И адвокат се впуска в надпреварата за президент

ПП "ПРАВОТО" издига адвокат Мария Колева за президент, обяви самата тя, която е и председател на политическата сила. В момента мафиотските партии искат да вкарат свои представители и за президент, да ...
dir.bg(преди 4 години)

Добра кандидатура ли е Лозан Панов? Попитахме Огнян Минчев и Евгений Дайнов

OFFNews попита политолозите Огнян Минчев и Евгений Дайнов как оценяват кандидатурата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов за президент и какви са шансовете му. Огнян Минчев: ...
offnews.bg(преди 4 години)

ИК ще покрива разноските по кампанията на проф. Герджиков, Радомир Чолаков платил залата в НДК

Инициативният комитет, който издига проф. Анастас Герджиков за президентските избори, внесе документи в ЦИК. ИК поема разноските по кампанията, залата в НДК вчера съм я платил аз, заяви Радомир Чолак ...

Мария Касимова-Моасе: Би било нечестно и страхливо да не се захвана с това

Обади ми се Лозан Панов, от него получих предложението, което много ме изненада. Нямам партийна зависимост. Инициативният комитет, който гласува доверие на мен и Панов, имат точно тази идея - никой от ...

Инициативният комитет, издигнал кандидатурите на проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева, беше регистриран в ЦИК под номер 7

Инициативният комитет, издигнал кандидатурите на проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева за президент и вицепрезидент, беше регистриран в ЦИК под номер 7. Председателят на комитета Радомир Чолак ...
bnr.bg(преди 4 години)

Инициативният комитет на проф. Герджиков го регистрира в ЦИК под №7

Инициативният комитет на проф. Анастас Герджиков внесе документите за регистрация на президентския вот. "За любителите на нумерологията - номерът ни е 7", каза председателят му Радомир Чолаков след ре ...
dir.bg(преди 4 години)

Румънски милиардер, съпругата и синът му са загинали с разбилия се самолет до Милано

Един от най-богатите хора в Румъния, милиардерът бизнесмен Дан Петреску е загинал със съпругата си, сина си и няколко други, след като самолетът, който той управлява, се разби в неделя в покрайнините ...
news.bg(преди 4 години)

Александър Маринов: Кандидатурата на проф. Герджиков е на ГЕРБ и ДПС

Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков е на коалицията ГЕРБ-ДПС. Такова мнение изрази проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента,по NOVA NEWS. "Проф. Анастас Герджи ...
dir.bg(преди 4 години)

Проф. Денков: Кандидатурата на Герджиков ще доведе до разломни линии във висшето образование

Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент ме изненада и даже ме притеснява. Не очаквах, че човек от нашит... ...
bnt.bg(преди 4 години)

Русия: Повече от 95% от Covid хоспитализираните в района на Москва са неваксинирани

Повече от 95% от пациентите с коронавирус, хоспитализирани в Московска област са неваксинирани. Това обяви в понеделник по време на среща с правителството на Московска област и ръководителите на градс ...
news.bg(преди 4 години)

Евгени Михайлов: В ИК на Радев има 27 агенти на ДС

Тази президетнска кампания е истината срещу лъжата. Мирът срещу юмрука. Зад юмрука на Румен Радев застанаха хора, които харесват този тип поведение. В неговия Инициативен комитет има 27 агенти на бивш ...

ЦИК регистрира 4 ИК за президент досега, срокът изтича днес

Имената на всички кандидати за президент и вицепрезидент, както и за народни представители, трябва да станат известни най-късно до 12 октомври. Днес в 17 часа обаче изтича срокът за регистрация на Ини ...

Денков: Кандидатурата на Герджиков ще е на ГЕРБ и ДПС. С този акт ще имаме проблеми

Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент ме изненада и даже ме притеснява. Не очаквах, че човек от нашите среди ще бъде кандидат на ГЕРБ, заяви служебният ...

Бабикян: До края на седмицата ''Ние идваме'' ще реши кого подкрепя за президентските избори

До края на седмицата Гражданско движение Ние идваме! ще се вземе решение кого ще подкрепи за президентските избори. Ще питаме всички наши членове какво становище имат и тогава ще вземем окончателно ре ...

