Българското правителство трябва да предприеме четири стратегически стъпки, за да сложи край на кризата с цените и енергетиката. - Категорично скъсване на енергийната зависимост от Кремъл. Причината е ...
Няма да има проблем България да спази препоръката на ЕК като намали потреблението на електроенергия с 15%, а бизнесът ще се справи с тази ситуация. Това заяви служебният министър на икономиката Никола ...
Хората имаха респект, но не и страх от мен. Никого не съм преследвал и санкционирал. Накараха ме насила да стана лидер на СДС. Аз никога не съм имал желание. Бях си експерт, който се занимава с иконом ...
Много хора в България влизат в политиката, без да знаят какво е политика - това заяви заяви бившият премиер (1997-2001 г.) Иван Костов пред БНР. Той говори за новата си книга "Политиката отвътре", коя ...
Гражданско движение БОЕЦ обяви подкрепата си за кандидатурата на Иван Калчев-Глиги за кандидат-депутат на предстоящите парламентарни избори на 2 октомври. ГД "БОЕЦ" продължаваме своята инициатива д ...
Сигнал в Европейската прокуратура за "тенденциозен одит на европейски средства" е подала "Продължаваме промяната", обявиха на брифинг двамата съпредседатели Кирил Петков и Асен Василев. Информацията и ...
Европроекти за милиарди левове са подбирани за одит еднолично от дългогодишния кадър на ГЕРБ и Борисов - Добринка Михайлова, става ясно от сигнал до Продължаваме промяната на базата на данни за послед ...
Европроекти за милиарди левове са подбирани за одит еднолично от дългогодишния кадър на ГЕРБ и Борисов - Добринка Михайлова, става ясно от сигнал до Продължаваме промяната на базата на данни за послед ...
"Тези избори са решаващи за това накъде иска да върви България, дали иска да бъде модерна европейска държава. Тази модерна държава трябва да я градим в момента", заяви в интервю за БНТ водачът на лист ...
Трябва да разберем, че разрушаването на традиционното семейство руши държавата, отслабва силата на обществото и на отделния гражданин. КОД предлага Закон за защита на семейството и нов Закон за защита ...
Втори път да се доверим на Слави Трифонов е абсурд Надявам се, че вече външната политика няма да е на толкова голям фокус и да се съсредоточим върху вътрешната Ако има работещ парламент, ще започнем с ...
След две седмици има избори. В страната има цяла система, която работи за купуване на гласове, а държавата не ѝ противодейства. Премиерът Донев, вицепремиерът и вътрешният министър - къде е държавата? ...
Българският президент Румен Радев и съпругата му Десислава Радева пристигнаха в Лондон за погребението на кралица Елизабет Втора, което ще се проведе утре - съобщи БНТ. Държавният глава се подписа в ...
17 септември. Централният площад на Русе. Празничен ден с Вяра, Любов и една очаквана Надежда. Йорданова. До едно от ключовите събития на Надежда Йорданова по време на предизборната й кампания в край ...
"В пощи, читалища, даже край кръчми". Това е сред инструкциите на Централната избирателна комисия (ЦИК) къде да бъдат поставени демонстрационни машини особено в по-малките селища, така че да са на мес ...
"Ние от "Демократична България" сме подготвили законопроект, който много внимателно и прецизно да уреди някои изисквания към социалните мрежи". Това заяви по радио "Дарик" бившият министър на електрон ...
Сериозни пропуски в граничния контрол за предходните десет години установи главна дирекция "Здравеопазване и безопасност на храните към Европейската комисия (DG Sante), която публикува доклад за извър ...
Нека любовта към нашия дом да ни води към мъдри решения за София. Това пожелание отправи председателят на БСП-София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков в поздравителното си слово по време на ...
"В смесените райони през последните 32 години ДПС припокрива етническата, религиозната и политическата идентичност. В изборната кампания трябва да запалим надеждата на хората, че те имат в себе си ене ...
Единственото истинско, значимо разделение в политиката е ляво и дясно. Защото политиката предоставя два вида решения на всички обществени проблеми и ситуации и тези решения могат да бъдат леви или дес ...
Днес (17 септември) е крайният срок, в който трябва да бъдат подадени заявления за гласуване по настоящ адрес, когато той е различен от постоянния по лична карта, както и за подаване на заявления за о ...
В предизборния дебат в Панорама тази вечер за малко щеше да се стигне до физически сблъсък. Председателят на ПП Глас народен Светослав Витков стана от мястото си и призова Димитър Митев от Българска ...
Министър-председателят Гълъб Донев събра областните управители на работна среща днес в резиденция "Бояна". Донев, министри от служебния кабинет и областните управители са обсъдили действията на прави ...
Бойко Борисов за пореден път отрече да има къща в Барселона. Отиваш, намираш го тоя имот и казваш: Добър ден, тая къща, ако е на Бойко Борисов, той ми каза да се настаня. Ще дойдат да те арестуват. А ...
"Демократична България" има ясен план как можем да ускорим реформата в сектор "здравеопазване" така, че да удовлетвори и хората, и работещите в сектора. Това каза кандидатът на "Демократична България" ...
За мен каузата левицата да бъде силна отново, ще бъде лична кауза. Ако левицата е силна отново, има място за всеки, независимо в какво качество", така бившият председател на БСП (от 2001 г. до 2014 г. ...
Необходимо е да се търсят нови финансови инструменти, с които да се решават инфраструктурните проблеми на Столична община. Такъв подход е създаването на инвестиционен пул. В неговото да се включат меж ...
В хода на предизборните си прояви лидерите на "Продължаваме промяната" Асен Василев и на ГЕРБ Бойко Борисов влязоха в задочен спор за качеството на прилаганите досега и обещавани за бъдещето социални ...
Председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и евродепутат Сергей Станишев обяви, че няма да се кандидатира за четвърти поред мандат начело на европейските социалисти на предстоящия конг ...
Германия пое контрола над руските рафинерии на територията ѝ, за да защити гражданите си. У нас е обратното - руската рафинерия е поела контрола над решенията, които уж трябва да се взимат в интерес н ...