Ден 18: протестът "заключи" Борисов и Гешев в клетка

Дневник" следи събитията около протестите и сблъсъка на институциите в страната в реално време. Ключови моменти 19:56 "Тук съм, защото свободните граждани отстояват свободата си всеки ден. Сега е врем ...
dnevnik.bg(преди 5 години)

Ден 18 на протеста: време за свински уши към МС

За 18-а поредна вечер в центъра на София се събраха протестиращи с искане за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. След доматите, пъдпъдъчите яйца, тоалетната хартия от предишн ...
clubz.bg(преди 5 години)

Две деца се удавиха за ден в Поморие и в Крайморие

Момче се удави край плажа на бургаския кв. "Крайморие". Инцидентът е станал малко след 14 ч. днес в района на третия залив от неохраняемата ивица в квартала, съобщи БНТ. Момчето, което било от с. Дебе ...
clubz.bg(преди 5 години)

Испания към туристите: Безопасно е, коронавирусът е под контрол

Правителството на Испания обяви, че ситуацията е "под контрол", въпреки че има увеличение на случаите на коронавирус, информира АФП. Уверението е в отговор на държави, които наскоро обявиха, че налага ...
news.bg(преди 5 години)

21 са вече заразените в огнището на COVID-19 в дома за възрастни хора в Русе

Още двама души от дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе са установени с коронавирус през последното денонощие. Така броят на диагностицираните с COVID-19 от социалното заведение, в което преди ня ...
clubz.bg(преди 5 години)

Кога ще откаже здравната система? Четири сценария за коронавируса в България

Четири сценария за развитието на коронавирусната епидемия в България през близките месеци разви по Нова тв математикът от БАН и член на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов. България мина ...
clubz.bg(преди 5 години)

Предсрочни избори - изход или грешка

"Би могло да се стигне до произвеждането на предсрочни избори за около два месеца и половина от момента на подаването на оставка, само ако има ясно споразумение между политическите сили максимално бър ...
dir.bg(преди 5 години)

Корнелия Нинова обяви, че БСП води преговори с над 30 формации

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че левицата води преговори с над 30 партии и граждански сдружения за общи действия. "Водим разговори с над 30 партии и сдружения в левия спектър за общи позиции ...
offnews.bg(преди 5 години)

Плевнелиев: Лошият вариант е Борисов да подаде оставка. Протестът ще се насочи към главния прокурор

"Ситуацията е многопластова. Освен честно протестиращи граждани има и политици, които имат интерес да не се проведат редовни избори след няколко месеца, защото трудно ще влязат в парламента. Това са М ...

Симов: Тази власт вече не е легитимна в очите на хората

Протестиращите не искат четири оставки и едно разместване, искат две - на Бойко Борисов и на Иван Гешев. Всичко това е опит за оцеляване, при това доста арогантен и посредствен, и най-важното - не вър ...

Вземането на общ дълг от ЕС не трябва да се превръща в рутина, призова шефът на Бундесбанк

Решението на европейските лидери за издаване на общ дълг за отпускане на финансова помощ на най-засегнатите от коронавируса държави трябва да остане като изключение и да не служи като модел при бъдещи ...
news.bg(преди 5 години)

Плевнелиев: Има един лош вариант и един разумен

Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев смята, че в сегашната ситуация има един лош и един разумен вариант за България: "Лошият вариант е при преплитането на интереси и апетити на президента и на пар ...
clubz.bg(преди 5 години)

Росен Плевнелиев: Има един лош и един разумен вариант за България

Президент на България от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев коментира протестите срещу правителството, политическата криза, бъдещите избори и действията на настоящия държавен глава Румен Радев. "Сит ...
dir.bg(преди 5 години)

Психолог: Борисов се държи като стария Герак

"Опасявам се, че протестите отново следват една мазохистична траектория на развитие. Мазохистичното поведение е онова поведение, което води хората до един очакван провал, от който самият страдащ черпи ...
clubz.bg(преди 5 години)

Психолог: Протестите отново следват мазохистична траектория. Борисов се държи като стария Герак

"Опасявам се, че протестите отново следват една мазохистична траектория на развитие. Мазохистичното поведение е онова поведение, което води хората до един очакван провал, от който самият страдащ черпи ...
clubz.bg(преди 5 години)

