Изборите в Пловдив: Подари ли ПП-ДБ победата на ГЕРБ и ще я измъкне ли бившият кмет Славчо Атанасов

Поделиха ли си ГЕРБ и ПП-ДБ София и Пловдив бе един от големите въпроси на местния вот. Номинациите и в двата лагера в Пловдив минаха през сериозни сътресения, като в крайна сметка излъчените кандидат ...
offnews.bg(преди 2 години)

Без ДПС няма нито мнозинство, нито правителство

Както виждате всички важни решения не могат да се случат без ДПС. Това каза на традиционната си сутрешна сводка пред журналисти в парламента санкционираният по глобалния закон Магнитски депутат от ДПС ...

За еврофондовете е направена промоция за някои фирми. Може би ГЕРБ са изпищели, че няма техни, заяви Атанасов

Явно, грубо казано, е било направено нещо като промоция е направено в крайна сметка за еврофондовете, заяви пред bTV съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов. Вчера ГЕРБ и ДПС създадо ...

МВР отваря телефонна линия за подаване на сигнали, свързани с изборния процес

В МВР ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98 от 29 септември до 6 ноември, на която гражданите ще могат да сигнализират за забелязани от тях нарушения или престъпления по време на изборния п ...

За еврофондовете е направено нещо като промоция, заяви Атанас Атанасов

Явно, грубо казано, е било направено нещо като промоция е направено в крайна сметка за еврофондовете, заяви пред bTV съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов. Вчера ГЕРБ и ДПС създадо ...

Начало на кампанията за местните избори, явяват се 58 партии и 9 коалиции

Днес започва 30-дневната кампания за местните избори, които ще се проведат на 29 октомври. На местата, където няма избрани кметове на първи, тур, ще има балотаж на 5 ноември, неделя. Кампанията прод ...

Директорът на фонд 'Kултура' иска отпуснатите пари от скандалното драг парти да се възстановят

След скандала с финансираното от Национален фонд Култура (НФК) драг шоу шефът на фонда Сава Драгунчев е изпратил писмо с искане за възстановяване на цялата сума от събитието. По думите му то не е отго ...

Васил Терзиев: След 17 години управление на ГЕРБ има голяма нетърпимост към неизпълнени обещания

"Съзнаваме, че ще има голяма нетърпимост към обещания, които са дадени, но не са изпълнени. Очакванията след 17 години управление на ГЕРБ ще са огромни, затова се готвим много бързо, за да може да раб ...

Директорът на фонд култура иска отпуснатите пари от скандалното драг парти да се възстановят

След скандала с финансираното от Национален фонд Култура (НФК) драг шоу шефът на фонда Сава Драгунчев е изпратил писмо с искане за възстановяване на цялата сума от събитието. По думите му то не е отго ...

Костов: От 1990 г. слушам за доброто ДС, хората, които го говорят, са спирачка на прехода

Не разбирам с каква компетентност Делян Пеевски е основен говорител за промените в Конституцията. Моят братовчед Ангел Александров (бивш шеф на следствието), казваше, че той му е взел дипломата от Бла ...

Костов: Васил Терзиев говори хората, които бяха спирачка на българския преход

Не разбирам с каква компетентност Делян Пеевски е основен говорител за промените в Конституцията. Моят братовчед Ангел Александров (бивш шеф на следствието), казваше, че той му е взел дипломата от Бла ...

Иван Костов: Русия извършва хибридна агресия срещу България, а ДАНС не прави нищо

България още не е осъзнала през специалните си служби, че е обект на хибридна агресия на Руската федерация. Службите нямат зад гърба си управляващото мнозинство, опора им е президентът Румен Радев, а ...

Пловдив става първата регионална иновационна долина у нас

Първата регионална иновационна долина в България ще бъде открита в Пловдив през октомври. Тя ще работи в областта на биоикономиката и храните и ще бъде една от стоте такива структури в целия Европейск ...

Окончателно: Следствието остава в прокуратурата

За по-малко от час парламентът на два пъти прекрои Закона за съдебната власт (ЗСВ). Днес депутатите приеха президентското вето върху ЗСВ и окончателно решиха да не вадят следствието от прокуратурата. ...

Депутатите се отказаха да работят извънредно и си удължават ваканцията

Желанието на народните представители да работят извънредно и да приемат закони до последно изчезна за точно две седмици. Сглобката между ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС внесе проекторешение, с което отменя извъ ...

