"Аз не водя война. Аз правя заводи, правя пътища, правя суперкомпютри. Толкоз". Това заяви премиерът Бойко Борисов видимо изнервен от репортерски въпроси за отношенията му с президента Румен Радев. Бо ...
Конспиративни теории за новия коронавирус възпрепятстват неистовите усилия за ограничаване на големия скок на заразените около град Мелбърн, където повече от 10 000 души са отказали да бъдат тествани. ...
Премиерът на Франция Едуар Филип обяви, че подава оставка, няколко дни след като спечели кметското място в град Хавър по време на втория тур на общинските избори в страната, като спечели 58,8% от глас ...
Сигнал до членовете на Висшия съдебен съвет по разследването на Антикорупционния фонд (АКФ), в което са изнесени твърдения, засягащи видни магистрати и тяхното въвличане в съмнителни контакти и потенц ...
Президентът Румен Радев има нагласата да извади целия чат с предприемача Пламен Бобоков, стана ясно от думите на главния секретар на държавния глава Димитър Стоянов. Аз си мисля, че това ще е следваща ...
Използването на Специални разузнавателни средства се увеличава, като същевременно намаляват исканията на органите за прилагането им пред съда. Тези изводи може да се направят след приемането на доклад ...
След разширяването на достъпа на МВР до трафични данни заради коронавируса сега се правят сериозни законодателни опити от страна на ВМРО за ограничаване на свободата на словото заради т. нар. дезинфор ...
Не виждам топла връзка между президента Румен Радев и бизнесмена Пламен Бобоков и при публикуване на всички чатове може би ще се разбере колко е била топла тази връзка. На ден аз имам по 20-30 обаждан ...
Делото срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров придоби неочакван развой днес, когато всички очакват да приключи на втора инстанция в Апелативния специалииран наказателен съд. Неясно ...
През 2019 г. са използвани СРС за 3310 лица, сочи докладът на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства за извършената дейност през миналата година, който парламентът прие бе ...
"Аз мисля, че това ще бъде следващата крачка, ако прокуратурата не изнесе целия чат, с който разполага". Това заяви тази сутрин пред бТВ главният секретар на президентството Димитър Стоянов в отговор ...
Президентът е готов да извади на бял свят целия си част с обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков в случай, че прокуратурата не направи това. Новината съобщи главният секретар на държавния глава Димитър С ...
Държавната комисия по хазарта (ДКХ) не е имала законово основание да отнеме лиценза на фирмата на Васил Божков - "Еврофутбол". Това се казва в решение на Административния съд-София по дело, в което ко ...
Общинският съветни от БСП в София Николай Николов, който е под карантира заради положителен тест за коронавирус, се съмнява, че е носител на вируса. Това стана ясно от разказа му пред бТВ. Николов бе ...
"Червен бряг е това, което се случва в цялата страна от години. Има фирми, бизнесмени, които внасят отпадъци и после не ги преработват", заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров в Сут ...
Тежко въоръжени екипи на полицията, Бюрото за защита на свидетели и прокурори от Специализирана прокуратура са влезли в къща в квартал "Симеоново", където е задържан бивш служител на МВР, "приближен д ...
За изминалото денонощие броят на установените нови случаи на коронавируса в България е 161, показват данните на Единния информационен портал. Броят на направените PCR тестове е 3155. Активните инфекти ...
161 нови случая на COVID-19 са потвърдени в България през изминалите 24 часа, показват данните от Единния информационен портал. Няма починали за изминалото денонощие, но починалите досега вече са 232. ...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп показа умения с бейзболна бухалка, направена от Texas Timber Bat Company. Проявата на Тръмп беше част от участието му в "Витрината на Духа на Америка". То се провежда в ...
Откровен намек, че прокуратурата има достъп до телефона на президента Румен Радев отправи тази вечер бизнесменът Пламен Бобоков. До медиите бе разпратено съобщение от негово име, в което се казва, че ...
Парламентът прие на първо и второ четене промени в закона за подпомагане на земеделските производители, с които се осигурява прилагането на новата мяр... ...
След проактивните дйствия по повод "подпорната стена" в Алепу, вилата на Васил Божков и мн. др., сега Върховната административна прокуратура се заема с "проблеми по черноморските плажове". По-точно ад ...
Съветът за електронни медии (СЕМ) ще се самосезира, след като Българската национална телевизия (БНТ) и "Дондуков" 2 влязоха в открит конфликт за това как обществената медия отразява президентската инс ...
Държавният глава Румен Радев призовава прокуратурата да публикува незабавно целия му "чат" с Пламен Бобоков, съобщи прессекретариатът на президента. Селективното публикуване на отделни съобщения от г ...
Президентът Румен Радев призовава прокуратурата да публикува незабавно цялата му чат комуникация с Пламен Бобоков. Днес от държавното обвинение публикуваха съобщения на бизнесмена до човек, записан в ...
Държавният глава Румен Радев призовава прокуратурата да публикува незабавно целия му "чат" с Пламен Бобоков. Селективното публикуване на отделни съобщения от г-н Пламен Бобоков до държавния глава без ...
Служба "Военна информация" да се преименува на Служба "Военно разузнаване" прие на първо четене парламентарната Комисия по отбрана. Народните представители единодушно подкрепиха законопроект за промен ...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов съобщи, че през следващата седмица ще внесе в Министерския съвет Закона за доброволната военна служба, чрез който ще бъде дадена възможност на младите хора ...
"Демократична България" поиска от Народното събрание и от всички депутати да подадат оставки. Причината - в сряда, когато се приемаше годишният доклад на прокуратурата за 2019 г., представен лично от ...
18 работнички от шивашки цех в Кричим са сред новите 33-ма заразени в Пловдив и областта за денонощието, съобщи областният управител Дани Каназирева. Цехът е затворен и там се извършва пълна дезинфекц ...