Леонид Волков - близкият съратник и дясна ръка на руския опозиционер Алексей Навални, твърди, че от Русия изтичат около 60 млрд. долара годишно, като основно се вливат в европейската икономика. Той и ...
Моята първа заповед днес ще е всеки в Министерски съвет да се влиза със зелен сертификат. Надявам се това да стане и във всички министерства. Същото го направете и във вашите бизнеси, призова премиеръ ...
Зелен сертификат за служителите вероятно ще се въведе във всички министерства, след като премиерът Кирил Петков обяви, че в сградата на МС на Дондуков ще се влиза само с такъв пропуск. Това прогнози ...
Новото правителство с премиер Кирил Петков се събира на първото си заседание днес. Очаква се то да приеме структурните промени в състава на Министерския съвет и създаването на нови министерства. В но ...
Очаква се решението за зелен сертификат за служителите да се въведе във всички министерства, а не само в Министерски съвет. Същото ще направя в Министерството на околната среда и водите. Важно е да се ...
Обикновено корупцията нанася огромни щети, а понякога дори убива. Има много примери, за които не можем да обясним нещо случило се освен с корупция. Това заяви заместник министър-председателят по клима ...
Министерството на икономиката се разделя на две самостоятелни ведомства. Корнелия Нинова и Даниел Лорер днес приеха постовете на министри - на икономиката и индустрията и на иновациите и растежа, от с ...
Комисията за енергийно и водно регулиране предвижда токът за бита да поскъпне средно с 11,5 процента от нова година, съобщава БНР. При парното и топлата вода планираният скок средно за страната е с о ...
Малкият и средният бизнес трябва да бъдат подпомогнати ефективно на общоевропейско ниво заради кризата с високите цени на електричеството и природния газ. Ако не се предприемат мерки за защита, има ри ...
Съпругата на Кирил Петков - Линда Маккензи-Петкова, не скри радостта си, че половинката й стана премиер на България. "Честито на всички! Today is a new day!" ("Днес е нов ден!" - бел- ред.) , написа т ...
Приоритетите на новия министър на здравеопазването проф. Асена Сербезова са COVID-19, общата висока предотвратима смъртност, спешната помощ. Това заяв... ...
Кирил Петков прие прие поста на министър-председател от Стефан Янев на церемония в Министерския съвет, на която присъстваха министрите от служебния кабинет, както и новоизбраните министри в редовното ...
Чехия засега ще се въздържи от изпращането на 150 войници на границата между Полша и Беларус, след като ситуацията с мигрантите се стабилизира. Това съобщи чешкият министър на отбраната Любомир Метнар ...
Безпринципните нападки, които чухте по ваш адрес днес от парламентарната трибуна от най-корумпирания и компрометиран режим в новата история на България, са отличен атестат за вашата работа. Най-добрат ...
От днес вече има редовно правителство. Аз подписах коалиционното споразумение и мога да ви уверя, че не съм участвал в никакви пазарлъци. Съзнателно и... ...
"Много е жалко, че нашата прокуратура отново, най-вероятно, изпълни една политическа поръчка". Това коментира пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Бойко Рашков във връзка с раз ...
Само седмица, след като се закле депутатът от Продължаваме промяната Велико Минков напуска парламента. Избраният от Русе под номер 3 в листата ще гласува за кабинета Петков, след което ще се откаже от ...
Лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов обяви, че не е участвал в никакви пазарлъци по време на преговорите с лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев, които са приключ ...
В бюджета за 2022 г. ще има достатъчно средства за целите, които си поставя новото правителство, заяви пред журналистите в парламента Асен Василев. Вицепремиерът по еврофондовете, който е и министър ...
Кирил Петков прие поста на министър-председател от Стефан Янев на церемония в Гранитната зала на Министерския съвет, на която присъстваха министрите от служебния кабинет, както и новоизбраните министр ...
Ще ходя пеша от тук до МС. Ще ме виждате често по тротоарите на София. Смятам да сменя културата какво е да си министър-председател. Трябва да се чувствам, че съм близко до хората, че ги виждам и гово ...
Оттук пеша - до Министерския съвет. Вие ще ме виждате често по тротоарите на София. Смятам да сменя културата какво означава да си министър-председател. Аз трябва да чувствам, че съм близо до хората, ...
Ще ходя пеша от тук до МС. Ще ме виждате често по тротоарите на София. Смятам да сменя културата какво е да си министър-председател. Трябва да се чувс... ...
Белият дом беше обвинен, че е прекъснал видеовръзката на тайвански министър, след като по време на конференцията за демокрация миналата седмица картата в презентацията на министъра е показвала острова ...
Не само Ицо Хазарта са заплашвали. Знаете ли, че по отношение на мен има заплахи - питайте ГЕРБ. ГЕРБ питайте, заяви вътрешният министър Бойко Рашков в Народното събрание след като бе презизбран на по ...
Депутатът Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, изложи мотивите си защо подкрепя предложеното правителство на "Продължаваме промяната" от парламентарната трибуна. "Когато получих покана да се п ...
Дори след разделянето на Министерството на икономиката имаме общи политики в растеж и иновации с коалиционните ни партньори. Нямаме никакви притеснения. Къде ще се намираме физически, няма никакво зна ...
Новият кабинет ще запази единната позиция на България по отношение на Северна Македония, става ясно от частта за външна политика в коалиционното споразумение. В приложението на документа се казва, че ...
Президентът Румен Радев се срещна на "Дондуков" 2 с членовете на третия си служебен кабинет преди служебния министър-председател Стефан Янев и екипът му да предадат властта на редовното правителство с ...
Управляващият в Северна Македония Социалдемократически съюз (СДСМ) избра Димитър Ковачевски за свой нов лидер в неделя, като по този начин проправи пътя му към поемането на премиерския пост от Зоран З ...