Акад. Денков в Давос: Европейските учени трябва да експериментират повече

За да имат успехи, европейските учени и иноватори трябва да имат възможност да експериментират повече. Така ще успеят в съревнованието със САЩ и Китай. Това послание отправи министър-председателят ак ...
offnews.bg(преди 1 година)

Последствията от частичното ни приемане в Шенген са налице - 12 часа чакане, заяви Илхан Кючюк

През последните няколко дни виждаме последствията от частичните решения на Европейския съвет - границата между България и Румъния не може да се премине за 12-14 часа, заяви евродепутатът Илхан Кючюк п ...

Атанас Славов би подкрепил номинацията на Десислава Атанасова за конституционен съдия

Очаквам подкрепа и защита на приетите основни текстове в конституционните промени, каза пред Би Ти Ви правосъдният министър Атанас Славов по повод вече образуваното дело в Конституционния съд по жалба ...

Служителите на АПИ се сбогуват с паркоместата върху тротоара на пл. ''Македония''

Край на служебните паркоместа на служителите на Агенция Пътна инфраструктира върху тротоара на площад Македония, съобщиха от Спаси София. Това е поредният тротоар и пешеходно пространство, което осв ...

България ще получи 8 американски изтребителя F-16 през 2025 г.

България ще получи осем американски изтребители F-16 от САЩ през 2025 година, заяви адмирал Емил Ефтимов, началник на отбраната на България в Денят започва по БНТ. По думите му търсенето на тези самол ...

Кирил Добрев не може да поднови кредитната си карта - още е вписан в Националния съвет на БСП

Партийната разлъка на Кирил Добрев с БСП се оказа пречка за него да поднови... кредитната си карта. За това разказа самият той във фейсбук. Причината е, че при издаване на нова карта клиентът попълва ...

България и още 4 държави от ЕС настояват за мита при вноса на зърно от Украйна

Министрите на земеделието на България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия подписаха писмо за износа на селскостопански продукти от Украйна до зам.-председателя на Европейската комисия и еврокомисаря п ...

Денков: Натискът върху министрите е много голям. Критиката на Йотова е неадекватна

Натискът върху министрите е много голям, включително и от президентството. Тази критика (на вицепремиера Илияна Йотова, че Министерският съвет е Б отборът - бел. ред.) е абсолютно неадекватна и не зна ...

Денков: Натискът върху министрите е много е голям. Критиката на Йотова е неадекватна

Натискът върху министрите е много голям, включително и от президентството. Тази критика (на вицепремиера Илияна Йотова, че Министерският съвет е Б отборът - бел. ред.) е абсолютно неадекватна и не зна ...

Мария Габриел припомни на Илияна Йотова, че България е парламентарна република

България е парламентарна република и всички виждат, че има работещ парламент. Вижда се също, че има устойчивост и предвидимост в страната, защото изпълнителната и законодателната власт работят, говоря ...

Ще ремонтираме Страйкъри и ще строим инфраструктура за 6 млрд. евро за бързо развръщане на съюзни войски

България става регионален център за ремонт и поддръжка на бойни машини Страйкър. Правителството е готово да инвестира 6 млрд. евро в пътна и железопътна инфраструктура, за да може да има бързо развръщ ...

Първо среща за шеф на СОС, после заседание за санирането. Ако стане.

Напрегнат ден очаква общинските съветници в СОС, който не може да започне работа по същество, защото не може да си избере председател. В сградата на Московска 33 от 10 часа са поканени представители н ...

''Денков много усилено иска да ни внуши, че той взима някакви решения. Желая му успех''

"Министерският съвет - в сегашния си вид и след ротацията, е "Б" отборът. "А" отборът са председатели на парламентарни групи, някои от председателите на парламентарни комисии. Те взимат решенията. Дос ...

СДС поиска да има свой министър след ротацията

След ротацията в правителството трябва да има политически фигури. Това е категоричната позиция на СДС, заяви на пресконференция в Русе главният секретар на партията Илия Лазаров. По думите му политич ...

''Доган не беше съгласен да си подам оставката, а аз бях решил.'' Карадайъ говори за пръв път след отстраняването си

Мустафа Карадайъ говори за пръв път, откакто бе отстранен като лидер на парламентарната група на ДПС в Народното събрание и обяви, че сам си е подал оставката. Не беше лесно решение. Два тежки манд ...

