Съратник на Навални: $60 млрд. годишно изтичат от Русия, част от тях към България

Леонид Волков - близкият съратник и дясна ръка на руския опозиционер Алексей Навални, твърди, че от Русия изтичат около 60 млрд. долара годишно, като основно се вливат в европейската икономика. Той и ...
dir.bg(преди 4 години)

Кирил Петков призова бизнеса да изисква зелен сертификат

Моята първа заповед днес ще е всеки в Министерски съвет да се влиза със зелен сертификат. Надявам се това да стане и във всички министерства. Същото го направете и във вашите бизнеси, призова премиеръ ...
offnews.bg(преди 4 години)

Сандов: Трябва да си върнем плажовете и да опазим дюните

Зелен сертификат за служителите вероятно ще се въведе във всички министерства, след като премиерът Кирил Петков обяви, че в сградата на МС на Дондуков ще се влиза само с такъв пропуск. Това прогнози ...

Новото правителство се събира на първото си заседание

Новото правителство с премиер Кирил Петков се събира на първото си заседание днес. Очаква се то да приеме структурните промени в състава на Министерския съвет и създаването на нови министерства. В но ...

Сандов въвежда зелен сертификат и в екоминистерството

Очаква се решението за зелен сертификат за служителите да се въведе във всички министерства, а не само в Министерски съвет. Същото ще направя в Министерството на околната среда и водите. Важно е да се ...
dir.bg(преди 4 години)

Сандов: Корупцията нанася огромни щети, а понякога дори убива

Обикновено корупцията нанася огромни щети, а понякога дори убива. Има много примери, за които не можем да обясним нещо случило се освен с корупция. Това заяви заместник министър-председателят по клима ...
dir.bg(преди 4 години)

Министерството на икономиката се разделя на две, Нинова и Лорер приеха новите си постове

Министерството на икономиката се разделя на две самостоятелни ведомства. Корнелия Нинова и Даниел Лорер днес приеха постовете на министри - на икономиката и индустрията и на иновациите и растежа, от с ...

КЕВР предвижда токът да поскъпне с 11,5 %, парното - средно с 13 %

Комисията за енергийно и водно регулиране предвижда токът за бита да поскъпне средно с 11,5 процента от нова година, съобщава БНР. При парното и топлата вода планираният скок средно за страната е с о ...

Румен Радев разговаря с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел

Малкият и средният бизнес трябва да бъдат подпомогнати ефективно на общоевропейско ниво заради кризата с високите цени на електричеството и природния газ. Ако не се предприемат мерки за защита, има ри ...
dir.bg(преди 4 години)

Съпругата на премиера: Честито на всички! Днес е нов ден! (снимки)

Съпругата на Кирил Петков - Линда Маккензи-Петкова, не скри радостта си, че половинката й стана премиер на България. "Честито на всички! Today is a new day!" ("Днес е нов ден!" - бел- ред.) , написа т ...
dir.bg(преди 4 години)

Новият министър на здравеопазването: Приоритетите ни са ясни

Приоритетите на новия министър на здравеопазването проф. Асена Сербезова са COVID-19, общата висока предотвратима смъртност, спешната помощ. Това заяв... ...
bnt.bg(преди 4 години)

Новият премиер: Днес ние продължаваме промяната, която започнахме преди 7 месеца

Кирил Петков прие прие поста на министър-председател от Стефан Янев на церемония в Министерския съвет, на която присъстваха министрите от служебния кабинет, както и новоизбраните министри в редовното ...

Чехия се отказа да праща свои войници на беларуско-полската граница

Чехия засега ще се въздържи от изпращането на 150 войници на границата между Полша и Беларус, след като ситуацията с мигрантите се стабилизира. Това съобщи чешкият министър на отбраната Любомир Метнар ...
news.bg(преди 4 години)

Радев: Нападките от най-корумпирания режим са отличен атестат за служебния кабинет

Безпринципните нападки, които чухте по ваш адрес днес от парламентарната трибуна от най-корумпирания и компрометиран режим в новата история на България, са отличен атестат за вашата работа. Най-добрат ...

