Ако не беше СССР, България щеше да остане само Софийска област, защото тогава стана реч за разделянето на България и само Съветският съюз не дава да се раздели тя. Не само че СССР не дава тя да бъде р ...
Извеждането на корабите с български моряци от Украйна крие рискове от взрив на мини или сухопътен обстрел при евакуиране на екипажа. Затова по-добре да останат там, от седмици българското правителство ...
Пристанищата са минирани. Недопустимо е да се прави политически ПР на гърба на хора в беда - с тези думи премиерът Кирил Петков отговори на Възраждане. По-рано днес лидерът на партията Костадин Коста ...
През 2021 г. най-много държавно финансиране чрез субсидии е получила партия ГЕРБ (вкл. и в коалиция със СДС) - 6.5 млн. лв. Следват БСП (като коалиция от партии) с 4.3 млн. лв. и ДПС с 2.5 млн. лв. То ...
В петък получих писма от двамата председатели на парламентарните групи на ПП и ИТН, с които канят на среща нашата парламентарна група, съобщи пред БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасо ...
"Това, което ние правим, е да настояваме за отговорност на главния прокурор. Това не е война, това е правова държава", заяви в интервю по БНР министърът на правосъдието Надежда Йорданова. "Що се отнас ...
Кметът на Киев Виталий Кличко разказа в интервю за Нова телевизия, че е загубил много свои близки във войната, отхвърли всякакъв компромис Украйна да се откаже от територии, за да сключи мир, и призов ...
МиГ-29 биха възпрепятствали нормалното провеждане на операция за контрол на въздушното пространство на НАТО. Аз говоря от години, че ако има война, МиГ-29 ще бъдат приземени, те не могат да участват в ...
Финансовата стабилност няма политическа окраска. Така кандидатът за управител на Българската народна банка (БНБ) Любомир Каримански, издигнат от "Има такъв народ", отговори на въпрос дали би приел под ...
Това е въпрос на надпартийност, заяви пред бТВ председателят на парламентарната бюджетна комисия и кандидат на ИТН за гуверньор на БНБ Любомир Каримански. С тези думи той заяви, че не се притеснява д ...
Съединените щати ще предоставят на Украйна още 100 милиона долара за укрепване на сигурността. Това съобщиха в събота от Държавния департамент, цитирани от "Ройтерс". Държавният секретар на САЩ Антъни ...
Вторият месец на войната в Украйна започва с влошаване на хуманитарната ситуация в градовете, които са обект на бойни действия, като се увеличават съобщенията за атаки над цивилни обекти. Сградният фо ...
В една невиждана досега каскада от кризи правителството имаше своите 100 дни, но тези кризи не дават толеранс на българските граждани и на бизнеса, цените растат. Аз очаквам правителството да се фокус ...
Президентът Румен Радев изказа недоумение, че редовното правителство отстранява кадри, влезли във властта по време назначените от него служебни кабинети. Учудващо за мен и объркващо за много хора е си ...
"Като държавен глава, няма да допусна въвличането на България в този конфликт", категоричен беше президентът Румен Радев по повод призивите да изпратим оръжия на Киев. Той посочи, че отговаря за сигур ...
Антивоенни митинги и шествия в подкрепа на Украйна се проведоха в Пловдив и Варна с участието на много украинци, но и новодошли бежанци, подкрепени от български граждани. Стотици украинци, с плакати с ...
Социологът Андрей Райчев заяви, че "позицията на България спрямо войната в Украйна е ясна - не иска да е страна в конфликта, но е лоялна към НАТО и ЕС". "Това е правилната позиция, но управляващите са ...
Вторият месец на войната в Украйна започва с влошаване на хуманитарната ситуация в градовете, които са обект на бойни действия, като се увеличават съобщенията за атаки над цивилни обекти. Сградният фо ...
Две взаимноизключващи се твърдения - че да се запушва устата на министър е нездравословно, и че говоренето на два гласа в кабинета е опасно, застъпи днес в интервю за БНТ доскорошният министър на отбр ...
Първо мислех, че целта съм аз, после разбрах, че целта е ГЕРБ. Ние сме най-голямата партия в България! Вие ги уплашихте, показахте им, че и без лидер, капитани и редови членове могат да се самоорганиз ...
Путин няма печеливш ход. Колкото и да е навредил на Украйна и света, той е ощетил най-много своя собствен народ, заяви пред БНР социологът Андрей Райчев. Руският поет Александър Пушкин е казал, че г ...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети днес Враца заедно с голяма част от ръководството на партията и се срещна със симпатизанти в града. По време на своята пресконференция той сравни управляващите с Хи ...
"Аз не съм сапьор, не съм специалист, но съм убеден, че на българското Черноморие няма да срещна мина", заяви министърът на туризма Христо Проданов пред bTV в отговор на опасенията, че войната в Украй ...
Този арест е "грешка и на МВР, и на прокуратурата, в цялостната концепция, водещо е Министерството на вътрешните работи и точно затова смятам, че там е грешката, защото когато се върви към такъв арест ...
Повече от месец след началото на войната в Украйна, предизвикана от Русия и при над 50 хил. бежанци, останали засега в България, държавата е напът да реши въпросите със здравното им осигуряване. Това ...
Роман Абрамович е получил личното одобрение на руския президент Владимир Путин да води преговори с Киев за постигане на мирно споразумение, съобщава Financial Times. Информацията е потвърдена от двама ...
"Във връзка с оскверняването на съветските паметници в София, Русия призовава ръководството на България да предприеме комплексни мерки за опазването им". Това се казва в коментар на говорителя на външ ...
Премиерът Кирил Петков изрази днес очакване руският посланик в София Елеонора Митрофанова да бъде върната в Москва за консултации, както България направи със своя посланик в руската столица, съобщи БТ ...
Европейската комисия ще преговаря с Газпром от наше име. Това е съвсем различно отколкото една малка България да преговаря с гигант като Газпром, заяви премиерът Кирил Петков в Брюксел след среща с ев ...
Вътрешната опозиция в Да, България - една от партиите в коалицията Демократична България учреди преди 2 дни клуб в рамките на партията заради разочарованието от Националната конференция, дефицитът на ...