"Изтеклата информация за моята кандидатура даде повод на политическа партия ГЕРБ да обяви подкрепата си за мен. Аз не съм кандидатът на ГЕРБ, защото съм издигнат от Инициативен комитет. Когато се срещ ...
"Изтеклата информация за моята кандидатура даде повод на политическа партия ГЕРБ да обяви подкрепата си за мен. Аз не съм кандидатът на ГЕРБ, защото съм издигнат от Инициативен комитет. Когато се срещ ...
Четирима души са задържани през изминалата нощ при операция на СДВР в малки населени места около София. Двама от арестуваните имат криминални регистрации за различни престъпления. При претърсване в до ...
Президентът на САЩ Джо Байдън и китайският му колега Си Дзинпин ще проведат виртуална среща до края на тази година, предаде New York Times. Това ще бъде първата им официална среща на върха. Не е ясно ...
Президентът Румен Радев е поискал Конституционният съд да прекрати делото за гражданството на бившия служебен министър на икономиката Кирил Петков, съобщи БНР. В свое становище до съда държавният гла ...
Фалшива новина, разпространена от руско издание, свърза името на Симеон Сакскобургготски с 22 тона злато и 50 тона сребро, заминали за Русия преди над половин век. Изданието цитира решение на Европейс ...
"Проблемът в съдебната система е в това, че тя е дадена на концесия на ДПС и това го направи г-н Бойко Борисов", заяви председателят на ВКС и кандидат-президент Лозан Панов пред БНТ. "Случи се така, ч ...
Алжирският външен министър Рамтан Ламамра каза на Франция да "деколонизира" своята история, в поредната сериозна словесна свада между Париж и бившата негова колония в Африка, информира "Франс прес". П ...
Румен Радев е фалшив герой, заяви пред БНТ кандидатът за президент Лозан Панов. Нека си припомним 7 юли 2020 г. Тогава хората видяха от телевизионния екран сараите на Ахмед Доган в Росенец. Впоследст ...
Срещата на върха между европейските лидери трябва ясно да покаже, че разширяването на ЕС е постижима цел, но и че Съюзът и страните от Западните Балкани имат еднакъв дневен ред и вече работят заедно к ...
Държавните и правителствените ръководители на 27-те страни членки на ЕС обещаха членство в бъдеще на шестте страни от Западните Балкани, потвърждавайки обещание, дадено преди 18 години. Същевременно т ...
Конституционният съд трябва да отклони искането на групата народни представители от 46-ото НС срещу указа на президента за назначението на Кирил Петков като министър в първото служебно правителство, а ...
Не е проблемът, че няма пари. Пари има. Проблемът там е, че договорите са направени по изключително порочен начин, до степен до която, ние ги дадохме на прокурор. Изпратихме ги на главния прокурор тез ...
В Декларацията от Бърдо след Срещата на върха ЕС препотвърди ангажимента си към европерспективата на Западните Балкани. Европейската комисия ще инвестира 9 милиарда евро под формата на грантове в шест ...
Общинските съветници от "Демократична България" в София предлагат паметникът на съветската армия да бъде преместен в Музея на социалистическото изкуство, като се използват вече направените заявки за м ...
За събарянето на незаконни обекти на територията на Лесопарк "Росенец" край Бургас ще бъдат отпуснати 69 000 лева. Решението от днес е на Министерския съвет. Средствата за премахването на постройките ...
България работи за подписването на двустранен протокол със Северна Македония, който се очаква да бъде завършен и представен в началото на ноември, съобщи президентът Румен Радев по време на Срещата на ...
Министерският съвет разреши да бъдат отпуснати допълнителни 67 млн. лв. лв. днес за бюджетите на МВР и министерството на отбраната зараду засиления мигрантски натиск. С едното постановление се одобр ...
Централната избирателна комисия обяви новата обществена поръчка за доставка на допълнителни 1 600 окомплектовани устройства за гласуване и 2 000 флаш памети, необходими за провеждането машинния вот на ...
Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски е поискал подкрепа и помощ от гръцкия премиер Кириакос Мицотакис за преодоляване на резервите на скептичните държави-членки на ЕС и преди в ...
Правителството отпусна 68 200 лв. за премахване на незаконно строителство на територията на Лесопарк "Росенец", община Бургас. От съобщението на правителствения пресцентър не става ясно за събарянето ...
Министерският съвет разреши да бъдат отпуснати допълнителни 67 млн. лв. лв. днес за бюджетите на МВР и министерството на отбраната зараду засиления мигрантски натиск. С едното постановление се одобр ...
В държавния бюджет за 2022 г. няма да се включват нови инвестиционни проекти, за чието финансиране се предвижда сключване на споразумения за държавни заеми и/или се предлага издаване на държавна гаран ...
Групата на БСП за България в Столичния общински съвет подкрепя предложението за решение, да се сформира работна група, която да проведе преговори с цел компенсиране на увеличените разходи на "Топлофик ...
ВМРО протестира пред Комисията за енергийно и водно регулиране срещу високите цени на тока и парното. Представителите на партията бяха категорични, че няма да се примирят със спекулативното нарастване ...
"Демократична България" ще подкрепи кандидатурата на Лозан Панов и Мария Касимова за президент и вицепрезидент, съобщиха от пресцентъра на партията. "Съгласно решения на ръководните органи на ПП "Зеле ...
Кандидатът за президент на ПП"Възраждане" и председател на партията Костадин Костадинов ще е и водач на две листи за предстоящия парламентарен вот на 14 ноември, съобщиха на пресконференция в БТА пред ...
Симпатизанти на ВМРО блокираха за кратко столичния булевард Дондуков по време на протест срещу високите цените в тока. Воеводите искат оставките на енергийния министър Андрей Живков и членовете на КЕВ ...
Демократична България обяви официално, че подкрепя Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе за президентския вот. Ръководните органи на партии Зелено Движение, Демократи за силна България и Движение Да, Б ...
С голяма изненада чухме, видяхме и прочетохме, че кандидатът за президент на партия ВМРО Милен Михов е представен като доцент от ВТУ. Истината е, че в момента НЕ работи във Великотърновския университе ...