Слави Трифонов: Подписах коалиционното споразумение и не съм участвал в никакви пазарлъци

От днес вече има редовно правителство. Аз подписах коалиционното споразумение и мога да ви уверя, че не съм участвал в никакви пазарлъци. Съзнателно и... ...
bnt.bg(преди 4 години)

Бойко Рашков каза, че получава заплахи: Питайте ГЕРБ от кого

"Много е жалко, че нашата прокуратура отново, най-вероятно, изпълни една политическа поръчка". Това коментира пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Бойко Рашков във връзка с раз ...
dir.bg(преди 4 години)

Младият депутат Велико Минков от Продължаваме промяната напуска парламента

Само седмица, след като се закле депутатът от Продължаваме промяната Велико Минков напуска парламента. Избраният от Русе под номер 3 в листата ще гласува за кабинета Петков, след което ще се откаже от ...

Слави Трифонов сложил подпис без пазарлъци, даде препоръки към министрите

Лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов обяви, че не е участвал в никакви пазарлъци по време на преговорите с лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев, които са приключ ...
dir.bg(преди 4 години)

Асен Василев: Бюджетът със сигурност ще се различава от този на служебния кабинет

В бюджета за 2022 г. ще има достатъчно средства за целите, които си поставя новото правителство, заяви пред журналистите в парламента Асен Василев. Вицепремиерът по еврофондовете, който е и министър ...

Смяната на властта започна на "Дондуков" 1 и продължи в министерствата, но без МВР и МОН

Кирил Петков прие поста на министър-председател от Стефан Янев на церемония в Гранитната зала на Министерския съвет, на която присъстваха министрите от служебния кабинет, както и новоизбраните министр ...
dir.bg(преди 4 години)

Кирил Петков: Започваме с наводненията, цената на тока и Covid кризата

Ще ходя пеша от тук до МС. Ще ме виждате често по тротоарите на София. Смятам да сменя културата какво е да си министър-председател. Трябва да се чувствам, че съм близко до хората, че ги виждам и гово ...
dir.bg(преди 4 години)

Кирил Петков: Ще ме виждате често по тротоарите на София

Оттук пеша - до Министерския съвет. Вие ще ме виждате често по тротоарите на София. Смятам да сменя културата какво означава да си министър-председател. Аз трябва да чувствам, че съм близо до хората, ...

Кирил Петков, след като беше избран за премиер: Ще вървя по земята и ще говоря с хората

Ще ходя пеша от тук до МС. Ще ме виждате често по тротоарите на София. Смятам да сменя културата какво е да си министър-председател. Трябва да се чувс... ...
bnt.bg(преди 4 години)

САЩ прекъснаха видео на тайвански министър на конференция

Белият дом беше обвинен, че е прекъснал видеовръзката на тайвански министър, след като по време на конференцията за демокрация миналата седмица картата в презентацията на министъра е показвала острова ...
news.bg(преди 4 години)

Рашков: Не е само Ицо Хазарта, и към мен има заплахи. Питайте ГЕРБ!

Не само Ицо Хазарта са заплашвали. Знаете ли, че по отношение на мен има заплахи - питайте ГЕРБ. ГЕРБ питайте, заяви вътрешният министър Бойко Рашков в Народното събрание след като бе презизбран на по ...

Ицо Хазарта: Получих послание, че ако продължа да подкрепям ПП, ще загубя най-ценното (видео)

Депутатът Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, изложи мотивите си защо подкрепя предложеното правителство на "Продължаваме промяната" от парламентарната трибуна. "Когато получих покана да се п ...
dir.bg(преди 4 години)

Нинова за разделението на икономическото министерство: Къде ще се намираме физически, няма значение

Дори след разделянето на Министерството на икономиката имаме общи политики в растеж и иновации с коалиционните ни партньори. Нямаме никакви притеснения. Къде ще се намираме физически, няма никакво зна ...

Новият кабинет запазва позицията на България към Македония

Новият кабинет ще запази единната позиция на България по отношение на Северна Македония, става ясно от частта за външна политика в коалиционното споразумение. В приложението на документа се казва, че ...

Румен Радев събра служебните министри за последно (видео)

Президентът Румен Радев се срещна на "Дондуков" 2 с членовете на третия си служебен кабинет преди служебния министър-председател Стефан Янев и екипът му да предадат властта на редовното правителство с ...
dir.bg(преди 4 години)

Димитър Ковачевски се приближи към премиерския пост в Северна Македония

Управляващият в Северна Македония Социалдемократически съюз (СДСМ) избра Димитър Ковачевски за свой нов лидер в неделя, като по този начин проправи пътя му към поемането на премиерския пост от Зоран З ...
news.bg(преди 4 години)