Държавният секретар на САЩ Майк Помпео отхвърли констатациите на специалния докладчик на ООН за извънсъдебните екзекуции Агнес Каламар, която констатира, че с нарушение на закона и международното прав ...
Без дебати Народното събрание откри нова процедура за предлагане на кандидати и избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране. Процедурните правила бяха приети от депутатите. Предв ...
Вчера не успях да присъствам на протестите в подкрепа на президента, тъй като по това време бях на разпит в специализираната прокуратура. Основната тема беше дали се познавам с Пламен Бобоков и какви ...
Министър-председателят Бойко Борисов дава извънреден брифинг в този час в Министерския съвет. Охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски от Националната служба за охрана /НСО/ ще бъде снета, убеден съм ...
Борисов изтъкна, че когато органите на реда влизат в министерствата и "извлича един по един министри и зам.- министри", от ГЕРБ не са казали и дума. "И аз гледам министъра ми с белезници в ареста. Мес ...
И днес ще търсим прохлада в часовете следобед - предстои ясен слънчев петък, съобщи Нова тв. Температурите ще достигнат стойности между 29 и 34 градуса. Възможно е в крайния Северозапад, по долината н ...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео отхвърли констатациите на специалния докладчик на ООН за извънсъдебните екзекуции Агнес Каламар, която констатира, че с нарушение на закона и международното прав ...
Министър-председателят Бойко Борисов дава извънреден брифинг в този час в Министерския съвет. Охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски от Националната служба за охрана /НСО/ ще бъде снета, убеден съм ...
Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, който си осигури достатъчно подкрепа от делегатите за предстоящия конгрес на Демократическата партия за да се кандидатира за президент през ноември, е с "проми ...
Началникът на генералният щаб на армията на САЩ генерал Джеймс Макконвил се срещна с премиера на Тайланд и началникът на армията в петък, при първото посещение на високо равнище от чуждестранна делега ...
Хората, които стреляли с гранатомет по Алексей Петров*, били наели апартамент "с пряк изглед", намерена била и схемата, по която искали да ликвидират и Делян Пеевски. Затова той има охрана от НСО. А с ...
Понеже ми е много мила държавата, толкова много неща се правят, че не ми се иска от глупост да се разруши и дълги години след това да има много, много проблеми, а България го е правила това много пъти ...
С два свои поста от тази сутрин Васил Божков се изяви като инфлуенсър. С първия призова на протести: Той написа явно и по повод на пресконференцията на премиера Борисов, обявена за 8:45 ч. Не става яс ...
Министър-председателят Бойко Борисов дава извънреден брифинг в този час в Министерския съвет. Президентът еднолично ръководи Националната служба за охрана (НСО), защо Христо Иванов ще ме държи мен от ...
В сутрешно интервю за Нова тв главният прокурор Иван Гешев каза познатите си точки след снощния протест: че го атакуват анархо-либерални кръгове, че прокуратурата прилага единни стандарти и не се меси ...
Решението за преминаването на пътя до морската ивица в парк "Росенец" в частни ръце е незаконосъобразно. Това каза в ефира на "Тази сутрин" по bTV общинският съветник от Бургас Константин Бачийски. То ...
Рекордните 330 нови случая на COVID-19 са регистрирани за денонощието, става ясно от статистиката, публикувана на единния портал coronavirus.bg. Направените тестове са 3686 или общо 167 790, откакто с ...
Федералната служба по защита на конституцията на Германия, която изпълнява и функциите на контраразузнаване, констатира нарастваща заплаха от външна намеса в германското общество от страна на чужди дъ ...
Ирландският министър на финансите Паскал Донахю беше избран за председател на Еврогрупата. Това се казва в съобщение, публикувано на сайта на Европейския съвет. "Еврогрупата днес избра Паскал Донахю - ...
Очаква се днес Народното събрание да открие нова процедура за предлагане на кандидати и избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране. В началото на седмицата Пламен Младеновски - ...
Днес изтича срокът, в който министърът на финансите Владислав Горанов трябва да предостави на народните представители детайлна информация за постъпленията от хазартна дейност за последните пет години. ...
Хиляди гърци днес излязоха, за да протестират срещу нов закон, налагащ по-строги правила за улични протести. Той беше критикуван от опозицията като недемократичен, предаде БГНЕС. Пред парламента в Ати ...
"Оставка", "Крадци", "Борисов - позор!", "Гешев - позор, оставка и затвор!", "Всеки ден ще е така до победата", Мафия" - това бяха най-често скандираните призиви на "шарения" протест, който близо 5 ча ...
"В Европейския съюз трябва да имаме общи и координирани правила за ограничаване на коронавируса, но да не допускаме отново затваряне на граници вътре в ЕС. Веднъж го преживяхме и това доведе до блокир ...
Тръмп и неговите съветници бяха готови с брутална циничност да пожертват възрастните и болните. Но не успяха нито да спасят икономиката, нито да обезпечат втори мандат. Американците се пробуждат, конс ...
"Оставка", "Крадци", "Борисов - позор!", "Гешев - позор, оставка и затвор!", "Всеки ден ще е така до победата", Мафия" - това бяха най-често скандираните призиви на "шарения" протест в четвъртък вечер ...
Военният министър Красимир Каракачанов ще предложи полковник Велко Атанасов за началник на служба "Военна информация". Велко Атанасов в момента е изпълняваш длъжността началник на службата, след като ...
"Оставка", "Крадци", "Гешев - позор, оставка и затвор! "Всеки ден ще е така до победата", Мафия" - това бяха най-често скандираните призиви на протеста в четвъртък вечер в центъра на София. Засилена п ...
Протестът, който продължава вече три часа, блокира Орлов мост. "Оставка", "Крадци", "Гешев - позор, оставка и затвор! "Всеки ден ще е така до победата", Мафия" - това са най-често скандираните призиви ...