Нормално е след избори да има правителство, смята Сакскобургготски

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски заяви, че е нормално след избори да има правителство. Да се надяваме, както във всички други страни, всеки да постъпи малко, да погледнем на нещата по един пр ...
offnews.bg(преди 4 години)

Русия: САЩ се меси в изборите ни с приложение на Навални

Русия обвини Съединените щати в намеса в изборите ѝ, които ще се проведат седмица, съобщава ДПА. Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обяви, че мобилното приложение "Умно гласув ...
news.bg(преди 4 години)

ГЕРБ обсъжда Петър Стоянов за кандидат-президент, търси човек за избирателите, които не харесват Радев

ГЕРБ обсъжда различни кандидатури за кандидат за президент. Мисли се и за Петър Стоянов, защото той е една от положителните фигури през последните 30 години. Това заяви пред БНР Тома Биков, зам.-пре ...

Пиарката на Борисов за чата с главния прокурор: Не крия, че го познавам

Пиарката на Бойко Борисов не скри, че се познава с главния прокурор. Повод за коментара й стана публикуваната в социалната мрежа снимка на Иван Гешев с телефон в ръка, на чийто екран се вижда чат с ня ...
dir.bg(преди 4 години)

Ивайло Мирчев: Стане ли дума за Гешев, много депутатски сърца се оказват заешки, много колена омекват

В момента, в който стане дума за главния прокурор Иван Гешев, много депутатски сърца се оказват заешки и много колена омекват рязко. С очите си виждам как хора, които декларират, че ще се борят срещу ...

Борисов: 500К може да е 500 кинта, кила, каймета...Казах на Севдалина да не праща емотикони на други мъже, само на мен

ГЕРБ иска обща кандидатура за президент с други демократични формации, на мен никога не ми е бил важен този пост. Искам като се обърна, да видя какво сме направили. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Б ...

Бойко Борисов обяви, че скоро ще бъде обявен кандидатът за президент на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че съвсем скоро ще бъде обявен кандидатът за президент на партията. По време на посещение на Перперикон той заяви още, че за него никога не е бил интересен постът ...
bnr.bg(преди 4 години)

Борисов няма да е кандидатът на ГЕРБ: Никога не ми е бил интересен президентският пост

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов декларира, че няма да е кандидат на ГЕРБ в президентския вот. Въпреки че назад в годините той неведнъж е загатвал, че след премиерски мандат може да опита да се пребори и ...
dir.bg(преди 4 години)

Симеон Сакскобургготски: Ако някой е дал нещо за България, мисля, че съм аз

Бих посъветвал днешните депутати да мислят за България преди всичко. Това заяви Симеон Сакскобургготски в отговор на журналистически въпрос след освещаването на дворцовия параклис във Врана днес. В ко ...
dir.bg(преди 4 години)

Борисов няма да е кандидат за президент, ГЕРБ ще каже кой ще е до 3 седмици

Бойко Борисов няма да бъде кандидатът на ГЕРБ за президент, поне не и на тези президентски избори. Влизайки в подобна роля, той трябва да спре да бъде лидер на партията. Трябва да бъде избран достоен ...

Вицепрезидентът разграничи Борисов от ГЕРБ: Моделът за разграждане е негов, не на партията

Не съм чула досега от някой от служебните министри Кирил Петков и Асен Василев да каже Аз ще правя партия. Кой какъвто иска политически проект да прави, ако има необходимост от това. Това заяви вице ...

Мика Зайкова готова да се обзаложи - няма правителство, което да вземе добавките от 120 лв. на пенсионерите

Готова съм да се обзаложа - няма такова правителство, което да вземе на пенсионерите отпуснатите добавки от 120 лева в актуализацията на бюджета. Няма как едно следващо правителство да каже на пенси ...

Заместник-министър: "Хемус" се е превърнала в строителна илюзия

"Магистрала "Хемус" през последната около година и половина се е превърнала в една строителна илюзия". Това заяви пред БНР арх. Иван Шишков, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройст ...
dir.bg(преди 4 години)

Ива Митева: Няма да има извънредно заседание на парламента в понеделник

В понеделник категорично няма да има извънредно заседание на парламента, заяви председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева, предаде БГНЕС. В петък на искането на "Демократична България" за изв ...
bnr.bg(преди 4 години)

Ива Митева отказа на ДБ, ИБГНИ и ИТН: Няма да свикам извънредно заседание на НС утре

Извънредно заседание на парламента в понеделник няма да има. Не мога да го свикам, защото в срок от три дни трябва да се разгледа доклад от комисия, а такъв още няма. Тези промени в правилника за рабо ...

