"Американската страна няма как да ни предостави F-16 като заместваща платформа и усърдно ни препоръчва да продължим експлоатацията на самолетите МиГ-29, докогато е възможно. Ние работим в тази посока. ...
Ограничение от 30 километра в час в някои части на градовете, по-ниска максимална скорост по магистралите и глоби за шофьори, които отказват да бъдат тествани за алкохол и наркотици. Това предложи вът ...
Парламентарната социална комисия прие на първо четене промени в Кодекса на труда, с които отпада хартиената трудова книжка и се създава на електронно трудово досие, поддържано от Агенция по заетостта. ...
Продължаваме промяната - Демократична България вече обяви, че започва да работи за реализирането на втория мандат. Новата коалиция постави конституционната реформа в основата на втория опит 49-ото НС ...
Бившият вътрешен министър Бойко Рашков попита служебния министър на правосъдието Крум Зарков дали главният прокурор действително живее в Регентската къща в Боровец и храни ли там кучето си, за което е ...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не се страхува от главния прокурор Иван Гешев. Прокурорът като говори, само за мен говори. Той си мисли, че ме страхува, ами не ме страхува. Аз толкова години съм бил гла ...
Когато възвратните глаголи не се страхувам и страхувам се се използват от представители на българската прокуратура, а не като упражнение по българска граматика, това недвусмислено говори за необходимо ...
Продължаваме промяната - Демократична България обявиха, че започват да търсят конституционно мнозинство в 49-ото Народно събрание за промени в структурата на Висшия съдебен съвет, така че да се ограни ...
Когато възвратните глаголи не се страхувам и страхувам се се използват от представители на българската прокуратура, а не като упражнение по българска граматика, това недвусмислено говори за необходимо ...
ДПС все още не е взело решение дали ще подкрепи проектокабинета Габриел. Вчерашното заседание на Централното оперативно бюро на партията е било рутинно, уточниха за OFFNews от пресцентъра на партията. ...
Парламентарните групи на ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична България избраха Стою Стоев от ПП-ДБ за председател на комисията по правни въпроси. Споразумението между двете формации за ротац ...
Вече ще си говорим за имена и състав на Министерски съвет, каза пред журналисти в парламента Мария Габриел, номинирана от ГЕРБ-СДС за премиер с първия мандат. Кои са отговорните сили, които ще рабо ...
"ГЕРБ за пореден път спечелиха изборите и се чудят как да ги провалят и да не управляват. Доведоха една жена от чужбина, която няма поглед върху нещата у нас, съветниците и казаха - кажи това, кажи он ...
Това, което става е абсурдно. Заместник-главният прокурор да дава главния прокурор на прокурор. Това заяви в интервю за БНР доц. Даниел Смилов, програмен директор на Центъра за либерални стратегии. ...
Това, което става е абсурдно. Заместник-главният прокурор да дава главния прокурор на прокурор. Това заяви в интервю за БНР доц. Даниел Смилов, програмен директор на Центъра за либерални стратегии. ...
Депутатите от две парламентарни комисии ще обсъждат със служебния вътрешен министър Иван Демерджиев въвеждането на по-строги наказания за пияни и дрогирани шофьори. Мерките за борба с каналджийството ...
Коалицията Продължаваме промяната - Демократична България няма да подкрепи кабинета на номинираната от ГЕРБ за премиер Мария Габриел. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков след серия от разг ...
Свидетели сме на засилваща се системна дискриминация, на полицейски, административен и съдебен произвол спрямо българските сдружения, на засилване на престъпления от омраза срещу българите и хората с ...
От Продължаваме Промяната - Демократична България са внесли искане за изслушване служебния министър на правосъдието Крум Зарков в петък в Народното събрание, съобщиха от коалицията. Искането е за вк ...
Народното събрание трябва да избере нов състав на Висшия съдебен съвет, защото мандатът на този е изтекъл отдавна, и той да реши за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев. Това заяви лидерът на ...
Знаете, че ние сме много демократична коалиция, заяви съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков след края на коалиционният съвет на ПП-ДБ за решението дали коалицията да подкрепи кабинет ...
Държавата трябва да действа разумно, практично и отговорно с остатъчните средства по процедурата за изграждане на възобновяеми енергийни източници и локални съоръжения за съхранение на енергия. Това ...
На хоризонта се задават поредните шести ненужни предсрочни парламентарни избори, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на форума Европейският съюз среща Балканите, цитиран от БНР. Призовав ...
Васил Божков обяви, че е готов да се върне в България. Наглостта на Борисов отстъпи пред страха му. Има защо да се страхува. Готов съм да се върна в България като защитен свидетел, написа той във Ф ...
Очаква се евродепутатката Ева Майдел от ГЕРБ и групата на Европейската народна партия да наследи Мария Габриел в Европейската комисия, съобщи Политико. Първоначално, след като ГЕРБ обявиха, че начело ...
Продължаваме промяната - Демократична България предлага държавната схема за електронна идентификация да бъде прехвърлена от Министерство на вътрешните работи към Министерството на електронното управле ...
Очаква се евродепутатката Ева Майдел от ГЕРБ и групата на Европейската народна партия да наследи Мария Габриел в Европейската комисия, съобщи Политико. Първоначално, след като ГЕРБ обявиха, че начело ...
Всички участници в скандала в прокуратурата от последните дни трябва да подадат оставки - и Иван Гешев, и Борислав Сарафов и Ясен Тодоров. А парламентът спешно трябва да попълни квотата си във ВСС. Т ...
Всичките ми медийни изяви след атентата срещу Иван Гешев са съгласувани изцяло с Борислав Сарафов, заяви в предаването Денят започва на БНТ зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров. Медийните ми изяви на ...
В България има разпад на институциите, а на практика от вчера няма прокуратура. Отказът на БСП да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ и предхождалата го пресконференция на главния прокурор Иван Ге ...