България с нота до Скопие да осигури достъп за поклоненията пред Гоце Делчев

България ще изиска с нота Северна Македония да осигури достъп на хората, които пътуват за поклоненията пред паметта Гоце Делчев на 4 февруари. Това обяви министърът на външните работи Николай Милков ...
offnews.bg(преди 3 години)

На финала Йордан Цонев наказа Бойко Рашков

На финала на 48-ото Народно събрание зам.-председателят на парламента Йордан Цонев от ДПС наказа Бойко Рашков от Продължаваме промяната. За сравнение - при конфликтни ситуации тези дни останалите зам ...

Блокада на пътя за Скопие срещу 'българските неонацисти' организират в македонските социални мрежи

Блокади на пътя за Скопие срещу българските неонацисти се организират в социалните мрежи в Република Северна Македония, цитирани от Инфомакс и БНТ. Поводът е честване на годишнина от рождението на Го ...

Съдебната реформа - невъзможна, депутатите обаче продължават

След като вчера от ГЕРБ-СДС и ДПС се регистрираха само трима души, а голяма част от групите на ПП и ДБ отсъстваха, днес по предложение на Десислава Атанасова депутатите отново пренаредиха програмата з ...

За финал парламентът отново ще се опита да вдигне минималната заплата

В последните дни на 48-ото Народно събрание и три месеца преди изборите депутатите отново ще опитат да вдигнат минималната работна заплата до 850 лева по предложение на БСП. В сряда предложението на ...

Радев иска ЕС да се задейства заради агресията срещу българите в Македония

Крайно време е институциите в Република Северна Македония да противодействат ефективно на насилието и на словесните прояви на омраза срещу българите. Това заяви президентът Румен Радев в телефонен ра ...

Спасиха Иван Гешев с процедурна хватка

Въвеждането на механизъм за разследване на главния прокурор няма да има. Причината е липса на кворум. При проверката се регистрираха 76 депутати - при минимален кворум от 121. В зала имаше повече от ...

Разследване на главния прокурор по ''възрожденски'' (обновена)

Пленарната зала прие идеята на Възраждане за въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор. Текстовете минаха със 117 гласа за, 20 против и 48 въздържал се. Проектозаконът за промени в Зак ...

Трифонов: Не съм говорил с Радев за президентска република. Няма да се коалираме предизборно с никого (на живо)

Преди години имаше един посланик на САЩ, с когото се уважавахме - Джон Байърли, който говореше български. Той направи голям жест към мен - подари ми да летя със самолет F-16. Аз отидох в базата до Пло ...

Трифонов: Не съм говорил с Радев за президентската република. Няма да се коалираме предизборно с никого (на живо)

Преди години имаше един посланик на САЩ, с когото се уважавахме - Джон Байърли, който говореше български. Той направи голям жест към мен - подари ми да летя със самолет F-16. Аз отидох в базата до Пло ...

Разследване на главния прокурор по ''възрожденски''

Пленарната зала прие идеята на Възраждане за въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор. Текстовете минаха със 117 гласа за, 20 против и 48 въздържал се. Проектозаконът за промени в За ...

БСП дава на прокурор социалния министър Лазар Лазаров

БСП дава настоящия социален министър Лазар Лазаров на прокурор заради проект от Плана за възстановяване и устойчивост, обяви днес в изявление в кулоарите на парламента депутатът и бивш социален минист ...

''Кога за последен път Радев, Йотова и Маринов се срещнаха със социалисти, че да говорят от тяхно име''

Откъде-накъде председателят на Стратегическия съвет към президент проф. Маринов говори от името на социалистите? Кога за последен път Александър Маринов, Румен Радев и Илияна Йотова се срещнаха със со ...

Политически игри: Опит за бламиране на НПК, ГЕРБ спряха идея на ПП за компенсации

48-ото Народно събрание може да е към края си, но не и политическите игри. Рано тази сутрин първата работа на депутатите бе упражнение по взаимен саботаж. Първо председателят на бюджетната комисия Пет ...

На косъм: Депутатите гласуват промените в Закона за защита от домашното насилие

Днес, в един от последните дни на 48-ото НС, депутатите най-сетне ще разгледат на първо четене промените в Закона за защита от домашното насилие. Прокарването на промените, създаващи условия за реалн ...