Илияна Йотова: Не може някакъв нов проект да издърпва хора от 130-годишна партия

Дали вот "2 в 1" е най-доброто, ще видим на изборите. Но вчера президентът Радев беше категорично прав - така се спестяват много усилия и много пари от бюджета. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотов ...
dir.bg(преди 4 години)

Без извънредно заседание на НС в понеделник заради предложени от ДБ промени в правилника

Извънредно заседание на парламента в понеделник, 13 септември, няма да има, съобщи в ефира на bTV председателят на парламента Ива Митева. Тя добави, че ще насрочи заседание на Народното събрание в сря ...
dir.bg(преди 4 години)

Стойчо Кацаров: Да заведем нарушителите в отделенията, за да видят интубираните (видео)

"Може би трябва да заведем хората, които нарушават новите мерки, в едно COVID отделение, за да видят интубираните хора, които берат душа. Така ще разберат какво причиняват с неспазването на ограничени ...
dir.bg(преди 4 години)

ГЕРБ обявява кандидата си за президент до края на месеца

Кандидатурата на ГЕРБ за президент на България се очайква да бъде обявена до три седмици. Това анонсира заместник-председателят на партията Томислав Дончев. При гостуването си в ефира на bTV той отхвъ ...
dir.bg(преди 4 години)

Избори 2 в 1, актуализация на пенсии, бюджет и други акценти от седмицата у нас

От 1 октомври пенсионерите ще получават 120 лева добавка към пенсиите за три месеца, реши окончателно парламентът в една изключително напрегната пленарна седмица. Оплетени в юридически и финансови кол ...
bnr.bg(преди 4 години)

Иван Шишков: "Хемус" се е превърнала в една строителна илюзия

"Магистрала "Хемус" през последната около година и половина се е превърнала в една строителна илюзия". Това заяви пред БНР арх. Иван Шишков, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройст ...
bnr.bg(преди 4 години)

Десислава Атанасова: Листчето с 500К ми е по-интересно от емотикончетата с Pi ar Sevi Boiko

На снимката, която бе разпространена от Отровното трио, че главният прокурор си пише с ''Pi ar Sevi Boiko'', виждам някакви емотикончета. По-интересен ми е разговорът между Татяна Дончева и Радостин В ...

Дянков: Следващото правителство трябва да каже: Извинете, избиратели, сега ще ви вдигнем данъците

Актуализация на бюджета беше необхидима, защото социалните разходи тръгнаха нагоре. Решението е финансовия министър беше правилно, но като нямаш зад гърба си партия, става това, което стана - всеки с ...

Партиите в парламента са доволни от датата за избори "2 в 1"

Политическите сили в 46-ото Народно събрание одобряват предсрочните парламентарни избори да са заедно с първия тур на вота за държавен глава на 14 ноември. Станислав Балабанов от "Има такъв народ" опр ...
dir.bg(преди 4 години)

Проф. Близнашки: Паралелната държава сгреши с издигането на генерал от запаса за президент

Провалът на 46-ия парламент е бил предопределен с участието в него на тъй наречените протестни партии, смята бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки. "Още съществува тази вълна, която вкара в ...
dir.bg(преди 4 години)

Политическите сили в 46-ото Народно събрание одобряват датата на предсрочните парламентарни избори

Политическите сили в 46-ото Народно събрание одобряват предсрочните парламентарни избори да са заедно с първия тур на вота за държавен глава на 14 ноември. Пред БНР депутатът от "Има такъв народ" Стан ...
bnr.bg(преди 4 години)

България по повод 11 септември: Оставаме единни със съюзниците и ангажирани с борбата срещу тероризма

Днешният ден зове към всички ни и ни напомня за отговорността да помним; за дълга да отстояваме споделените си ценности и да защитаваме солидарно идеалите си в дух на самоотвержено единство. Продължав ...

Антоанета Цонева с първи коментар от ДБ: Изборите "2 в 1" са добро решение

Депутатът от "Демократична България" Антоанета Цонева определи като добро решението парламентарните избори да се проведат на 14 ноември, когато е и първият тур на президентските избори. "Това, че изб ...

ИТН също пусна снимки от чата с Pi ar Sevi Boiko

Депутатът Радостин Василев (Има такъв народ) също разпространи чрез фейсбук профила си снимки от чата, за който Отровното трио съобщи, че е между главния прокурор Иван Гешев и Pi ar Sevi Boiko. Името ...

Протест под надслов "Време е маските да паднат" започна пред парламента

Пред сградата на Народното събрание се провежда протест под надслов "Време е маските да паднат". Той е организиран от партия "Възраждане". Участниците в акцията се обявиха срещу ограничителните мерки, ...
bnr.bg(преди 4 години)