Правителството в оставка предостави на "Има такъв народ правото да използва безвъзмездно държавен имот в София за административните нужди на партията. Срокът за стопанисването на имота е десет години ...
Отсега да се предпоставя, че ще има конституционна криза, ми се вижда несериозно. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков на излизане от Дондуков 2. Минути по-рано президентът Румен Радев връчи ...
Без изненада ПП-ДБ върна втория мандат на президента Румен Радев неизпълнен. Още сутринта съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви в ефира на бТВ, че Николай Денков веднага ще върне празна папка. З ...
ГЕРБ-СДС и ДПС саботират дейността на временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов- Нотариуса, защото се страхуват от крайния резултат, ...
Готви се нов политически проект от изгонените от Възраждане депутати Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов, както и общинските съветници Красимир Гълъбов, Севделина Петрова, Васил Драгано ...
Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви, че партията е направила всичко възможно да има правителство, а с Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов (съпредседателите на ПП-ДБ) имали общи каузи и н ...
Заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова е подала оставка по лични причини, съобщи председателят на Народното събрание Росен Желязков в началото на днешното пленарно заседание. През април Чернева т ...
С чиста съвест ще върнем папката празна, обяви пред бТВ съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. Думите му идват часове преди връчването на втория проучвателен мандат на формацията. То ще се състои дне ...
Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание, съобщиха от До ...
Днес ще трябва да си изям, или нарежа, или запаля дипломата. Най-добре - докторската, защото именно самочувствието ми на човек, който познава съвременната история, ми даваше основание да повтарям, че ...
Бузлуджанци - социалистите, които се събраха миналата събота НДК и решиха да създадат идейно-политическо движение Бузлуджа в БСП, искат извънредно заседание на 50-тия конгрес. На БСП й трябват нов Б ...
Ние няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Нека българските граждани, чрез избори решат кой и как трябва да управлява България. С тези думи в писмо от ГЕРБ-СД ...
Ние няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Нека българските граждани, чрез избори решат кой и как трябва да управлява България. С тези думи в писмо от ГЕРБ-С ...
Днес ще трябва да си изям, или нарежа, или запаля дипломата. Най-добре - докторската, защото именно самочувствието ми на човек, който познава съвременната история, ми даваше основание да повтарям, че ...
Fibank (Първа инвестиционна банка) получи престижна награда за иновации при въвеждането на генеративен изкуствен интелект (GenAI) в ежегодните награди за най-добри практики при използването на техноло ...
В проекта си за бюджет кметът Васил Терзиев отряза 6,5 млн. лв. за здравеопазване. След протест от групата на ГЕРБ-СДС миналата седмица и на синдикатите, вчера той оттегли предложението си. Това е пър ...
Аз може да не съм прав, но правителство без Лорер и/или жена му не го одобряваш, иронизира воделвила с преговорите за кабинета Томислав Дончев от ГЕРБ. Постът му във фейсбук дойде, след като пленарна ...
Първият мандат на Мария Габриел е неуспешен, гласуваха тази сутрин депутатите. Решението, внесено от Теменужка Петкова от ГЕРБ, бе прието с почти абсолютно мнозинство - 226 гласа за и 1 въздържал се ...
Докато парламентът се готви да гласува неуспешния мандат на Мария Габриел, от ПП-ДБ дадоха последен шанс на ГЕРБ-СДС за излъчване на кабинет - до връчването на втория мандат. Днес точно в 10 ч. започ ...
Мисля, че е ясно, че отиваме на избори, каза пред журналисти в Народното събрание санкционираният по глобалния закон Магнитски председател на ДПС Делян Пеевски. Всичко друго, което се случва, е фа ...
Рано тази сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви отново, че няма да подкрепи втори мандат на ПП-ДБ. Вчера на заседание на парламентарната група Продължаваме промяната - Демократична България реши ...
На извънредно заседание днес парламентът ще гласува мандатът за съставяне на правителство с кандидат за премиер Мария Габриел да бъде обявен за неуспешен. Очаква се от ПП-ДБ да обявят предложението ...
На заседание на парламентарната група Продължаваме промяната - Демократична България реши да направи опит за редовен кабинет с втория мандат, научи OFFNews от свои източници в обединението. ПП-ДБ ще ...
ГЕРБ явно не са готови да направят реформи в съдебната система, службите и регулаторите. Защо - не знаем, заяви съпредседателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична Бълга ...
Утре парламентът ще гласува неуспешния мандат на Мария Габриел от ГЕРБ-СДС. След това политическата рулетка отново се завърта, но резултатът се очаква да е същият - неуспех. Преди поредните предсрочни ...
ГЕРБ се готви да гласува неуспешния мандат на Мария Габриел. Рано тази сутрин зам.-председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова внесе в парламента проекторешение, което ще бъде гласувано скорос ...
ГЕРБ се готви да гласува неуспешния мандат на Мария Габриел. Рано тази сутрин зам.-председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова внесе в парламента проекторешение, което ще бъде гласувано скорос ...
Откриха автомобила на Лена Бориславова от Продължаваме промяната, предаде бТВ. Тя е била изоставена в нива, близо до жилищна сграда в столичен квартал. Тече оглед от служителите на реда и прокуратур ...
Мария Габриел подаде заявление до НС, че няма да участва в парламентарна процедура по избор на премиер и няма да предлага структура и състав на МС, съобщиха от ГЕРБ. Мария Габриел оттегли заявеното ...
Всичко се случва час по час. Ако третият мандат бъде даден на БСП, ще бъде върнат. Личното ми мнение е, че другите два мандата също са изчерпани, но познавам Борисов - сутрин говори едно, на обед друг ...