел ...

"Има такъв народ" отказва споразумение и "пробутани" министри, заплаши с нови избори

Ден след като "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" поставиха конкретни условия на "Има такъв народ" за подкрепа на бъдещо управление, първата политическа сила ги обвини, че "водят не ...

Служебният кабинет завари меко казано притеснителна финансова картина, обяви Стефан Янев

Служебният премиер Стефан Янев даде информация за състоянието на държавния бюджет, заварено от служебното правителство, по врме на изслушването си в парламента тази сутрин. Той, заяви, че при проверка ...

ИТН: ДБ и ИБГНИ да не кадруват, от тях зависи ще има ли кабинет или отиваме на избори

От "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" зависи дали ще има правителство или ще отидем на нови избори. Тази дилема очерта пред журналисти в Народното събрание председателят на парламе ...
bnr.bg(преди 4 години)

Политическото напрежение: "Има такъв народ" с критики към Асен Василев, когото поканиха в първия си кабинет

"Дневник" следи на живо политическата ситуация в страната. Статията се обновява. Ключови моменти 11:06 Коментар на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов в кулоарите на парламента. Tw ...

Служебният кабинет ще разгледа на извънредно заседание актуализацията на държавния бюджет

Служебният кабинет ще разгледа на извънредно заседание актуализацията на държавния бюджет. Това обяви от парламентарната трибуна служебният премиер Стефан Янев, който докладва за финансовото състояние ...
bnr.bg(преди 4 години)

Тошко Йорданов към Христо Иванов и Мая Манолова: Водите нещата към следващи избори

"Закон и морал - това са нашите правила. Г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова - явно не осъзнавате, че с действията си карате Бойко Борисов да се радва, защото водите нещата към следващи избори. Ако ...
dir.bg(преди 4 години)

Преговорите за кабинет са минирани: ИТН се скара на ДБ и Манолова, че посочват министри

Преговорите между Има такъв народ (ИТН), Демократична България (ДБ) и Изправи се.БГ! Ние идваме (ИБГНИ) достигнаха точка на пречупване, след която общата подкрепа за кабинет изглежда все по-малко възм ...

Политическото напрежение: Христо Иванов и Манолова водят нещата към следващи избори, каза Тошко Йорданов

"Дневник" следи на живо политическата ситуация в страната. Статията се обновява. Ключови моменти 09:24 Какво се случи в тези 4 дни? Този въпрос отправи Тошко Йорданов от "Има такъв народ" към Христо И ...

Гледайте на живо в Dir.bg: НС изслушва премиера и двама министри за икономическото състояние на страната

Парламентът изслушва днес премиера Стефан Янев за завареното от служебното правителство финансово и икономическо състояние на държавата и вицепремиера Атанас Пеканов относно преработения план за възст ...
dir.bg(преди 4 години)

Тошко Йорданов от ИТН отправи тежки нападки срещу министър Асен Василев

В Народното събрание заместник - председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отправи тежки нападки срещу служебния министър на финансите Асен Василев за кражба на интелектуална собственост и нар ...
bnr.bg(преди 4 години)

Вигенин: "Има такъв народ" подхожда много сериозно към това, което предстои за страната

"Има такъв народ" подхожда много сериозно към това, което предстои за страната". Това заяви Кристиан Вигенин от БСП пред БНТ по повод разговорите с партията на Слави Трифонов за евентуална подкрепа за ...
dir.bg(преди 4 години)

ИТН с разговори с БСП за приоритетите на бъдещ кабинет

В парламента продължават консултациите, водени от "Има такъв народ", за събиране на парламентарна подкрепа за бъдещо правителство. От партията на Слави Трифонов ще разговарят с БСП относно управленски ...
bnr.bg(преди 4 години)

Политическото напрежение: Това, което виждаме, ни отдалечава от правителство, обясни Йордан Цонев

"Дневник" следи на живо политическата ситуация в страната. Статията се обновява. Ключови моменти 09:08 Редовното пленарно заседание на Народното събрание на живо. Twitter Facebook LinkedIn 09:01 В БСП ...

Парламентът изслушва премиера, викат и Иван Гешев

Служебният премиер Стефан Янев ще бъде изслушан в парламента за финансово-икономическото състояние на държавата. В днешния дневен ред на депутатите е и актуализираният от кабинета План за възстановява ...

Йордан Цонев: Ние сме зрители в преговорите за кабинет, виждаме политическа немощ

"Като зрители на процеса по избор на кабинет, това което виждаме, ни отдалечава от съставянето на правителство. Защото политическата немощ на преговарящите се крие зад мантри "Далеч ДПС". ДПС не е уча ...
dir.bg(преди 4 години)

Парламентът изслушва премиера, решава дали да извика и Иван Гешев

Служебният премиер Стефан Янев ще бъде изслушан в парламента за финансово-икономическото състояние на държавата. В днешния дневен ред на депутатите е и актуализираният от кабинета План за възстановява ...