Извънредно заседание на парламента на 13 август

Депутатите се събират на извънредно заседание в четвъртък от 9 часа. Парламентът ще заседава по искане на БСП. Според дневния ред, определен от социалистите, в четвъртък парламентът първо трябва да гл ...
bnr.bg(преди 5 години)

Промени в НК: 12 г. затвор за хакване на критична инфраструктура

Хакването или вкарването на вирус в информационните системи, част от критичната инфраструктура на страната, да се наказва със затвор до 12 г., вместо досегашните 8 г. Тези промени в Наказателния кодек ...
offnews.bg(преди 5 години)

Здравният министър сменя шефа на болницата в Добрич. Ситуацията там не е добра

Сериозни проблеми в управлението на болницата в Добрич установиха при проверка на място здравният министър Костадин Ангелов и държавният здравен инспектор Ангел Кунчев. На брифинг от оттам двамата обя ...
clubz.bg(преди 5 години)

Христо Иванов към Борисов: Кога ще разкаже за СИК? Няма да ми лепнете това петно, то си е ваше

"Няма да позволя моето име да се споменава заедно с това на Маджо (Младен Михалев - б.р.), това няма да ви се получи, уважаеми дами и господа от ГЕРБ. И на тебе, Бойко, няма да ти се получи. Сега ми г ...
clubz.bg(преди 5 години)

Гешев в Силистра, там е обискиран детски център "Биберон"

Главният прокурор Иван Гешев е на посещение в Силистра днес, съобщи местното издание "Силистренски бряг". Адвокати призовават ВСС да освободи Гешев, след което да се разпусне Обвинител №1 е в града ка ...
clubz.bg(преди 5 години)

Тръмп готви изявление за ваксина, след като Путин обяви руската "Спутник V"

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще бъде информиран за усилията за разработване на ваксината срещу COVID-19, съобщава "Ройтерс". Вероятно ще даде изявление, заяви съветникът на Белия дом Келиан Конауей ...
news.bg(преди 5 години)

Стотици учени от БАН искат гражданско неподчинение: Повече така не може!

Когато властта е потъпкала морала и всички обществени ценности и чрез институциите арогантно упражнява произвол, гражданското неподчинение е единствената законна форма на обществено поведение. Така за ...
clubz.bg(преди 5 години)

Политическата криза: Христо Иванов предизвика премиера да разкаже за връзките си с Маджо, Пашата и СИК

Протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор навлизат в 34 си ден. "Дневник" следи в реално време сблъсъците между институциите и гражданските акции в страната. Ключови моменти ...
dnevnik.bg(преди 5 години)

Президентът Радев обсъди състоянието на армията с адм. Емил Ефтимов

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев проведе днес на "Дондуков" 2 среща с началника на отбраната адм. Емил Ефтимов. На срещата присъства и бригаден генерал Стайк ...
bnr.bg(преди 5 години)

Знакови членове на БСП настояват за спешно заседание на Националния съвет на партията

100 от членовете на БСП искат спешно заседание на Националния съвет на Левицата. Социалистите са внесли подписка на "Позитано" 20 с призив към Изпълнителното бюро да бъде насрочено заседание. Точна да ...
dir.bg(преди 5 години)

Христо Иванов: Гледай физиономията ми, Бойко! И кажи кога ще излезеш и ще разкажеш за връзките си с Пашата, Маджо и СИК!

По никакъв начин няма да позволя моето име да се произнася в едно изречение с Маджо. Това няма да ви се получи, уважаеми господа от ГЕРБ, и на теб, Бойко, няма да ти се получи. Сега ми гледай физионом ...

Помпео открива антикитайското и антируското си европейско турне в Чехия

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е в Чехия за началото на четиристранна обиколка на централна и източна Европа, която се очаква да се съсредоточи върху заплахите за региона от Русия и Китай, съо ...
news.bg(преди 5 години)

Нинова: На България е нужен стратегически план, а не хаотични действия

Задава се икономическа и социална криза. Много се закъснява с мерките, които са необходими, за да бъде тя приета по-леко от икономиката и от домакинствата. Редица европейски държави отдавна са приели ...

Евгений Дайнов е блокиран във Фейсбук. Ето за кой пост (обновена)

Политологът Евгений Дайнов е блокиран във Фейсбук, съобщи самият той пред OFFNews. Той ни препрати и поста, заради който е дошло наказанието от една седмица. Публикуваме го дословно и оставяме на ва ...

