Директорът на Народния театър Васил Василев е член на оперативното бюро на партия Българска прогресивна линия, разкри Mediapool. Това е партията, която бившият депутат Красимир Янков създаде и оглави, ...
Националното съвещание на Демократи за силна България даде днес мандат на председателя на партията Атанас Атанасов за преговори за предизборна коалиция на предстоящите парламентарни избори за общо явя ...
Е, вече прекалихте. Няма как да ви го позволим. България не е изнесла нито един патрон за Украйна. Който твърди обратното , да покаже поне един документ. Само БСП от коалиционните партньори в правител ...
Твърде много съвпадения има за добрия синхрон между прокуратурата, "Продължаваме промяната" и "Демократична България", заяви Десислава Атанасова в централата на ГЕРБ на среща с депутати от партията и ...
Днес ще видите първата стъпка на един процес, който се казва обединението на добрите сили. Всички демократични общности, партии, хора с каузи, с идея България да бъде просперираща държава започваме го ...
"Учудвате ли се, вече сме в предизборна кампания и компроматите, които извират от ГЕРБ, ще извират още повече. Търговията и със специална продукция в България е свободна", каза Атанас Атанасов, преди ...
Твърде много съвпадения има за добрия синхрон между прокуратурата, "Продължаваме промяната" и "Демократична България", заяви Десислава Атанасова в централата на ГЕРБ на среща с депутати от партията и ...
Четвърти и пети лот на магистрала Хемус са блокирани от нежеланието на тези, които допуснаха незаконното строителство. Продължаваме да констатираме строителство, възложено от държавата, което се е пре ...
"Кампанията за иницииране на референдум срещу въвеждането на еврото е лъскава и добре подготвена. Навсякъде лансират един куп митове и според мен неверни факти, например, че ще се откажем от паричнат ...
"Кампанията за иницииране на референдум срещу въвеждането на еврото е лъскава и добре подготвена. Навсякъде лансират един куп митове и според мен неверни факти, например, че ще се откажем от паричнат ...
Аз нямам никакъв да кажа. Не направи блицкриг в Украйна. Като военен Ви го казвам, въпреки че съм бил лейтенант и не мога да сравнявам моята компетентност с генералния щаб на Русия, но смятам, че един ...
Хората, които сме се борили за съдебна реформа и т.н., нито един не е в тази група (на БСП) - нито един не остана - кой натирен, кой на друго място, кой независим. Големият риск пред лявото в България ...
Долен, див популизъм - с тези думи завърши продължилото 11 часа пленарно заседание днес. 48-ото Народно събрание се провали като за последно и отхвърли два законопроекта за промени в Закона за защита ...
В понеделник, 30 януари, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и председателят на ДАНС Пламен Тончев ще имат работна среща със своите колеги в Скопие за уточняване на съвместни ...
Парламентът много трудно ще навакса за три дни пропилените 3 месеца най-вече за ефективен механизъм за контрол на главния прокурор. Ако това наистина беше приоритет, тези промени щяха да бъдат във фок ...
Демократична България и Продължаваме промяната сезираха днес следобед Конституционния съд (КС) за прекроения Изборен кодекс. Истинско машинно гласуване, а не принтери на бюлетини, обаче може да има на ...
Всички щети са на общинска територия, държавата е осигурила пари. За да построи кмета инфраструктурата, трябват проекти. Кметът очаква края на февруари едната група проекти да са готови, март - другат ...
След като президентът Румен Радев наложи частично вето на приетите по-рано този месец промени в Закона за енергетиката, днес депутатите отмениха разпоредбата, изменяща периода на балансиране на енерги ...
Големият грях на Корнелия Нинова е, че лиши българите от силна лява партия - и това е съзнателен избор, който затвори много възможности пред БСП. Това заяви евродепутатът Сергей Станишев, цитиран от ...
Депутатите символично въведоха механизъм за разследване на главния прокурор. Приетите на първо четене промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) обаче се оказаха само прах в очите. Проектозаконъ ...
Отсъствието на Meta, и де факто отказът им да отговорят на въпросите, за мен е най-големият проблем. Подизпълнителите могат да имат своите дефицити, но фундаменталните пропуски в методиките и правилат ...
България ще изиска с нота Северна Македония да осигури достъп на хората, които пътуват за поклоненията пред паметта Гоце Делчев на 4 февруари. Това обяви министърът на външните работи Николай Милков ...
На финала на 48-ото Народно събрание зам.-председателят на парламента Йордан Цонев от ДПС наказа Бойко Рашков от Продължаваме промяната. За сравнение - при конфликтни ситуации тези дни останалите зам ...
Блокади на пътя за Скопие срещу българските неонацисти се организират в социалните мрежи в Република Северна Македония, цитирани от Инфомакс и БНТ. Поводът е честване на годишнина от рождението на Го ...
След като вчера от ГЕРБ-СДС и ДПС се регистрираха само трима души, а голяма част от групите на ПП и ДБ отсъстваха, днес по предложение на Десислава Атанасова депутатите отново пренаредиха програмата з ...
В последните дни на 48-ото Народно събрание и три месеца преди изборите депутатите отново ще опитат да вдигнат минималната работна заплата до 850 лева по предложение на БСП. В сряда предложението на ...
Крайно време е институциите в Република Северна Македония да противодействат ефективно на насилието и на словесните прояви на омраза срещу българите. Това заяви президентът Румен Радев в телефонен ра ...
Въвеждането на механизъм за разследване на главния прокурор няма да има. Причината е липса на кворум. При проверката се регистрираха 76 депутати - при минимален кворум от 121. В зала имаше повече от ...
Пленарната зала прие идеята на Възраждане за въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор. Текстовете минаха със 117 гласа за, 20 против и 48 въздържал се. Проектозаконът за промени в Зак ...
Преди години имаше един посланик на САЩ, с когото се уважавахме - Джон Байърли, който говореше български. Той направи голям жест към мен - подари ми да летя със самолет F-16. Аз отидох в базата до Пло ...