Десислава Иванчева, независимият екскмет на столичния район "Младост, ще участва в изборите за народни представители. В надпреварата тя се впуска заедно с Общество за Нова България. С публикация в стр ...
Партия Морал, Инициативност, Родолюбие(МИР) подкрепя президентът Румен Радев за втори мандат, съобщиха от организацията. МИР изказва пълната си подкрепа за българския президент да оглави изключителн ...
Протестите на българите са не само емблема на 2020 г., но и огромна енергия, която продължава в следващата страница от "Проектът за България" и минава през смяната на модела. Смяната на модела не озна ...
Протестите на българите са не само емблема на 2020 г., но и огромна енергия, която продължава в следващата страница от "Проектът за България" и минава през смяната на модела. Смяната на модела не озна ...
Ако Навални беше българин, щеше да разследва шкафчето на премиера Борисов, а той щеше да се опита да го изгори, както заплашва Елена Йончева" - с тези думи президентът Румен Радев продължи започналата ...
Организацията на обединените нации (ООН) "поведе хорото" в осъждането на военните в Мианма, след като те взеха властта и арестуваха лидерката на страната Аун Сан Су Чжи заедно с други политици. Генера ...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев определи опозиционния политик Алексей Навални като "политически мошеник", който използвал "безразсъдни, (...) цинични и груби" ...
Българските институции да поискат незабавно оставката на председателя на Комисията на ЕС, както и на целия екип, участвал в подготовката и подписал договорите за доставка на ваксина, които днес се ока ...
Днес е ден за почит към жертвите на комунизма. Денят се чества на 1 февруари по предложение на президентите на България Желю Желев (1990-1997) и Петър Стоянов (1997-2002). Председателят на СДС Румен ...
Атанас Атанасов, Христо Иванов, Борислав Сандов и членове и симпатизанти на Демократична България се поклониха пред мемориала на жертвите на комунизма. Поднесените венци и цветя са само преходният сим ...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще се кандидатират за втори мандат. Това заяви президентът Румен Радев на отчетна пресконференция по повод изтичането на четвъртата година от вс ...
Латвийският кабелен оператор Tet ще прекрати ретранслацията на най-големите руски телевизионни канали - ПБК (ретранслатор на програмата на руската държавна телевизия Първи канал в прибалтийските стран ...
Премиерът Бойко Борисов отбеляза Деня за почит към жертвите на комунистическия режим. "Вечна памет на жертвите на комунистическия режим! Преди 76 г. така нареченият "Народен съд", който нито е народен ...
Президентът Румен Радев ще даде пресконференция по повод четвъртата годишнина от встъпването си в длъжност. Събитието е насрочено за 10 часа в Гербовата зала на "Дондуков"2 и ще се излъчва в профила н ...
Армията на Мианма завзе властта в страната за една година поради неуспеха на правителството да разследва измамите с гласоподаватели на общите избори миналата година. Това съобщи АП. Агенцията се позов ...
Белият дом изрази загриженост относно съобщенията за задържането от мианмарската армия на президента Вин Мийн и на държавния съветник, лидер на управляващата партия Аун Сан Су Чжи. Това се казва в изя ...
В Мианмар неизвестни лица са задържали президента на страната Вин Миин, както и държавния съветник Аун Сан Су Чжи, която всъщност оглавява правителството. Това предаде "Ройтерс". Тази информация беше ...
Централната избирателна комисия заличи партия Атака от състава на коалицията Обединени патриоти. Решението е прието след заявление, подадено от Красимир Каракачанов. Коалицията вече се казва Обединен ...
През 2024 г. българските граждани спокойно ще пътуват по съвременен европейски, с високо качество аутобан от София до Варна, заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ник ...
Осъждаме за пореден път насилственото задържане на мирно протестиращи привърженици на Алексей Навални, заяви в Туитър вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Използването на ...
В схемата с "Автомагистрали" ЕАД няма никаква прозрачност, заобикаля се закона и тя е една черна дупка за корупция, заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Той упрекна зам. ре ...
В изпълнение на ангажиментите си съгласно Изборния кодекс Министерството на външните работи от името на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева отправи покани за международно на ...
"За да гарантираме честността на изборите, от БСП се обърнахме и към редица партии и граждански организации, които също държат изборите да бъдат честни и прозрачни. Ще обединим усилия заедно с всички ...
"Не си представям Европейски съюз, подобен на това, което беше бившият соцлагер. Център някъде, като тогава беше в Москва. Партийни секретари, комисари, решават от името на всички без дори да ме попит ...
"Ще се опитват да ни пречат всячески за "Българско лято", което показва, че ги е страх. Дори да не успеем да се регистрираме в срок, ще намерим партия мандатоносител, но ще се явим на изборите при вси ...
"Не съм давал подкупи, мен са ме рекетирали. Не съм си осигурявал спокойствие, а съм си осигурявал съществуване. Срещу бизнеса ми има тотално нарушаване на закона" -това заяви в предаването "Политичес ...
"Ще се опитват да ни пречат всячески за "Българско лято", което показва, че ги е страх. Дори да не успеем да се регистрираме в срок, ще намерим партия мандатоносител, но ще се явим на изборите при вси ...
"Изборите в САЩ озвериха путинофилите и в България, и по света. В момента сме свидетели на нервни реакции. Истински стреснат съм от това, че руското посолство може да се загрижи за правовия ред в Бълг ...
В изпълнение на ангажиментите си съгласно Изборния кодекс Министерството на външните работи отправи покани за международно наблюдение на насрочените за 4 април 2021 г. избори за народни представители ...
Посолството на Русия в България осъди коментарите на правния съветник в посолството на САЩ в София Джесика Ким, че у нас липсва политическа решителност за борба с корупцията. "Коректността и уместност ...