Кои са лошият и добрият вариант за политическата криза, според Плевнелиев

Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев смята, че в сегашната ситуация има един лош и един разумен вариант за България: "Лошият вариант е при преплитането на интереси и апетити на президента и на пар ...
clubz.bg(преди 5 години)

Нинова: Не съм искала протестиращите да ми се извиняват, но аз искам да се извиня на полицаите

"Не съм искала протестиращите пред БНТ да ми се извиняват за случилото се след участието ми в предаването "Панорама", напротив. Искам аз да се извиня на полицаите за това, че им отказах те да ме извеж ...
clubz.bg(преди 5 години)

Нинова: Не съм искала протестиращите да ми се извиняват, но аз искам да се извиня на полицаите

"Не съм искала протестиращите пред БНТ да ми се извиняват за случилото се след участието ми в предаването "Панорама", напротив. Искам аз да се извиня на полицаите за това, че им отказах те да ме извеж ...
clubz.bg(преди 5 години)

Предсрочни избори са лош вариант, смята Плевнелиев

За президента 2012-2017 г. Росен Плевнелиев предсрочните парламентарни избори са лош вариант, защото ще произведат по-слаб парламент, в който трудно ще се формира мнозинство. "Лошият вариант е при пре ...

Борисов се държал като стария Герак, твърди психолог

Психологът Росен Йорданов сравни поведението на премиера Бойко Борисов през последните седмици с това на стария Герак, един от знаковите герои на Елин Пелин. "Като сцена от "Гераците", когато вече ням ...
clubz.bg(преди 5 години)

Миков остро критикува Нинова: Няма ясна лява алтернатива

Бившият председател на БСП Михаил Миков отправи сериозни критики към наследника си в партията Корнелия Нинова и заяви, че под нейното ръководство левицата не предлага сериозна алтернатива. "Корнелия Н ...

Политическата криза: Нинова се извини на полицаите за извеждането ѝ от БНТ

Дневник" следи събитията около протестите и сблъсъка на институциите в страната в реално време. Ключови моменти 10:04 Лидерът на БСП Корнелия Нинова се извини на полицията, че е отказала помощ на изли ...

Михаил Миков: Няма ясня лява алтернатива, която да дойде след дясното управление

"В тази обстановка на политическо и обществено напрежение няма онази ясна лява алтернатива, която да дойде след дясно управление. БСП днес трябваше да стои здраво с идеите си и да замени това управлен ...
dir.bg(преди 5 години)

Лондон въведе 14-дневна карантина за идващите от Испания, Мадрид отвърна: При нас е сигурно

Властите във Великобритания въведоха задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи от Испания. "Гражданите, които се връщат от Испания, включително от испанските острови, от полунощ днес, 25 ю ...
dir.bg(преди 5 години)

Нинова се извини за неудобството на полицаите заради блокадата в БНТ

Не съм искала протестиращите пред БНТ да ми се извиняват за случилото се след участието ми в предаването "Панорама". Напротив. Искам аз да се извиня на полицаите, затова че им отказах те да ме извежда ...

189 новозаразени при 2161 теста. В болница са 694-ма с COVID-19

189 са новозаразените към нула часа на 26 юли, сочат данните на Единния информационен портал за COVID-19. Направените тестове са 2161. В почивните дни те винаги са по-малко, защото работят и по-малко ...
clubz.bg(преди 5 години)

ГЕРБ - Смолян иска наказание за ''провокаторите'', опозорили Дариткова пред БНТ

Осъждаме остро случилото се пред сградата на БНТ и искаме да бъде потърсена отговорност на провокаторите, които нарушиха демократичните права на един български народен избраник Това се посочва в пози ...

Ден 17-и: буря удави протеста, домати и тоалетна хартия летяха към МС (СНИМКИ)

Днес е 17-ият ден на протестите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев. Но само около 1000 души се събраха в Триъгълника на властта - със знамена, плакати, инструменти и т.н., и блокираха ...
clubz.bg(преди 5 години)

Ден 17: пороят стопи протеста пред Министерския съвет

Дневник" следи събитията около протестите и сблъсъка на институциите в страната в реално време. Ключови моменти 20:48 Около 300 протестиращи, които останаха навън след поройния дъжд в София, отново бл ...

Паргов: Днес в София показахме, че след 129 години Бузлуджа продължава да вдъхновява

Днес в София показахме, че след 129 години Бузлуджа продължава да вдъхновява последователите на лявата идея. В непривична и необичайна обстановка спазихме традицията и отбелязахме създаването на нашат ...