Парламентът е на финала на своя мандат

На 26 март е финалът на мандата на 44-тото Народно събрание. Настоящият парламент е приел близо 500 закона. Най-редактиран се оказва този за извънредното положение. През този мандат се случи и премест ...
bnr.bg(преди 5 години)

Шерпите и първото зимно изкачване на К2

K2 бе последната голяма награда в алпинизма: единственият 8-хилядник, неизкачен през зимата, оттук и последното голямо планинско приключение. От 80-те години на миналия век K2 има само седем опита пре ...
news.bg(преди 5 години)

Президентът: Нужен е баланс между инвестициите в инфраструктура и култура

По-голяма финансова децентрализация и независимост на българските общини ще им позволи да създадат по-добри условия за реализация на творците и за процъфтяването на културата на местно и национално ни ...
dir.bg(преди 5 години)

Марешки бил в същията позиция като Навални

Веселин Марешки и Валери Симеонов решиха да се състезават заедно в коалиция на предстоящите избори. Как патриотичният вот ще бъде спечелен от всички формации, които в момента са на терена? "С Валери С ...
dir.bg(преди 5 години)

Марешки се обяви за българския Навални

Лидерът на партия "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки се обяви за българския Навални. В интервю за Нова телевизия той попита риторично: "Кой в България е Навални? Кой го ат ...
dnevnik.bg(преди 5 години)

Варненци посрещнаха Борисов с въпроси за Мата Хари и викове "Оставка"

Парите къде скри? Мата Хари коя е? Иди да видиш тръбата, фекалното езеро и кокошкарника на Марешки - с тези думи посрещнаха днес премиера Бойко Борисов жители на Варна, се вижда от видеа, разпространя ...

Марешки: Аз съм в същата позиция като Навални

"Аз съм в същата позиция като Навални. Аз съм политик, който е атакуван заради политическите си виждания. Кой в България е Навални. Кого атакуват затова, че се явява в политиката и помага на хората", ...
offnews.bg(преди 5 години)

Руснаци протестират с рози и сърца срещу затварянето на Навални

Поддръжниците на кремълския критик Алексей Навални започват протести с рози и сърца и планират в неделя да проведат събирания със запалени свещи в дворовете на жилища в Русия, въпреки предупрежденията ...
news.bg(преди 5 години)

Президентът: Нужен е баланс в политиката между инвестициите в инфраструктура и култура

По-голяма финансова децентрализация и независимост на българските общини ще им позволи да създадат по-добри условия за реализация на творците и за процъфтяването на културата на местно и национално ни ...
dir.bg(преди 5 години)

Руснаци протестират с рози и сърца за затварянето на Навални

Поддръжниците на кремълския критик Алексей Навални започват протести с рози и сърца и планират в неделя да проведат събирания със запалени свещи в дворовете на жилища в Русия, въпреки предупрежденията ...
news.bg(преди 5 години)

Радев: По-голяма самостоятелност на общините, за да процъфтява местната култура

По-голямата финансова децентрализация и независимост на българските общини ще им позволи да създадат по-добри условия за реализация на творците и за процъфтяването на културата на местно и национално ...

Откриха център за кибероперации към военноморското училище във Варна

Модерен център по кибероперации откри във Висшето военноморско училище "Никола Й. Вапцаров", Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов. На церемонията присъства и командирът на Военноморски с ...

Борисов с орден на Варненската епархия

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан награди министър-председателя Бойко Борисов с най-високия орден на епархията "Св. апостол Андрей Първозвани. Митрополит Йоан благодари затова, че църквит ...

Мая Манолова: Влизаме в парламента, не го подлагам на съмнение

От данните на всички авторитетни социологически проучвания е ясно, че ние влизаме в следващия парламент и не го подлагам на съмнение. Всъщност настроението за подкрепа се усеща и сред хората на терен. ...

Рааб: Британия обмисля ваксиниционни паспорти за влизане в търговски обекти

Външният министър на Обединеното кралство Доминик Рааб заяви в неделя, че Даунинг Стрийт обмисля въвеждането на вътрешни паспорти за ваксинация срещу коронавирус, документи, които биха могли да бъдат ...
news.bg(преди 5 години)

Румен Радев: Лозето не ще молитва, то иска мотика - така е и с българската политика

Трябва да имаме кампания на идеи, на принципи, на визия за излизане на България от тази дълбока криза - на визия за бъдещото развитие на страната, а не кампания на компромати. Това заяви президентът Р ...
dir.bg(преди 5 години)

Първа смърт от ебола в Гвинея от 2016 г.

