Христо Иванов остава начело на "Да, България" въпреки подадената от него оставка след парламентарните избори през ноември миналата година. Решението беше взето на Национална конференция на партията дн ...
Да, България преизбра Христо Иванов за свой председател - с 692 гласа за, 14 против и 41 въздържал се. По време на днешната Национална конференция трябваше да бъде избрано ново ръководство на движени ...
Кирил Петков защити идеята за създаване на европейска армия. За да може човек да прави независими решения, той трябва да има независим капацитет и независим ресурс. От тази гледна точка аз мисля, ч ...
Умолявам ги да се стегнат, защото държавата е тежко разделена и не е готова за избори. Хората се мразят, партиите се ненавиждат, управляващите вече се компроментираха. Стига са крали, вече два месеца, ...
В ефира на БНТ вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова укори вицепрезидента Илияна Йотова за призива й за по-голяма подреденост в посланията и в действията на правителств ...
Външното ни министерство реагира с неодобрение на срещата на северомакедонския президент Стево Пендаровски със забранената у нас македонистка организация ОМО "Илинден", която в България е призната за ...
Отстраненият от поста изпълнителен директор на "Булгаргаз" Николай Павлов е с коронавирус. С този аргумент той е отказал коментар на уволнението си, съобщи Нова телевизия. В края на последния работен ...
В едночасова реч лидерът на "Да, България" Христо Иванов очерта 10 ключови "трансформационни доктрини" за развитието на партията, призова членовете ѝ да се "научат да бъдат големи" и призна за напреже ...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде своя прочит на спешните рокади в "Булгаргаз" - Кирил Петков сменя министъра на енергетиката от служебния кабинет на Румен Радев. Според него две хасковски групи в мо ...
Лидерът на Да, България Христо Иванов прогнозира предсрочни парламентарни избори по време на Националната конференция на движението. Той подчерта, че движението трябва да направи всичко възможно, за ...
Кирил Петков защити идеята за създаване на европейска армия. За да може човек да прави независими решения, той трябва да има независим капацитет и независим ресурс. От тази гледна точка аз мисля, ч ...
Не ме пускат, преди да съм си довършил работата, каза при пристигането на Национална конференция лидерът на движение Да, България Христо Иванов. Днес движението избира ново ръководно. Очаква се Ивано ...
От ролята на кибици да се превърнем в активни играчи в геополитиката, в НАТО и ЕС, призова в доклада си лидерът на партията Христо Иванов пред съпартийците от Втората национална конференция на партият ...
Премиерът Кирил Петков се оплака, че кабинетът работи много и затова не му стига сънят, но няма време за губене. "Нямаме 100 дни, не спим достатъчно и работим здраво и имаме голям прогрес. Погледнете ...
Г-жа Дърева е автор на Дума и винаги, когато напише нещо, е добре дошла - ще го публикуваме. Никой не е освобождаван. Такава лъжа и манипулация преди Конгреса. Така вицепремиерът и министър на иконо ...
"Кризата е много сериозна и тя засяга всички. Високите сметки за газ и ток се отразяват на всички сектори. Общините предоставяме над 80 процента от обществените услуги в страната. Всички сектори - гра ...
"Търсим дипломатически начини за деескалация на напрежението с Русия", заяви украинският посланик у нас Виталий Москаленко в интервю за Нова телевизия. Той констатира, че Украйна и Русия са в състояни ...
Бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова, по чието време бе назначено предишното ръководство на "Булгаргаз", обяви предсрочната му смяна от БЕХ за незаконна. "Този мандат се прекратява при о ...
Предстои да се обсъди въпросът дали да бъдат вдигнати цените за паяк и скоби. Общинските съветниците поискаха точна справка - получиха я и сега трябва да се обсъди. Възможно е в частта на паяците да и ...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини вътрешната опозиция в личностна битка, а не в защита на политики. "Това е лична битка срещу мен, защото започнах реформата в БСП. Защото ограничих мандатите на де ...
Каквито и сили на НАТО да се разположат на територията на България, те няма да се използват за нападение, а за възпиране. Целта на такива сили ще бъде подсилвана на отбраната. Мерките, които биха се в ...
Движение Да, България - част от Демократична България, днес избира нов председател, Национален съвет и Национална контролна комисия. На 15 ноември Христо Иванов и цялото ръководство на движението под ...
Китайският посланик в Съединените щати Цин Ган заяви пред Националното обществено радио (NPR) в петък, че ако правителството на САЩ продължи да насърчава Тайван да преследва независимост, то може да с ...
Обществеността има нужда от "нов мащабен социален проект, който да защити хората в икономическа криза" - така лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" и бивш омбудсман Мая Манолова отговори в ...
Министър-председателят Кирил Петков се срещна с посланиците на държавите-членки на Европейския съюз, съобщи правителствената пресслужба. Инициативата за разговора е на френския първи дипломат Флоранс ...
Великобритания ще започне да разпространява лекарството срещу коронавирус на Pfizer през следващия месец, предаде Ройтерс. Британското министерство на здравеопазването заяви, че антивирусното лечение ...
Премиерът Кирил Петков се срещна с посланиците на държавите членки на Европейския съюз. Инициативата за разговора е на френския първи дипломат Флоранс Робин, чиято държава председателства Европейския ...
Лидерът на гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова отправи критика към правителството, че то не се занимава с важните за хората проблеми. На ръба сме на цунами от социални проблеми. И тов ...
"Имаме нужда от нов мащабен социален проект, който да защити хората в икономическа криза. Ние сме на ръба на кратер, от който ще изригне вулкан от социални проблеми." Така Мая Манолова отговори на въп ...