В Гърция: Ердоган не търси въглеводороди, прави политическо изявление

В понеделник Анкара изпрати изследователския кораб Oruc Reis близо до гръцкия остров Кастелоризо, чиито морски права Турция оспорва. Морското проследяване във вторник показва, че корабът се намира юго ...
news.bg(преди 5 години)

Политическата криза: протестите сменят тактиката - ще се блокират институции

Протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор навлизат в 34 си ден. "Дневник" следи в реално време сблъсъците между институциите и гражданските акции в страната. Ключови моменти ...

Русия първа в света регистрира ваксина против Covid-19, обяви Путин

Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че страната е регистрирала първата ваксина срещу коронавирус, информират ТАСС и други руски медии. По време на среща на правителството руският лидер подчерта ...
news.bg(преди 5 години)

Борисов: Имаме да взимаме тежки решения са за коронавируса и Зелената сделка

Премиерът Бойко Борисов отново даде заявка, че оставката му вече не е на дневен ред и посочи тежките решения, които предстои да се вземат в страната. Той направи изказването в типичния му напоследък м ...

Бойко Борисов: Подготвил съм решения, ще успокоим хората

Имаме да решаваме COVID-19, имаме болниците, имаме общините, имаме най-голямата икономическа и финансова криза в света. Аз съм им подготвил решения &n... ...
bnt.bg(преди 5 години)

Политическата криза: Борисов оттегли намека за оставка, решенията били за кризите и Зелената сделка

Бойко Борисов: До 2-3 дни съм подготвил тежки и интересни решения, ще успокоим хората

Новата магистрала Европа, септември месец българите ще карат по нея. Това каза премиерът Бойко Борисов, който заедно с регионалния зам.-министър Николай Нанкъв инспектира строителството на АМ "Европа" ...
dir.bg(преди 5 години)

Борисов: Взел съм моите решения, до 2-3 дни ще успокоим хората

До 2-3 дни съм подготвил интересни решения, ще успокоим хората. Те са тежки решения. Това заяви премиерът Бойко Борисов от популярния фейсбук сериал по Севда тв. Днес министър-председателят отново во ...

Корнелия Нинова: Готвим се за предсрочни избори

"Не допусках, че г-н Борисов ще подаде оставка. Виждам амбицията им да изкарат мандата си докрай. ... Ние се готвим за предсрочни избори. Позицията ни е непроменена - искаме оставката на кабинета и пр ...
bnr.bg(преди 5 години)

Борисов подготвил "едни решения много интересни". Ще ги каже до дни

"До два-три дни съм подготвил едни решения много интересни, така че да успокоиме хората" Това заяви днес премиерът Бойко Борисов, докато правеше своята традиционна разходка с джип из строителните площ ...
clubz.bg(преди 5 години)

Паргов: Фандъкова да не се държи като страничен наблюдател в София

Г-жо Фандъкова, не може да минете инкогнито през бурята, която бушува в София повече от месец. Вашата работа не е да отправяте призиви, а да управлявате града. С тези думи лидерът на БСП - София Калоя ...

Адвокати призовават ВСС да освободи Гешев, след което да се разпусне

В своя позиция от фондация "Български адвокати за правата на човека" настояват за незабавно свикване на заседание на Висшия съдебен съвет, на което да започне процедура за освобождаване на главния про ...
clubz.bg(преди 5 години)

САЩ ще си плати, че отвръща поглед от света

В света на разузнаването - предишната ми професия - най-трудното за откриване е моментът в глобалните събития, когато едва забележими постепенни промени се натрупват като голяма снежна топка, която се ...
news.bg(преди 5 години)

Татяна Дончева: Ламбовски е агент-провокатор, а целта е дискредитиране на лица на протеста

Бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски, който се появи в живо излъчване на лидера на "Да, България" Христо Иванов във "Фейсбук", подхвърляйки реплика за свързвания през 90-те години на миналия век ...

Отпада изискването за отрицателен PCR на пристигащи от Обединените арабски емирства

От днес, 11 август, лицата, пристигащи от Обединените арабски емирства, могат да влизат в България без да представят документ за отрицателен резултат от PCR тест, съобщиха от пресслужбата на МЗ. Пром ...

Манолова: Докато хората протестират, властта ударно раздава пари и имоти на мафията

Докато хората протестират, властта ударно раздава пари, плажове и имоти на мафията. Само за последните десет дни управляващите са се подготвили да похарчат 2,39 млрд. лв., като това включва и заема от ...