Янев към Петков: Аз не съм твой министър. Нито съм бил, нито ще бъда

Уважаеми г-н министър-председател, аз не съм твой министър. Нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България, служа единствено на родината и ще продължа да го правя. Така бившият мин ...
offnews.bg(преди 4 години)

Смяната на Янев със Заков: Кирил Петков греши, но няма как да не го подкрепим заради войната в Украйна

Два месеца след съставянето на правителството първата оставка на министър е факт. Народните представители приеха предложението за оставката на министъра на отбраната Стефан Янев днес по искане на прем ...

Кой е новият министър на отбраната Драгомир Заков?

Драгомир Заков има 20-годишен опит в сферата на международната сигурност. От 2019 г. той е посланик на България в НАТО. Въз основа на солидния опит н... ...
bnt.bg(преди 4 години)

Рожденикът Стефан Янев към Кирил Петков: Аз не съм твой, нито съм бил (видео)

Не се чувствам виновен за нищо, което съм казал или направил. Във всичките си действия съм се ръководил единствено и само от интересите на България. Затова, когато казвам нещо, аз знам защо. Когато вз ...
dir.bg(преди 4 години)

Първото изявление на новия военен министър: НАТО не е мръсна дума, Черно море е подсигурено

България е член на НАТО и думата НАТО не е мръсна дума. Алиансът вече активира плановете за отговор, Черно море е подсигурено, както и България. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента но ...
dir.bg(преди 4 години)

ПП призова да не се спекулира с остарели идеологии и разделение на русофили и русофоби

Нека не се делим на русофили и русофоби, нека не спекулираме с морално остарели идеологии. За това призова от парламентарната трибуна Андрей Гюров, председател на ПГ "Продължаваме Промяната", по време ...
dir.bg(преди 4 години)

Сред атаки за изчерпване на управлението парламентът избра нов министър на отбраната

След около четири часа взаимни атаки мнозинството депутати в парламента одобриха първата смяна в правителството "Петков" след по-малко от три месеца управление. С подкрепата на всички партии - с изклю ...
dnevnik.bg(преди 4 години)

Петков взе завоя в последната минута: първата смяна в кабинета получи внушителна подкрепа

След близо тричасов дебат Народното събрание гласува с внушително мнозинство първата персонална промяна в правителството на Кирил Петков. Кандидатурата на Драгомир Заков, която беше внесена в последни ...

Кирил Петков към Костадинов: Като си такъв мъж, защо в момента не си в Украйна?

Вие защо, като сте такъв мъж, не сте там в момента - в Одеса, за да водите рейсовете и да спасявате българите, а не да се упражнявате на празни риторики тук от трибуната? С тези думи се обърна премие ...

Парламентът прие оставката на Стефан Янев и избра за военен министър Драгомир Заков

След два часа и половина яростни дебати Народното събрание прие оставката на Стефан Янев и избра за министър на отбраната Драгомир Заков. 181 гласуваха за персоналната рокада в кабинета. Нито един деп ...
dir.bg(преди 4 години)

ЕП на крака аплодира призоваващия ги Зеленски: Покажете, че няма да ни изоставите (видео)

Украинският президент Володимир Зеленски направи видеообръщение към Европейския парламент, а евродепутатите станаха на крака и го аплодираха. Зеленски обясни, че Украйна е блокирана - никой не може да ...
dir.bg(преди 4 години)

Ракета удари сградата на областната администрация в Харков

Ракета удари сградата на областната администрация в Харков, информира Би Би Си. Това е вторият по големина украински град и едно от местата, където се водят боеве от началото на руската инвазия в Укра ...
news.bg(преди 4 години)

ЕП на крака аплодира призоваващия ги Зеленски: Покажете, че няма да ни изоставите

Украинският президент Володимир Зеленски направи видеообръщение към Европейския парламент, а евродепутатите станаха на крака и го аплодираха. Зеленски обясни, че Украйна е блокирана - никой не може да ...
dir.bg(преди 4 години)

Войната, ден шести: Британските пристанища са затворени за всякакви руски кораби и яхти

Руската армия напредва към Киев въпреки преговорите, започвали вчера с Украйна, и усилва натиска върху Херсон. "Дневник" следи на живо събитията по темата по света и в България. Ключови моменти 14:20 ...

Петков към Костадинов: Вие, като сте такъв мъж, защо не сте в Одеса?

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов бе наказан от зам.-председателя на парламента Мирослав Иванов за поведението му в пленарната зала. Костадинов отнесе забележка заради обвинението, че кабине ...
dir.bg(преди 4 години)

MO отрича, че ще подарим МиГ-овете си на Украйна

Във връзка със запитвания по повод публикации за евентуално предоставяне на български изтребители на украинските военновъздушни сили ви съобщаваме, че в Министерството на отбраната не е обсъждана така ...

