Аз наистина вярвам, че 30% от вота може да бъде наш, заяви пред БНТ основателят на Продължаваме промяната Кирил Петков. Вярваме, че ще бъдем номер едно политическа сила, каза Петков и пред БТА. Той ут ...
На свое заседание днес Политическият съвет на Националния фронт за спасение на България /НФСБ/ реши да работи за голямо патриотично обединение. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ. Политическият съве ...
Около 8,30 ч. днес полицаи са задържали 59-годишен мъж, докато се опитвал да заличи надпис от Паметника на съветската армия в Княжеската градина в София. На мястото на инцидента са пристигнали три пат ...
ГЕРБ до последния ден няма да излъчат кандидат за президент, съобщи лидерът на партията Бойко Борисов. Само се чу - в многото прогнози, които медиите правят, за професор Балтов. И вие видяхте какво г ...
Изпълнителното бюро на БСП взе решение трима души да бъдат представители на партията в Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. Това са Кристиан Ви ...
Имаме кандидат за президент, това е наша стратегия и тактика преди изборите, ще издигнем човек, който да може да даде отпор на сегашния президент и да спечели изборите, ще е всичко това, което Румен Р ...
Скандал по време на номинациите за нов Национален изпълнителен съвет беляза форума на Жени-ГЕРБ. Представителките на Благоевград възразиха срещу издигната номинация на Елена Ташкова член на Национални ...
Надявам се жените да дойдат на власт, за да може мъжете с голямо его да си стоят вкъщи. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националното общо събрание на Жени-ГЕРБ, което заради ...
"Президентът Радев е безалтернативен като фигура и като средоточие на надеждите на хората; той заложи един работещ модел на сътрудничество между наглед непримирими идеологически опоненти отляво и отдя ...
Скандал беляза форума на ЖЕНИ-ГЕРБ по време на номинациите за нов Национален изпълнителен съвет. Представителките на Благоевград възразиха срещу издигната номинация на Елена Ташкова член на Национални ...
Имаме кандидат за президент, това е наша стратегия и тактика преди изборите, ще издигнем човек, който да може да даде отпор на сегашния президент и да спечели изборите, ще е всичко това, което Румен Р ...
Крайно време е служебният министър да прочете Закона за политическите партии. Етажи 16 и 17, предоставени от държавата за Централа на ПП ГЕРБ, не са собственост на Министерството на културата. Това за ...
Министърът на културата Велислав Минеков обяви, че ще помоли "учтиво и настойчиво" ГЕРБ да напуснат централата си в НДК, където заемат два етажа, и да си намерят друг имот, защото не плащат наем. На с ...
Българите не мислят за избори, а за увеличението на цените. Трендът е към отказ от участие във вота, коментира социологът доц.д-р Антоний Гълъбов. Той прогнозира, че ни очаква рекордно ниска избирател ...
Зад политическата формация Продължаваме промяната стои същият кръг, който наложи ГЕРБ през 20029 г., коментира по БНР зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев. "През 2009 година със същата агресия и съ ...
Ние от ВМРО ще се явим самостоятелно на изборите. Трябва да имаме кандидатура за прeзидент. Това няма да съм аз". Това заяви евродепутатът и зам.председател на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на "Събу ...
Румен Радев е безалтернативен като фигура, това не гарантира преизбиране, всичко зависи от това дали хората ще гласуват, да гласуваме седмица след 14 ноември ще бъде безсмислено. Това коментира в "Ден ...
Ще помоля ГЕРБ да напуснат централата си в НДК и да си намерят друг имот. Това заяви по bTV служебният министър на културата в кабинета "Янев 2" - Велислав Минеков. По думите му преди години партията ...
От ГЕРБ обвиниха в лъжа културния министър Велислав Минеков, който по-рано днес по bTV заяви, че партията на Бойко Борисов е "превзела със сила" два етажа от НДК и не плаща наем за тях. Крайно врем ...
Любопитно е да има малко повече светлина около посещенията на Кристалина Георгиева в публични институции, ако е имало такива. Лично аз съм чул, че е имало както в президентството, така и в БНБ, със се ...
Ние от ВМРО ще се явим самостоятелно на изборите. Трябва да имаме кандидатура за прeзидент. Това няма да съм аз". Това заяви евродепутатът и зам.председател на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на "Събу ...
Днес в Германия ще се проведат парламентарни избори, Ангела Меркел не се кандидатира и напуска поста канцлер след 16 години на власт, съобщи АП. Основните кандидати за канцлер са Армин Лашет, представ ...
ГЕРБ-СДС внесе в Централната избирателна комисия (ЦИК) 27 000 подписа за регистрация на коалицията в двата предстоящи избора - за президент и вицепрезидент, и за Народно събрание. "Днес приключват ном ...
Внесли сме всички необходими документи, събрали сме 27 000 подписа за двете кампании - за парламент и президент. Днес приключват номинациите и за двата избора във всички структури и когато ги обобщим ...
"Преди години партия ГЕРБ е превзела със сила два етажа от НДК. На мен не ми е безразлично, защото НДК е към Министерството на културата. Тогавашният областен управител Данаил Кирилов прави така, че о ...
Хаосът в нашата политическа система се дължи на разбъркването, което направи Радев и с това, че не беше център за обединение и на институции, и на партии, за да носи отговорност за гражданите. Това за ...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви в събота в интервю за Real America's Voice, че само болест ще му попречи да се кандидатира за президент през 2024 г. Тръмп беше многократно питан за планове ...
Републиканци за България води разговори с няколко политически формации, след които е и КОД, чийто лидер е Петър Москов. Ще се явим на изборите в коалиции, но това ще стане ясно след приключване на вси ...
Бойко Борисов още не може да повярва, че е приключил монополът на властта му, заяви социологът Андрей Райчев пред Нова ТВ. Според него в страната има нова ситуация. Преди моделът беше полярен, а сега ...
Партия АБВ ще подкрепи президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова за втори мандат, обяви в Плевен Румен Петков. Лидерите Румен Петков обясни за какво настоява партията: "В политиката на п ...