Македония чака редовно българско правителство, за да си поиска културен център в Благоевград

Разговорите за откриването на Културен център на Северна Македония в Благоевград ще продължат след изборите в България, заяви днес македонският премиер Димитър Ковачевски. Министерството на културата ...

Предизборно: ДБ и ПП работят за коалиция, ГЕРБ очаква да е първа политическа сила

Какви са нагласите на партиите за предстоящите избори и какви са възможните коалиции са въпросите, които се обсъждат в кулоарите на Народното събрание днес. Стана ясно, че Демократична България и Прод ...

До месец ще започне оборудването на патрулките с ПОС терминали

До месец ще започне оборудването на патрулните автомобили на Пътна полиция с ПОС терминали за плащане с карти. Това заяви зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев пред БНР. По този начин, когато ...

До месец ще започне оборудването на полицейските автомобили с ПОС терминали

До месец ще започне оборудването на патрулните автомобили на Пътна полиция с ПОС терминали за плащане с карти. Това заяви зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев пред БНР, като допълни, че по т ...

Президентът наложи частично вето на закона за енергетиката

Президентът Румен Радев подписа указ, с който връща за ново обсъждане Закона за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, който депутатите приеха на 12 януари. Ветото се отнася до § 24 от За ...

Слави Трифонов най-накрая ще подаде имуществена декларация пред КПКОНПИ

Слави Трифонов най-накрая ще подаде имуществената си декларация пред КПКОНПИ в законоустановения срок, съобщи той във фейсбук профила си. Трифонов обяснява защо не го е направил досега и казва, че е ...

Иван Таков: Време е БСП да заработи отново като политическа партия

Време е БСП да заработи отново като политическа партия. Това заяви председателят на БСП - София Иван Таков при участието си в първото за годината издание на Дискусионен клуб Политика 21, организирано ...

Стоян Таслаков от ''Възраждане'': Аз съм вторият депутат, срещу когото са вадили пистолет

Аз съм вторият депутат, срещу когото са вадили пистолет. Конфликтът е политически, а не личен, заплахите от Иван Белишки започнаха преди два месеца. Това заяви в кулоарите на Народното събрание депу ...

Андрей Ковачев: Пендаровски дава опорки за омраза към българите

"Много е важно какво казва Стево Пендаровски. Той дава всички опорки за омраза към българите - това, че България е лошата, България прави провокации, българите сами са си виновни и трябва да се съобра ...

Белобрадова: Вървим към президентска губерния, затънала в тинята на руското влияние

От република с парламентарно управление, член на Еврозона и Шенген, с подновено въоръжаване и изпълнила ПВУ, ние вървим към президетска губерния, затънала в тинята на руското влияние в периферията на ...

Животът на 48-ото НС приключва на 3 февруари, гласуваме отново на 2 април

Животът на 48-ият парламент приключва следващия петък, на 124-ия ден от предишните предсрочни избори. Президентът съобщи, че разпуска Народното събран... ...
bnt.bg(преди 3 години)

Синът на кмета на Панагюрище от ГЕРБ нападна с пистолет депутат от 'Възраждане'

Синът на кмета на Панагюрище от ГЕРБ Никола Белишки - Иван Белишки, нападна и заплаши депутата от Възраждане Стоян Таслаков с пистолет, съобщиха от пресцентъра на Възраждане. Нападението е извършено ...

Изборите ще са на 2 април, обяви Радев

Ще издам указ за разпускане на Народното събрание на 3 февруари и насрочвам парламентарните избори на 2 април, съобщи тази вечер в изявление пред медиите президентът Румен Радев. Очакайте подробности ...

ПП с предложение как да се сложи край на феодализацията на общините

Продължаваме промяната излезе с предложение как да се сложи край на феодализирането на общините. Според внесените от Кирил Петков и Асен Василев промени в Закона за местното самоуправление и местната ...

Само папата не е поканен на изслушване за Пловдивския панаир

Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Сергей Станишев, Румен Овчаров, Иван Портних, Иван Тотев и Георги Гергов и председателите на общинските съвети в Пловдив и Варна ще бъдат изслушани в парламента този пе ...