''Доган не беше съгласен да си подам оставка, а аз бях решил.'' Карадайъ говори за пръв път след отстраняването си

Мустафа Карадайъ говори за пръв път, откакто бе отстранен като лидер на парламентарната група на ДПС в Народното събрание и обяви, че сам си е подал оставката. Не беше лесно решение. Два тежки манд ...

''Човек се амортизира с времето, сам си подадох оставката''. Карадайъ говори за пръв път след отстраняването си

Мустафа Карадайъ говори за пръв път, откакто бе отстранен като лидер на парламентарната група на ДПС в Народното събрание. Не беше лесно решение. Два тежки мандата бях председател на ДПС, каза той п ...

''Човек се амортизира с времето''. Мустафа Карадайъ говори за пръв път след отстраняването си

Мустафа Карадайъ говори за пръв път, откакто бе отстранен като лидер на парламентарната група на ДПС в Народното събрание. Не беше лесно решение. Два тежки мандата бях председател на ДПС, каза той п ...

Мустафа Карадайъ говори за пръв път след отстраняването си

Мустафа Карадайъ говори пред БНТ за пръв път, откакто бе отстранен като лидер на парламентарната група на ДПС в Народното събрание. Не беше лесно решение. Два тежки мандата бях председател на ДПС, к ...

''Няма да ме видите като евродепутат. Аз не съм Сергей Станишев''

Корнелия Нинова категорично отрече спекулациите, че ще води листа на предстоящите през юни избори за Европейски парламент. Няма да ме видите като евродепутат. Аз не съм Сергей Станишев, заяви тази су ...

Политолог: Деси Атанасова я пенсионират, ДПС ще подкрепи ротацията

Очаквам, че ДПС ще подкрепи кабинета на Мария Габриел. С много голяма степен на вероятност тя ще е следващият министър-председател, но това не означава, че ще видим различен стил на управление. Денков ...

Министърът на туризма не очаква да я сменят след ротацията

Министърът на туризма Зарица Динкова проведе работна среща с кмета на Варна Благомир Коцев и с кметове от морската област за реализацията на програмата, финансирана от държавата с 5 милиона лева. Дин ...

Извънредно заседание на Общинския съвет в София заради спешен доклад на Васил Терзиев

Председателстващият Столичния общински съвет Грети Стефанова е изпратила писмо до всички общински съветници след получен доклад от кмета на Столичната община Васил Терзиев, с което ги призовава да се ...

Стоилов за разликата между него и Д. Атанасова: Имаше един бразилски футболист Деко. В Шумен имаше мъж, на когото викаха Българския Деко

Конституционният съдия Янаки Стоилов отговори задочно на Бойко Борисов, който вчера обяви, че издигнатата от ГЕРБ Десислава Атанасова за член на КС ще се справи по-добре от Стоилов. Съществуват ня ...

От 3 фактора зависи кой министър ще остане на поста си

Три са факторите, които ще бъдат взети предвид за това кои министри ще останат при ротацията, заяви пред БТА вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. Първо - резултатите от работата ...

Отговорът на Асен Василев за корупционния скандал: Не били компютри, а компоти

Финансовият министър Асен Василев наруши мълчанието си покрай разкритията на Bird, в които беше намесено и негово име. Ако БЪРД беше истинска разследваща медия, щеше наистина да разследва и установи ...

Захарова видя чужда поръчка при премахването на съветските и руски паметници в България

Демонтирането на паметници на руското и съветското наследство в България и разпалването на омраза към Русия ще нанесе непоправима вреда на народа на самата република, каза на брифинг в Москва говорите ...

Дотук с ''Кралицата на винетките''. ПП-ДБ предлагат намаление на комисионната за продажба на винетки

Продължаваме промяната - Демократична България внесоха предложение за промяна на комисионната, която получават фирмите, продаващи винетки - от 7% на 3%. Новината съобщи депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мир ...

Гаджев и Божанов: Нашите опасения за неефективно изграждане на комуникационна мрежа се потвърдиха

Нашите опасения за неефективно изграждане на мрежата на страната се потвърдиха. Отправили сме бележки и препоръки към ръководството на Министерството на отбраната и очакваме министър Тагарев, когато с ...

АПИ и МВР-Хасково сложили 468 знака в 25-километрова отсечка

Агенция Пътна инфраструктура, изпълнявайки указанията на МВР-Хасково, е поставила общо 468 знака по продължението на 25-километрова отсечка в областта. Регионалният министър Андрей Цеков ще разпореди ...