Ще бъдат ли дадени на университетите 20 млн. лева за заплати на преподавателите под условието да променят атестирането под натиска на министъра на образованието Николай Денков се оказа въпрос без отго ...
Депутатът Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, си направи селфи със среден пръст в пленарната зала, докато групата на ГЕРБ държеше бележки с надпис Оставка срещу вицепремиера Калина Константин ...
Депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, известен като рапъра Ицо Хазарта, показа среден пръст на ГЕРБ-СДС докато народните представители от партията на Бойко Борисов бяха вдигнали листа с ...
Народните представители почетоха паметта на журналистката Нери Терзиева, която почина вчера, с минута мълчание. Това се случи по предложение на Любомир Каримански от Има такъв народ. На днешния ден ...
Вицепремиерът Калина Константинова бе изслушана днес в пленарната зала заради напрежението, което възникна с местенето на украинските бежанци от черноморските хотели и острото й видеообръщение към нас ...
Костадин Костадинов се обърна с мен с много обидни думи, една от тях беше охлюв, затова днес съм с вратовръзка с охлюви - като сигнал на приятелство. Все пак аз му дръпнах вратовръзката, а той ме наре ...
След повече от три часа дебати и взаимни атаки и в крайна сметка хватка с кворума Народното събрание отложи гласуването на предложение на "Има такъв народ" държавните университети да могат да получат ...
Възраждане ще подаде сигнал до главния прокурор заради договорите за покупка на F-16, съобщи на брифинг в НС Николай Дренчев - депутат от групата на Костадин Костадинов. Според депутата бившият минис ...
Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов, както и депутатът от Продължаваме промяната Искрен Митев бяха наказани заради вчерашния им сблъсък в пленарна зала. Сблъсък между депутат от ПП и Костадино ...
Благодаря на всички, дошли на площада, и на тези, които участваха в традиционния поход от Козлодуй до Околчица. Вие показвате, че и днес има кой да вее знамето на достойнството и свободата; че на бълг ...
Въпросът със Северна Македония не може да се реши до края на френското председателство на Съвета на ЕС, заяви министърът на външните работи Теодора Генчовска преди началото на заседание на парламентар ...
Американски изтребител F-35 кацна в България за да помага на българските ВВС в мисията за охрана на въздушното пространство. Това потвърди пред журналисти в Пловдив военният министър Драгомир Заков, ц ...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е предупредил началниците в Столичната дирекция на вътрешните работи, че ще ги уволни, ако не започнат да изразходват средствата в бюджета, заделени за рем ...
Няма система, която да търси високо качество и да се развива само с консенсус. Мога да дам пример с преструктурирането във Франция, Белгия. Знаете ли как беше направено? Не с консенсус. Същото е когат ...
Над два месеца откакто е предложена и без дебати, Народното събрание прие предложението на ГЕРБ-СДС за парламентарна комисия, която да проучва подписаното между правителството и базираната в Англия "Д ...
След седмици опити, редица проекторешения, брифинги и обвинения ГЕРБ-СДС най-сетне успя да създаде временна парламентарна комисия за меморандума с Gemcorp. Комисията бе създадена без дебат със 160 гл ...
След седмици опити, редица проекторешения, брифинги и обвинения ГЕРБ-СДС най-сетне успя да създаде временна парламентарна комисия за меморандума с Gemcorp. Комисията бе създадена без дебат със 160 гл ...
Президентът Румен Радев няма да пътува до Франция за среща с Еманюел Макрон, обяви той днес пред журналисти. Няма условия за моя визита, отговори президентът, попитан за евентуално посещение във Фран ...
За мен е притеснително, че г-н Костадин Костадинов се разпозна в думите ми и дойде да ме обижда. Аз просто исках да му оправя вратовръзката, но явно по друг начин е изглеждало. Това заяви депутатът о ...
Напрежение в Народното събрание между депутати от Продължаваме промяната и Възраждане. То беше предизвикано от изказване на народния представител от П... ...
Ние стоим изцяло като Продължаваме промяната зад вицепремиера Калина Константинова. Това каза председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюро... ...
Председателят на Възраждане Костадин Костадинов и депутатът от Продължаваме промяната Искрен Митев влязоха в сблъсък в пленарната зала по време на днешното парламентарно заседание. Искрен Митев изле ...
Ако анансираните от правителството антиинфлационни мерките проработят и озаптят инфлацията, правителство ще си върне доверието. Това прогнозира в интервю за БНР социологът Боряна Димитрова, управител ...
Парламентът прие на второ четене законови промени, които задължават бившите агенти на Държавна сигурност да се обявяват всеки път, когато кандидатстват за публична длъжност. промените са по предложени ...
ДПС внесе в деловодството на Народното събрание законопроект за изменение на Наказателния кодекс в частта му за домашното насилие, съобщи Хамид Хамид на брифинг. Според промените се премахва условиет ...
Областният управител на Софийска област Иван Иванов е освободен от длъжността, съобщи правителствената пресслужба. Иванов е освободен по негово искане, се посочва в съобщението. Със същото решение н ...
Напрежение в Народното събрание между депутати от Продължаваме промяната и Възраждане. То беше предизвикано от изказване на народния представител от П... ...
На фона на последния публично известен случай на убита жена, подавала сигнали срещу обвинения в престъплението, ДПС внесе за обсъждане в Народното събрание предложения за промени в Наказателния кодекс ...
Председателят на Възраждане Костадин Костадинов и депутатът от Продължаваме промяната Искрен Митев влязоха в сблъсък в пленарната зала по време на днешното парламентарно заседание. Искрен Митев изле ...
Намерението на турския президент Реджеп Ердоган да разсели близо един милион сирийски бежанци може отново да провокира напрежение по българските граници. В Анкара се готвят пак да използват натиска на ...