Нинова поздрави ВКС за решението, че съдът не може да допусне смяна на пола

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поздрави Върховния касационен съд за решението, че съдът не може да допусне смяна на пола. Чух обвинения, че темата не е актуална. Защо тогава ЕП прие резолюция, с която ...
offnews.bg(преди 2 години)

Ивайло Мирчев: Решението на ЦИК за протоколите е позор, удар срещу демокрацията

Вчерашното решение на ЦИК е удар срещу демокрацията, заяви пред БНР Ивайло Мирчев от Демократична България. Вчера ЦИК реши финалните данни от машинните и хартиените бюлетини да се записват заедно в се ...

Милков ще предложи на Радев да назначи нов посланик на България в НАТО

Служебният министър на външните работи Николай Милков ще предложи на президента Румен Радев да назначи нов посланик на България в НАТО, заяви Милков пред български журналисти в Брюксел, където участва ...

''Не е решение на НС дали да даваме още оръжия на Украйна. В момента не можем да доставим друго въоръжение''

Експертизата е в Министерството на отбраната. Не е решение на парламента дали да даваме още оръжия на Украйна. Ако Българската армия няма такава възможност, няма как да бъде предоставени. (...) Възмож ...

Лена Бориславова: Задкулисие в ПП няма. Дунчев се съгласи да не води в София-област, другото е емоция

Решението (Александър) Дунчев да не е водач, а втори в листата, което е сигурно избираемо място, е предварително обсъдено с него и неговата първоначална реакция беше на съгласие. Другото е ... последв ...

Преди изборите в Пловдив - един мандат в повече, сътресения в ГЕРБ и БСП

В Пловдив, на предишните предсрочни парламентарни избори разликата между водещата коалиция ГЕРБ-СДС и "Продължаваме Промяната" беше незначителна - едва 342 гласа. Пределно ясно е, че случилото се за п ...

Джеймс О’Брайън за новия списък ''Магнитски'': Не сме подведени, сами си правим проучванията

Съединените щати са проверили внимателно цялата информация за лицата, санкционирани по глобалния закон "Магнитски", и са убедени в нея. Това заяви за предаването "На фокус" по Нова телевизия Джеймс О' ...

Украинският посланик: Има доставки на въоръжение от запасите на българската армия

"Освен каски, бронежилетки и медицински пакети, на Украйна беше предоставено и въоръжение. След като в българския парламент беше гласувано решение за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна ...

Левски е на всички, не е на партиите: ГЕРБ осъди митинга на ПП и ДБ

Левски е на всички, Левски не е нито на партиите, нито на отделните обществени групи. Левски събира в образа си цяла България. Това каза на брифинг в централата на ГЕРБ Тома Биков. Повод за коментара ...

Има как: Реформаторската коалиция получи подкрепата на 50 граждански организации

В деня на 150-годишнината от обесването на Васил Левски коалиция Продължаваме промяната и Демократична България обяви създаването на Книга на каузите за спасяване на България. 50 граждански организаци ...

Бивш депутат от ПП обвини партията си в задкулисие при реденето на листите

Бившият депутат от Продължаваме промяната Александър Дунчев обвини партията си в задкулисие, а съпредседателят на формацията Кирил Петков в лъжа в интермю за бТВ. Екологът Дунчев, който бе шеф на Аг ...

Андрей Гюров: Щом социолозите казват, че водим с 1% пред ГЕРБ, значи водим с 10%

Има решение на Народното събрание, което ясно казва, че служебното правителство трябва да направи всичко възможно, за да може България да влезе в еврозоната на 1-ви януари 2024 г., а това означава и д ...

Биков: Ако ПП спечелят изборите, шансът за правителство е минимален

Правителство ще може да има само с първия мандат. Първият мандат е легитимният. Виждам, че колегите от ПП дават сигнали, че не желаят да има правителство. Доколкото разбирам тяхна голяма цел е да слее ...

Още през 2021 г. САЩ са питали НАП преди да решат за последните санкции по Магнитски

Още като служебен кабинет, когато излязоха първите санкции по Магнитски, имаше искания за информация за определени лица и фирми от Министерството на финансите на САЩ. Това съобщи пред БНТ Асен Василе ...

Асен Василев: Извинявам се на учителите. Репликата за чорапогащниците не беше към тях

Искам да се извиня на учителите, ако те са се почувствали засегнати. Но истината е, че прекалено дълго време българското образование и българските учители бяха последен приоритет на тази държава. Спом ...

