Група депутати от ГЕРБ, начело с Десислава Атанасова, която е председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, предлага да отпаднат повечето параграфи от преходните и заключителните разпоредби на про ...
Държавата ще продава директно дърва за огрев, за да няма спекула и да не бъдат завишавани изкуствено цените на хората, отопляващи се с дърва. Държавата влиза в ролята си и в този сектор (дърводобив). ...
"Топлофикация София" в момента се намира в технически фалит. Ако продължава така, през април дълговете на дружеството ще достигнат рекордните 1,5 милиарда. За това предупреди лидерът на БСП - София и ...
Премиерът назначи бившия главен архитект на община Елин Пелин Стефан Аспарухов за зам.-министър на регионалното развитие, съобщава правителствената информационна служба. С това министърът Гроздан Кара ...
Делегацията на българските социалисти в ЕП приветства решението на Европейския парламент, който отхвърли с голямо мнозинство искането за сваляне на имунитета на Елена Йончева. Елена не само е наш коле ...
Започна Консултативният съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев заради кризата в Украйна. Темата на заседанието са рисковете за националната сигурност на страната, състоянието ...
ВМРО изпрати писмо до президента във връзка с днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, на което ще се обсъжда ситуацията в Украйна. В писмото, подписано от съпредседателя на ...
По закон българската прокуратура е длъжна да се самосезира, когато в медийното пространство от доста време фигурира тази информация. Очаквам да има едно замитане под килима. Защото Гешев на това се кр ...
Жеко Жеков, член на Съвета на директорите на Българскrя енергиен холдинг (БЕХ) е получил отказ за достъп до класифицирана информация. Това се разбира от писмен отговор на министъра на енергетиката Але ...
Любомир Каримански ще бъде номинацията на ИТН за шеф на БНБ, съобщи той в ефира на Нова телевизия. Председателят на парламентарната бюджетна комисия и депутат от Има такъв народ допълни, че едва вчер ...
Решението на Конституционния съд, свързано с възможността правосъдният министър Надежда Йорданова да иска предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор и председателите на двете върховни съди ...
Европейският парламент отхвърли искането за сваляне на имунитета на евродепутата Елена Йончева. Решението бе взето с тайно гласуване снощи, в което 418 евродепутати отхвърлиха искането, 264 го подкреп ...
Европейският парламент отхвърли искането за сваляне на имунитета на евродепутата Елена Йончева. Решението бе взето с тайно гласуване снощи, в което 418 евродепутати отхвърлиха искането, 264 го подкреп ...
Трябва да внимаваме около датата 20 февруари. Дотогава ще продължат руско-беларуските обучения на границата с Украйна. Тогава завършват и Олимпийските игри в Пекин. Както знаем традицията е по време н ...
Трябва да внимаваме около датата 20 февруари. Дотогава ще продължат руско-беларуските обучения на границата с Украйна. Тогава завършват и Олимпийските игри в Пекин. Традицията е по време на Игрите вой ...
Президентът Румен Радев свиква Консултативен съвет за национална сигурност днес. Основни теми на КСНС са Кризата с Украйна, както и рисковете за сигурността на страната, състоянието на Въоръжените си ...
Докато в Европа страхове за избухването на пълномащабна война в Украйна се усилват, а дипломатическите усилия за намаляване на напрежението продължават, президентът Румен Радев ще проведе днес второто ...
Канада ще предостави на Украйна летално оръжие и боеприпаси на стойност 7.8 милиона канадски долара (5.4 милиона евро), съобщи премиерът на страната Джъстин Трюдо, цитиран от Дойче веле. Освен това, н ...
Европейската комисия е получила искане от българска страна за допълнителна отсрочка от един месец за оценката на българския План за възстановяване и устойчивост. Това е потвърдил пред бТВ говорител от ...
Напрежението между Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз ескалира. Днес от БФС излязоха с позиция, че спортният министър Радостин Василев отправя публични внушения по техен ад ...
Министърът на културата е приел оставката на изпълнителния директор и на петима от членовете на управителния съвет на националния фонд "Култура" (УС на НФК), съобщиха от Министерството на културата (М ...
Руските наемници, свързани с московски шпиони, увеличaват присъствието си в Украйна през последните седмици, разпалвайки опасенията сред някои членове на НАТО, че Русия може да се опита да създаде пре ...
Нито съм имал, нито имам, нито ще имам къща в Барселона. Живея в Банкя, където съм се родил и където влачиха ковчези. Там си живея, обяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, малко след като ...
Виждам, че ДПС са страшно изнервени и излизат извън контрол - не е типично за тях, явно е на база страх. Това, че Делян Пеевски вика нещо от първи ред в парламента е индикатор, че се движим в правилна ...
Честит празник. Претоплят скандал, в който искат да ме забъркат. Много снимки имам в Испания. С много водещи политици. Пореден опит да бъдем шантажирани и дискредитирани. Нито съм имал, нямам и няма д ...
Мнозинството от общинските съветници в Белоградчик, во главе с председателя Боян Минков, обявиха, че снемат доверието си от кмета Борис Николов и го призовават незабавно да подаде оставката си. До ис ...
Виждам, че ДПС са страшно изнервени и излизат извън контрол - не е типично за тях, явно е на база страх. Това, че Делян Пеевски вика нещо от първи ред в парламента е индикатор, че се движим в правилна ...
Претоплят скандал, в който искат да ме забъркат. Много снимки имам в Испания. С много водещи политици. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на специална пресконференция в централата на партията. " ...
Докладът на испанските власти по разследването на скандала с къщата в Барселона е изпратен у нас и премиерът вече се е запознал с него. Това стана ясно от интервю на Кирил Петков по бТВ. "Докладът е и ...
Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов съди приемника си в служебния кабинет Стойчо Кацаров за клевета. Искът е на стойност 100 000 лева, съобщи "24 часа". Делото е образувано пред Софийския ...