Следващите избори ще бъдат реално референдум каква България искаме: България на законността и просперитета или България на задкулисието и мафията. Аз избирам първото и ще продължа да се боря за това! ...
Няма да подам оставка от партията, защото не ми дават - отдавна да съм го направил и мислех да го направя. (...) Какво искате от мен, какво ви преча? Това им каза Плевнелиев сутринта - ГЕРБ е моето че ...
Две от трите партии в управляващата коалиция отказаха да участват днес в консултации за съставяне на ново правителство и така спряха опита на президента Румен Радев да завърши скоростно първата част о ...
Кирил Петков е Бойко Борисов, но по-добре образован. Той е вреден човек, когато в неговите ръце има власт. За да продължим в стария вариант на правителството, трябва Кирил Петков изобщо да не участва ...
Премиерът в оставка Кирил Петков назначи за зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството назначен инж. Ивайло Стайков. Стайков е магистър инженер по специалността "Строителство на сград ...
Българският евродепутат Радан Кънев (ЕНП/ДБ) ще участва на Брюкселския форум, един от най-авторитетните световни форуми, организиран от фонд Маршал. Радан Кънев ще участва в дискусията: Трябва ли да и ...
В това Народното събрание трудно може да се състави хомогенно мнозинство, така че България да има категорично евроатлантическо управление. Ние трябва отново да се обърнем към избирателите и в следващи ...
В това Народното събрание трудно може да се състави хомогенно мнозинство, така че България да има категорично евроатлантическо управление. Ние трябва отново да се обърнем към избирателите и в следващи ...
Ако президентът Румен Радев връчи втория мандат на ГЕРБ, те ще го върнат възможно най-бързо, стана ясно от консултацията на държавния глава с втората по големина политическа сила в парламента ГЕРБ-СДС ...
Ръководството на парламентарната група на БСП няма да участва в консултациите при президента Румен Радев днес, съобщиха от пресцентъра на партията. В момента тече второ четене на държавния бюджет, по ...
Консултациите на ПП при президента за връчване на мандат за ново правителство ще бъдат в края на седмицата, когато държавният глава се прибере от Мадр... ...
Представители на Продължаваме промяната не отидоха при Румен Радев, където се очакваше да започнат консултациите за съставяне на кабинет. По-рано днес кабинетът на Кирил Петков внесе оставката си в Н ...
Президентът обяви, че започва от днес консултациите за съставяне на ново правителство в рамките на действащото Народно събрание. За днес са насрочени срещите с първите четири по численост групи - на " ...
ГЕРБ си има лидер, избран преди 3 месеца. Аз съм се дръпнал от депутатството, да не дразня, предложил съм кабинет без мое участие. Оттук нататък да им играя по свирката, да оставя една силна партия да ...
Премиерът Кирил Петков внесе в Народното събрание оставката на правителството. До нея се стигна след успешен вот на недоверие към кабинета за икономическа и финансова политика, внесен от ГЕРБ-СДС. То ...
Владимир Путин ще посети тази седмица Таджикистан и Туркменистан, като това ще са първите визити на руския президент в чужбина след началото на войната в Украйна, предаде Ройтерс. Украинският конфлик ...
Очевидно войната в Украйна затъна в коловозите и ще бъде дълго събитие. Въпросът е какво би могло да се направи, за да не се повтарят подобни напрежения, каза пред БНР Ивайло Калфин, бивш вицепремиер, ...
Бойко Борисов ми каза вчера, че е готов да се оттегли като лидер на ГЕРБ. Това обяви президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев по бТВ. Борисов e готов да го направи и го е заявявал многократно, вкл ...
Мечтата на Бойко Борисов е да бъде Ахмед Доган от Банкя. Да стои и да командва оттам по телефона. Той трябва да се дистанцира и да освободи партията си. Това заяви съпредседателят на "Демократична Бъл ...
Провалът на правителството на Кирил Петков се състои в това, че не изгониха мутрите, не пресякоха схемите на ГЕРБ, приватизираха ги и ги надградиха, и на този фон забравиха за проблемите на обикновени ...
Настоящият вицепремиер и финансов министър Асен Василев е подходящ за премиер, а в "Продължаваме промяната" има и други хора с нужните качества. Формацията трябва вътрешно да реши кого да издигне. Тов ...
Ако на нас ни бъде възложен третия мандат, ние ще се опитаме да съставим правителство в този парламент. Това заяви съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов по Нова тв. Той обаче уточ ...
България е един от основните доставчици на оръжия за Украйна. Това заяви в студиото на Говори сега по БНТ депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев на въпрос има ли пренасочване на доставки на български оръжия ...
"Ще върнем мандата, ако го получим. Общественото доверие задължава. Най-добре е да отидем на избори. И каквото хората кажат. Ако друг е първи, ние се съобразяваме". Това коментира в предаването "На фо ...
"Свидетели сме на лъжлив политически театър. Шест месеца наричаха Петков предател, защото ще разреши преговорите със Северна Македония, а сега Борисов е герой. Къде е истината? Това е политическа лъжа ...
Ако от Продължаваме Промяната ни поканят, ще водим преговори за съставяне на ново правителство в рамките на 47-ото НС. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Решението е взето на Националния съве ...
Съставът на правителството няма да бъде променян, това е решението на изпълнителния съвет на "Продължаваме Промяната". Ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме влезли в преговори - Бойко ...
Ако Продължаваме промяната поканят Има такъв народ за разговори за съставяне на ново правителство в този парламент, ИТН ще се отзоват. Ако има разговор с отстъпки, включително Кирил Петков да не е пр ...
ГЕРБ и ДПС не могат да бъдат част от управленска формула. Те трябва да останат извън изпълнителната власт, с тях може да се работи тематично и да се търси подкрепа по отделни предложения. Те изпуснаха ...
Депутатът от Продължаваме промяната Искрен Митев се открои с нестандарните вратовръзки, с които идва на работа в Народното събрание. След сблъсъка с Костадинов си сложи вратовръзка на охлюви, а преди ...