ПП и ДБ призоваха привържениците си да се съберат в неделя пред Народния театър

Коалицията Продължаваме Промяната - Демократична България кани демократично мислещите български граждани на площада пред Народния театър на 19 февруари от 14 ч. Да покажем общата си воля да се пребор ...

Гешев се опълчи на Борисов с интервю в ПИК

Изненадва ме, естествено, защото си мислех, че поне още сме парламентарна република. И решенията не се взимат, както в Пхенян или Москва. Съгласно чл. 4 от Конституцията Република България е правова д ...

Борисов: Едно голямо благодаря на Джим О'Брайън и американското посолство

В интервюто, което Джим О'Брайън е дал, той много ясно разграничава вината на всеки и дали се отнася за политически партии. Едно голямо благодаря на Джим О'Брайън, на посолството, че ясно го изясниха ...

Дончев: Борисов знаеше, че Горанов ще е в списъка ''Магнитски''. Сбъркано е отвън да ни казват кой крив, кой прав

Лидерът на ГЕРБ знаеше, че Владислав Горанов ще е списъка Магнитски. Не мисля, че на Владислав Горанов му е казано предварително, заяви пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. По думите ...

''Нямам влогове в евро и никога не съм имал. Всъщност нямам и влог, защото имам кредит и всичките ми пари отиват там''

Аз нямам влогове в евро. И никога не съм имал. Всъщност аз нямам и влог, защото имам кредит, който изплащам и всичките ми пари отиват там, заяви пред БНТ лидерът на Възраждане Костадин Костадинов. Пр ...

Митева: Радулов идваше при мен и ме караше да се махна от ИТН, канеше ме да преподавам в неговия университет

Опитах се да спра решението за свалянето на Никола Минчев като председател. Съжалявам, че колега на тази възраст лъже. Николай Радулов идваше в кабинета ми и ме караше да се махна и да оглавя нещо изв ...

БСП си избраха временен председател в Перник, зоват партийците си да не се "подават на натиск''

Общинският съвет на БСП-Перник проведе заседание, на което с пълно единодушие избра Делка Георгиева за временен председател на партията в Перник и Иван Димитров за делегиран член на Областния съвет, н ...

Кирил Петков за импийчмънта на президента: Не ни харесват думите му. Следим действията му

Не ни харесват думите на президента в Брюксел. Следим неговите действия - така съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков отговори на директен въпрос в Панорама дали ПП стои зад идеята за ...

Възраждане и Нинова доволни, че сме извън еврото, ПП критикува кабинета на Радев

Разнопосочни са коментарите на новината, че страната ни ще остане извън еврозоната от 1 януари догодина. След като министърът на финансите Росица Велкова обяви, че страната ни вече няма шанс да прие ...

Радев призова от Мюнхен войната в Европа да не се приема за нормално явление

Голямото предизвикателство пред международната общност е да не позволим да приемем войната в Европа за нормално явление. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти преди участието си в Мюнхенс ...

Борисов: За 5 дни бях три пъти в американското посолство

Знаех за Магнитски предварително. Аз бях в сряда, петък и понеделник в американското посолство. За пет дни - три пъти. Включително и с Джим О`Браян - два пъти, заяви пред bTV председателят на ГЕРБ Бой ...

Започнаха проблемите с общите листи на ПП и ДБ: Дунчев отказал второ място в София област, иска да е водач

Ръководствата на обединилите се предизборно формации Продължаваме промяната и Демократична България са взели решение водач на листите с кандидат-депутати в София област да бъде човек от ДБ. На Алексан ...

Галъп: ПП-ДБ са първи, ГЕРБ с 1% зад тях. ''Възраждане'' гони ДПС и изпреварва БСП с 4%

Ако изборите бяха сега, пет формации влизат в Народното събрание, а две се позиционират около бариерата. Тепърва ще се вижда докъде могат да стигнат амбициите на новосъздаващите се коалиции и новозавр ...

Галъп: ПП и ДБ са първи, ГЕРБ с 1% зад тях. ''Възраждане'' гони ДПС и изпреварва БСП с 4%

Ако изборите бяха сега, пет формации влизат в Народното събрание формации, а две се позиционират около бариерата. Тепърва ще се вижда докъде могат да стигнат амбициите на новосъздаващите се коалиции и ...

Атанасов разчита, че ПП и ДБ ще имат мнозинство за самостоятелно управление

Разчитаме, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление в зависимост от избирателната активност. Мисля, че можем да получим шанс да прекратим политическата криза. Трябва да се положат много ус ...