Най-малко трима души са починали от ебола в Гвинея, а други пет са с положителен тест за вируса, съобщават здравни служители, цитирани от БиБиСи. Те се разболяват с диария, повръщане и кървене, след к ...
news.bg(преди 5 години)

Според Радев съчувствието на Борисов е театър за наивници

Като театър за наивници определи президентът Румен Радев призива на премиера Бойко Борисов от вчера децата на политиците да не бъдат замесвани в политическите борби. Борисов вчера призова децата на по ...

Най-големият град в Нова Зеландия е под блокада

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн нареди блокада на най-големия град в страната Окланд след откриването на три нови местни случая на Covid-19, съобщава БиБиСи. Мерките ще продължат три дни и ...
news.bg(преди 5 години)

Нинова: Ще смекчим неравенствата с конкретни икономически и социални мерки

От няколко години лидерът на БСП Корнелия Нинова изведе като приоритет в своята работа борбата с неравенствата. На срещи с световноизвестният нобелист по икономика Джоузеф Стиглиц двамата обсъждат най ...

Президентът в отговор на Борисов за сина си: Това е театър за наивници. Знам откъде идват атаките

Аз мисля, че това е театър за наивници. Знам много добре откъде идват атаките към мен и моето семейство. Категорично не приемам да се намесват семействата в тази битка, която се води. Така президентъ ...

Станишев: Коалиция БСП-ГЕРБ ще е безпринципна сделка за власт, левицата да покаже, че е партия на промяната

"Подходът на ЕС по отношение на ваксинирането беше правилен. Ако всяка една страна договаряше ваксини самостоятелно, цените щяха да бъдат различни, а България нямаше да може да си позволи това, което ...
dir.bg(преди 5 години)

Христо Иванов: Контролираният вот вече се разпределя и към ВМРО

В клиентелските мрежи за купуване на гласове се забелязва мобилизация. А контролираният вот от около 300 000-400 000 гласа се разпределя не само към ГЕРБ и ДПС, а вече и към ВМРО. Това обяви съпредсе ...

Христо Иванов пита Нинова подкрепя ли смяната на съдебния съвет и главния прокурор

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов отправи публично въпрос към лидера на БСП Корнелия Нинова дали в приоритетите на партията й е прекратяването на мандата на Иван Гешев като глав ...

Васил Божков: Бях в добри отношения с Пеевски, главният прокурор е негов служител

"Слагаш в джобовете, влизаш - даваш ги на Влади, пушим по една пура, говорим си общи приказки, довиждане-довиждане и другия месец пак. Просто и ясно. Като отивам охраната не ме спира, викат "Здрасти", ...

Джо Байдън: Демокрацията е крехка, да бъдем бдителни

Оправдаването на бившия президент Доналд Тръмп по обвинението в подстрекателство към бунт е напомняне, че демокрацията е крехка и че всеки американец има дълг да брани истината. Това е първият комента ...
news.bg(преди 5 години)

Борисов: Ресторантите отварят задължително на 1 март

На 1 март задължително отварят ресторантите. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си на болница в Исперих. С него са здравният министър проф. Костадин Ангелов и финансовият Кирил ...

Републиканците на Цветан Цветанов ще се борят за намаляване мандата на главния прокурор

Сериозни промени в областта на правосъдието готвят от партията на Цветан Цветанов Републиканци за България. Предложенията са сведени до 9 и ще бъдат обсъдени на серия от уебинари, на които ще бъдат п ...

Бойко Борисов: Ще отворим заведенията на 1 март

Ще спазим ангажимента си и ще отворим заведенията на 1 март. Нивата на заболеваемост у нас са добри. Затова утре в малките населени места в училищата се връщат присъствено всички ученици. Това написа ...
dir.bg(преди 5 години)

Бойко Борисов посети болницата в Исперих и им обеща пари

До 28 февруари ще получите парите за първа линия и увеличението на заплатите, каза премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в МБАЛ-Исперих, което бе предавано в официалния профил на министър ...
dir.bg(преди 5 години)