Власт и бг дипломати се събират в Бояна утре, Мария Габриел ще открие срещата

Вицепремиерът Мария Габриел събира утре в резиденция Бояна дипломатите ни от цял свят. Тя ще открие Годишната конференция на министъра на външните работи с ръководителите на задграничните представител ...

Уникално управление: (Не)коалицията ще умува за коалиционното споразумение в навечерието на изборите

По време на депутатската ваканция и предизборната кампания ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще обсъждат отново въпроса за така и несключеното коалиционно споразумение. Това съобщи пред журналисти в парламента лидеръ ...

Хекимян: Аз съм човекът, задавал най-неудобните въпроси на Борисов

Отношенията ми с Бойко Борисов са чисто професионални. Аз съм човекът, който му е задавал най-неудобните въпроси, коментира журналистът Антон Хекимян, когото ГЕРБ издига за кмет на София. - Първото ми ...

Хекимян: Аз съм човекът, задавал най-неудобни въпроси на Борисов

Отношенията ми с Бойко Борисов са чисто професионални. Аз съм човекът, който му е задавал най-неудобните въпроси, коментира журналистът Антон Хекимян, когото ГЕРБ издига за кмет на София. - Първото ми ...

Денков отговаря на ГЕРБ: Кандидатстването по програмите за енергиен преход предстои

Инвестиции и създаване на работни места - това са намеренията за развитие на въглищните региони. Всякакви други твърдения по темата са лъжа, заяви премиерът акад. Николай Денков пред журналисти. Спис ...

ГЕРБ: Има схема за 1,7 милиарда, ПП-ДБ уреждат спонсорите си

Правителството не прави нищо за удължаването на живота на ТЕЦ-овете, но облагодетелства дарители на ПП-ДБ, каза Красимир Вълчев от ГЕРБ на извънреден брифинг в Народното събрание по повод проектите за ...

Георги Георгиев: Точно преди 4 години влязох в политиката, убеден съм, че решението ми беше правилно

Преди точно 4 години на този ден взех решение да вляза в политиката. От дистанцията на времето съм убеден, че то беше правилно. Това написа шефът на Столичния общински съвет Георги Георгиев в своя фе ...

Знакови лица от десницата регистрираха своя листа в София

ПП Обединени земеделци регистрира листа с кандидати за общински съветници в София в партньорство с Обединението "Гражданска инициатива за София". Водач на листата е музикантът Васил Гюров. Сред канди ...

Терзиев предлага Столична община да налага глоба от 500 лв. за всяка счупена кофа

Столична община да налага глоба от 500 лв. за всяка счупена кофа, предлага кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ и Спаси София Васил Терзиев. Той заяви, че проблемът с боклука на София в голямата си ч ...

Парламентът гласува на закрито заседание още оръжия за Украйна (обновена)

Парламентът гласува допълнителна военна помощ за Украйна, която се състои в доставка на неизправни зенитно-управляеми ракети и боеприпаси за автоматично стрелково оръжия, с отпаднала необходимост за н ...

Пеевски отсече: 3 март остава, данъчните закони на Асен Василев няма да минат

З март остава национален празник, а данъчните закони на Асен Василев за вдигането на ДДС за ресторантите на 20%, както и бонусите срещу доноси няма да минат. Това обяви пред журналисти в парламента са ...

БСП напусна пленарна зала заради военната помощ за Украйна

Парламентарната група на БСП е напуснала закритата част на заседанието, по време на което се обсъжда допълнителната военна помощ за Украйна, в знак на протест и несъгласие. Това заяви Атанас Зафиров, ...

Парламентът гласува на закрито заседание още оръжия за Украйна

Парламентът гласува допълнителна военна помощ за Украйна, която се състои в доставка на неизправни зенитно-управляеми ракети и боеприпаси за автоматично стрелково оръжия, с отпаднала необходимост за н ...

Нинова поиска президентът да предложи своя проект за конституция

Президентът да предложи своя проект за конституция. Ако ще има смислен дебат, нека и президентът даде своите предложения и да седнем да разговаряме сериозно. Защо той не представя своя проект? Това з ...

Борисов против 'бонуси за доноси', няма да подкрепи 20% ДДС за заведенията

Според Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ-СДС няма да подкрепи предложението за борба с укриването на данъци. "Асен Василев ще дойде в 13:30 в парламента, защото ние по време на цялата кампания сме казв ...