Българската страна се въздържа от незабавна реакция, тъй като не желаеше да бъде въвлечена в предизборната полемика в Република Северна Македония. Тази последователна позиция на ненамеса в политически ...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви оставката си след тежкото поражение на управляващия Социалдемократическия съюз на местните избори. "Отговорността за този резултат е моя и подавам остав ...
В Деня на народните будители президентът напомни за миналогодишните протести, като ги нарече "голямото народно събуждане". "В първите години призовавах да се събудим. Миналата година доживяхме голямот ...
Това е петата година, в която имам честта да бъдем заедно и да говоря на празника - Денят на народните будители. Всеки път отдавах почит на хората на духа и културата, на героите, които са осветлявали ...
Зелените сертификати са много подходяща мярка, само че за някоя друга държава. Всичко това трябваше да се реши още през лятото. Нещата сега са много закъснели. През лятото имаше време да направим вакс ...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън се срещна с китайския външен министър Ван И като част от срещата на върха на Групата на 20-те в неделя - цел да се гарантира, че силно конкурентните отношения ...
Независимата кандидатка Данела Арсовска води убедително пред кандидата на управляващия Социалдемократически съюз на Македония Петре Шилегов в балотажа за кметския пост в Скопие, предаде македонската Н ...
Независимата кандидатка Данела Арсовска води убедително пред кандидата на управляващия Социалдемократически съюз на Македония Петре Шилегов в балотажа за кметския пост в Скопие, предаде македонската Н ...
Политиците в България в момента предлагат свободата да бъдеш заразен и свободата да умреш. Така коментира COVID ситуацията у нас в предаването "120 минути" политологът Иван Кръстев. "Политиците се стр ...
Несъставянето на правителство след изборите е колективно самоубийство на българската политическа система, заяви пред bTV политологът Иван Кръстев. Политиците се страхуват от задължителна ваксинация, ...
"Ковид предостави златен шанс за леви, социални политики и БСП трябва да ги отстоява, за да има силно социално начало в управлението. Трябва да сме част от промяната. Знаем, че 2/3 от хората искат про ...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви днес, че срещата на върха на Г-20 го е разочаровала, но все пак не е смазала надеждите му, предаде ДПА. "Напускам Рим с неосъществени надежди, но поне ...
Един от ключовите проблеми на пандемията всъщност е инфодемията - информационното объркване на хората, което води до едно ново заболяване, наречено "синдемия", заяви д-р Александър Симидчиев в ефира н ...
"Аз съм твърдо против решението за броене на разписките от машините за гласуване. Това е риск за изборния процес". Това каза пред БНР Цветозар Томов, заместник-председател на ЦИК и говорител на комиси ...
Президентът на САЩ Джо Байдън проведе разговори с турския президент Реджеп Ердоган в кулоарите на срещата на Г-20 в Рим в неделя на фона на искане от Турция за изтребители F-16 и напрежение относно пр ...
Около 400 души излязоха на протест в центъра на София срещу маските, противоепидемичните мерки, зеления сертификат и ваксинирането срещу COVID-19. Демонстрантите се събраха пред НДК, преминаха по бул ...
От Продължаваме промяната, чиито съпредседатели са Асен Василев и Кирил Петков, излязоха с позиция за нападението в ЛГБТИ център вчера в София. Те искат незабавно да бъдат арестувани мъжете, които са ...
Местните организации във Варна на Демократична България и Продължаваме промяната изпратиха общо отворено писмо до кмета на морския град Иван Портних. В него те задават 5 въпроса на Портних за съдбат ...
Не могат да бъдат отстранявани от работа хора, които не са ваксинирани, или работодателят да ги задължава да се ваксинират. Има подадени около 40-50 сигнали за това в Инспекцията по труда. Може обаче ...
Ако съдът ми поиска заплатите и командировъчните, докато бях министър, ще ги върна с удоволствие. Не изпитвам морална вина към никого, а даже се гордея с някои нещата, които съм направил, докато бях м ...
Ако съдът ми поиска заплатите и командировъчните, докато бях министър, ще ги върна с удоволствие. Не изпитвам морална вина към никого, а даже се гордея с някои нещата, които съм направил, докато бях м ...
Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен заплаши с неизплащането на милиарди помощ за коронавирус Полша, ако правителството във Варшава не оттегли спорната си съдебна реформа, п ...
Пореден многохиляден протест срещу "зеления сертификат" се проведе в Милано, Италия, предаде АНСА. Според полицията, над 4 хиляди души са взели участие. Те са преминали през центъра на града. Видеоопе ...
Президентът на САЩ Джо Байдън обсъди с германския канцлер Ангела Меркел в Рим усилията Русия да не манипулира потоците от природен газ с политически цели. Това съобщиха от Белия дом в събота, цитирани ...
Министрите на финансите и здравеопазването от 20-те най-големи икономики в света (G20) заявиха в петък, че ще предприемат стъпки, за да гарантират, че 70% от населението на света е ваксинирано срещу C ...
Премиерът Борис Джонсън призна "турбуленция" в отношенията на Обединеното кралство с Франция, тъй като спорът за правата за риболов ескалира, пише БиБиСи. След като на десетки френски лодки бяха отказ ...
Над 30 гоблени, картини, ръкоделие и сувенири, изработени от дамите от областната структура на ГЕРБ - Стара Загора, са част от изложбата "Красота за живот", която беше представена днес в парк "Артилер ...
Китай предупреди в събота Литва и ЕС да не развалят отношения заради Тайван, който заедно с балтийската страна откриват реципрочни представителства, съобщава "Ройтерс". Китай поиска през август Литва ...
Време е българските институции в лицето както на президента Радев, така и на Министреството на външните работи да дадат ясен знак на посолството на САЩ, че няма да търпят какъвто и да било натиск по о ...
Любопитни временни резултати се наблюдават в анкетата за парламентарните избори на 14 април, която OFFNews стартира преди два дни. До момента в допитването ни са гласували 3134 от нашите читатели. Н ...