"Аз още преди няколко години предупредих президента Путин, тогава премиерът Медведев беше в България, че на територията на България такива неща не допускам. Нашите служби са добри, прокуратурата е мно ...
Благоевград се готви за нови избори, след като днес Конституционният съд се произнесе по искането на 63-ма народни представители от 44-ото Народно съб... ...
Иран обвини Саудитска Арабия в изопачаване на фактите и прехвърляне на вината за собствените си "престъпления", след като саудитският крал разкритикува остро Ислямската република в обръщението си пред ...
Полицаи и следови кучета издирват дете на 2 години и 7 месеца, изчезнало от дома си в Якоруда. Това съобщава бТВ. Малкият Мехмед играел на двора на дома си, когато е видян за последно вчера следобед. ...
"Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 78-ия си ден Ключови моменти 13:13 БОЕЦ и Гражданско ...
Противоепидемичните мерки са мантрата, повтаряна от парламентарната шефка Цвета Караянчева, за да постави журналистите "под запрещение" в новата сграда на Народното събрание - Партийният дом. Както е ...
Премиерът Борисов се държи като космонавт на първите космически кораби. Това каза в Авиобаза Граф игнатиев президентът Румен Радев. Той припомни времената, когато се е съобщавало как вече излетял кос ...
Заради многото въпроси, които ми се задават и заради различните слухове и лъжи в интернет, искам да бъда безапелационно ясен: Моите лични убеждения са, че пътят на България е само един и безпрекослове ...
Върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са абсолютен приоритет. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев по повод изгонените от страната руски дипломати. То ...
Всеки гражданин на България на възраст до 40 години да може да се запише на доброволна, срочна военна служба. Такива промени в Закона за резерва на въоръжените сили прие парламентът на първо четене. П ...
Президентът Румен Радев призова премиера Бойко Борисов да излезе от нелегалност и да се яви на работното си място. По думите му премиерът се държал като космонавт в първите космически полети. Държавни ...
Шоуменът и лидер на новорегистрираната партия Има такъв народ Слави Трифонов излезе с публикация във фейсбук, в която категорично заяви, че единственият път на България е евроатлантическата ориентация ...
От Министерство на здравеопазването и Столичната районна здравна инспекция (СРЗИ) не е издавана нарочна заповед, която да освобождава специално депутатите от носене на маски в закрити помещения. Така ...
Китайските власти уважават избора, направен от хората в Беларус, заяви Уан Уенбин, говорител на китайското външно министерство, коментирайки церемонията по встъпването в длъжност на Александър Лукашен ...
Президентът Румен Радев и американският посланик у нас Херо Мустафа пристигнаха в авиобаза "Граф Игнатиево" край Пловдив. Те се включиха в деня за високопоставени гости на международната летателна тре ...
Високотехнологична инсталация ще бъде поставена в центъра на София до средата на октомври, а работата започва днес, съобщи Столична община. Става дума за временна интерактивна конструкция, която ще бъ ...
Всеки български гражданин до 40 години ще може да служи в доброволния резерв на въоръжените сили. Това решиха депутатите, които одобриха на първо четене промените в закона за резерва на въоръжените ...
Президентът Румен Радев призова премиера Бойко Борисов да излезе от нелегалност и да се яви на работното си място. Според него диалогът с правителство... ...
Премиерът Бойко Борсов, който днес беше на инспекция на магистрала "Хемус", коментира пред журналисти горещите политически теми. По повод исканията за оставка на правителството и предложението за съст ...
Премиерът Бойко Борисов инспектира как върви строежът на магистрала "Хемус". По време на обиколката той намери време да даде пространно изявление пред медиите по всички въпроси. Борисов заяви, че идея ...
Човек, като говори, трябва много внимателно да си мисли и за себе си. Аз съм готов и много пъти съм изяснил как коварно неговите хора (на президента Румен Радев - бел. ред.) ме сготвиха по едни много ...
Как да противодействаме на китайската комунистическа партия (ККП), пише в своя книга американският генерал Х.Р. МакМастър. ККП разглежда свободата на изразяване като слабост, която трябва да бъде поти ...
"Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 78-ия си ден Ключови моменти 11:14 "Експертен кабине ...
Възможност за срочна служба в доброволния резерв на въоръжените сили за граждани на възраст до 40 години въведе парламентът на първо четене днес. Става въпрос за служба в продължение на шест месеца, з ...
Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много - това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти по трасето на строителството на магистрала "Хемус" край Буховци, което инспектира. "Мен ме устройва най-мн ...
Според премиера Бойко Борисов България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от пандемията от Covid-19. "Мерките ни започнаха да действат отрано и обхванаха много х ...
"Повече аз за тази партия не мога да работя, защото виждам как тя работи от първо лице." С тези думи бившият депутат от ГЕРБ и председател на Комисията по външна политика в парламента Джема Грозданова ...
Как можем да различим грипа от COVID-19? Невъзможно е да се каже без тест, пише днес Асошиейтед прес. Грипът и COVID-19 имат подобни подобни симптоми, може да се наложи да се изследвате, за да разбере ...
Затварянето на училища не е правилната стъпка. Детската психика е ранима и тези неща ще се появят в бъдеще. Няма да има сериозни огнища, ако се внимава. Родители и учители трябва да действат съвместно ...
Доскорошният председател на парламентарната комисия по външна политика Джема Грозданова заяви, че не е напуснала ГЕРБ, за да се включи в новия политически проект на Цветан Цветанов Републиканци за Бъл ...