Проф. Денков: Кандидатурата на ректора на СУ ще доведе до разломни линии във висшето образование

Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент ме изненада и даже ме притеснява. Не очаквах, че човек от нашит... ...
bnt.bg(преди 4 години)

Проф. Николай Денков: Изненада ме, че проф. Герджиков ще бъде кандидатът на ГЕРБ

Служебният министър на образованието проф. Николай Денков не скри, че е изненадан от хода на ректора на Софийския университет да се впусне в президентската надпревара. Самият проф. Денков преподаваше ...
dir.bg(преди 4 години)

Наистина обединени - мотото на кандидатпрезидентския тандем проф. Анастас Герджиков - полк. Невяна Митева (видео и снимки)

Днес инициативен комитет от 67 души издига кандидатурата за президент на проф. Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет, за президент. Председател на ИК е юристът и бивш депутат от ГЕРБ Радо ...

Проф. Герджиков: Няма да откажа подкрепа на ДПС, на БСП... на всички партии

Не съм партиен кандидат. Готов съм да работя с всички партии. За мен е важно да ме подкрепят хора от целия спектър. Надявам се да убедя всички, че съм подходящия за президент, за да убедя всички тези ...

Частични кметски избори: ДПС взе 5 места, БСП - 1

ДПС взе пет кметски места от раз, похвали се партийният пресцентър снощи след края на изборния ден. Частични местни избори се проведоха на 3 октомври в 14 населени места. БСП печели в едно от тях на п ...

Лозан Панов лично избрал Мария Касимова за кандидат за вицепрезидент

Лозан Панов сам е избрал Мария Касимова за свой кандидат за вицепрезидент, въпреки че двамата не се познават лично. Това разказа Велислав Величков, председател на инициативата Правосъдие за всеки, к ...

Иван Ченчев: БСП стои зад успеха на Радев

Връзката между президента Румен Радев и БСП е абсолютно доказана. В генезиса на неговия политически успех стои БСП. Това заяви Иван Ченчев от БСП. По думите му подкрепата от други политически партии ...

Боян Магдалинчев: Името на Панов е спрягано още преди предните президентски избори

"Отдавна се говори в нашите среди, че на Лозан Панов му е предлагано за кандидат за президент. Още преди предишните президентски избори е спрягано името му за кандидат за президент." Това коментира пр ...
dir.bg(преди 4 години)

Кандидатът на ДПС печели частичните избори за кмет в Буковлък

Кандидатът на ДПС печели днешните частични избори за кмет на плевенското село Буковлък. Това съобщи за БТА председателят на Общинската избирателна комисия в Плевен Ярослав Димитров. Георги Божинов, пр ...
dir.bg(преди 4 години)

Иван Ченчев: В генезиса на политическата кариера и политическия успех на Радев стои БСП

Връзката между президента Румен Радев и БСП е абсолютно доказана, в генезиса на неговата политическа кариера и неговия политически успех стои БСП. БСП... ...
bnt.bg(преди 4 години)

Костадин Костадинов се кандидатира за президент

Политическа партия Възраждане регистрира в ЦИК като кандидат-президент лидера си Костадин Костадинов. За вицепрезидент издигат адвокат Елена Гунчева. Заместник-председателят на партията даде заявка, ...

Последен ден за регистрация на инициативни комитети, издигащи независими кандидат-президенти

Днес е последен ден за регистрация в Централната избирателна комисия на инициативните комитети, които издигат независими кандидати за президент и вицепрезидент на Република България. До 12 октомври по ...
bnr.bg(преди 4 години)

Pandora Papers: Световни лидери и политици укрили милиони в офшорки, в списъка и българи

Множество държавни ръководители, в това число чешкият премиер, кралят на Йордания и президентите на Кения и Еквадор, са укривали авоари в офшорни компании, за да избегнат плащането на данъци, показва ...
dir.bg(преди 4 години)

Избори: Напрежение в Буковлък, Сливница с кмет от първия тур, Дянково на дъното по активност

Кресненското село Сливница избра нов кмет на първи тур, разградското Дянково отбеляза най-ниската избирателна активност от известните към момента резултати от 14-те населени места, в които днес се про ...

Напрежение и арести на вота в Буковлък, рекордно ниска активност в Стражица

Напрежение и арести имаше на частичните местни избори в плевенското село Буковлък, а в община Стражица беше отчетена рекордно ниска активност. Час след започването на изборния процес в Буковлък, полиц ...
dir.bg(преди 4 години)

Най-малко осем загинали и 20 ранени при взрив в джамия в Кабул

Най-малко осем души са загинали, а 20 са ранени при взрив, станал недалеч от джамията Идгах в Кабул, където имаше церемония за прощаване с майката на Забихулла Муджахид, представител на превзетия влас ...
news.bg(преди 4 години)