Смяната на Янев в НС: Кирил Петков греши, но няма как да не го подкрепим, заради войната в Украйна

Два месеца след съставянето на правителството първата поискана оставка на министър е налице. Народните представители дебатират предложението за оставката на министъра на отбраната Стефан Янев днес по ...

Спор между ГЕРБ и премиера за алпиниста Боян Петров отклони вниманието от оставката на Янев

Спор между депутати от ГЕРБ и премиера Кирил Петков за издирването на алпиниста Боян Петров, който изчезна в Хималаите през 2018 г., отклони вниманието на народните представители, които обсъждат остав ...
dir.bg(преди 4 години)

ДБ и "Възраждане" в лют спор - враг ли е Путин на българите

В остър спор за това дали Путин е враг на българите, или не е, влязоха ДБ и "Възраждане" по време на дебатите по повод смяната на военния министър Стефан Янев. "Путин не е враг на българите, защото ни ...
dir.bg(преди 4 години)

Крум Зарков: Смяната на Стефан Янев е грешка, но заради коалицията ще подкрепя

Смяната на Стефан Янев е грешка, заяви депутатът от БСП Крум Зарков. "Това решение не води до единение, това решение води до още една тема, която ще се обсъжда занапред. Стефан Янев е човек с авторите ...
dir.bg(преди 4 години)

Войната, ден шести: Русия се закани да попречи на Украйна да се сдобие с ядрени оръжия

Руската армия напредва към Киев въпреки преговорите, започвали вчера с Украйна, и усилва натиска върху Херсон. "Дневник" следи на живо събитията по темата по света и в България. Ключови моменти 12:36 ...

ДПС не вярва на аргумента за смяната на Янев, обяви правителството за вредно

ДПС обяви, че не вярва на мотивите на ПП и на премиера за смяната на Стефан Янев като военен министър. Това стана ясно от думите на лидера на партията Мустафа Карадайъ. Той подчерта, че е несериозен д ...
dir.bg(преди 4 години)

Десислава Атанасова: Пратили правителствения самолет да вземе Драгомир Заков от Брюксел

Правителственият самолет е отишъл до Брюксел да вземе новото предложение за военен министър Драгомир Заков, съобщи във фейсбук председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, пок ...
dir.bg(преди 4 години)

Костадинов: Кабинетът се старае войната да почука на границата ни, но САЩ ще пратят само картички

Сред интересите на България не е да е подгласничка за сърцето на Америка. Ако войната почука на нашата граница, както се опитва да направи кабинетът, от САЩ ще ви изпратят само видеокартички. Това зая ...
dir.bg(преди 4 години)

Войната, ден шести: Ракетен удар в центъра на Харков, докато огромен руски конвой напредва към Киев

Руската армия напредва към Киев въпреки преговорите, започвали вчера с Украйна, и усилва натиска върху Херсон. "Дневник" следи на живо събитията по темата по света и в България. Ключови моменти 11:50 ...

Ултиматум на БСП отказа Петков от Тагарев, лансира ново име за военен министър

Кирил Петков се отказа да предлага Тодор Тагарев за нов военен министър на мястото на Стефан Янев. Номинацията за нов военен министър е на Драгомир Заков, заяви Петков в кулоарите на парламента. Споре ...
dir.bg(преди 4 години)

Първата смяна в кабинета "Петков": заседанието се бави в очакване на кандидата за министър

Парламентът се събира днес на извънредно заседание по искане на Министерския съвет, за да обсъди и приеме първата персонална промяна в правителството на Кирил Петков. Премиерът предлага на народните п ...

Промяна в последния момент: ПП издига Драгомир Заков за военен министър

В последния момент правителството сменя предложението си за министър на отбраната. Вместо обявения вчера Тодор Тагарев кабинетът ще издигне Драгомир Заков. За промяната съобщи Кирил Петков. Новият к ...

Първата смяна в кабинета "Петков": управляващите отложиха с 30 минути заседанието за консултации

Парламентът се събира днес на извънредно заседание по искане на Министерския съвет, за да обсъди и приеме първата персонална промяна в правителството на Кирил Петков. Премиерът предлага на народните п ...

На живо в Dir.bg: С фалстарт започна обсъждането на оставката на Стефан Янев в НС

С фалстарт започна извънредното заседание на Народното събрание, което председателят Никола Минчев свика, за да бъде обсъдена и гласувана оставката на военния министър Стефан Янев. Още в началото му о ...
dir.bg(преди 4 години)