На 26 март е финалът на мандата на 44-тото Народно събрание. Настоящият парламент е приел близо 500 закона. Най-редактиран се оказва този за извънредното положение. През този мандат се случи и премест ...
K2 бе последната голяма награда в алпинизма: единственият 8-хилядник, неизкачен през зимата, оттук и последното голямо планинско приключение. От 80-те години на миналия век K2 има само седем опита пре ...
По-голяма финансова децентрализация и независимост на българските общини ще им позволи да създадат по-добри условия за реализация на творците и за процъфтяването на културата на местно и национално ни ...
Веселин Марешки и Валери Симеонов решиха да се състезават заедно в коалиция на предстоящите избори. Как патриотичният вот ще бъде спечелен от всички формации, които в момента са на терена? "С Валери С ...
Лидерът на партия "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки се обяви за българския Навални. В интервю за Нова телевизия той попита риторично: "Кой в България е Навални? Кой го ат ...
Парите къде скри? Мата Хари коя е? Иди да видиш тръбата, фекалното езеро и кокошкарника на Марешки - с тези думи посрещнаха днес премиера Бойко Борисов жители на Варна, се вижда от видеа, разпространя ...
"Аз съм в същата позиция като Навални. Аз съм политик, който е атакуван заради политическите си виждания. Кой в България е Навални. Кого атакуват затова, че се явява в политиката и помага на хората", ...
Поддръжниците на кремълския критик Алексей Навални започват протести с рози и сърца и планират в неделя да проведат събирания със запалени свещи в дворовете на жилища в Русия, въпреки предупрежденията ...
По-голяма финансова децентрализация и независимост на българските общини ще им позволи да създадат по-добри условия за реализация на творците и за процъфтяването на културата на местно и национално ни ...
Поддръжниците на кремълския критик Алексей Навални започват протести с рози и сърца и планират в неделя да проведат събирания със запалени свещи в дворовете на жилища в Русия, въпреки предупрежденията ...
По-голямата финансова децентрализация и независимост на българските общини ще им позволи да създадат по-добри условия за реализация на творците и за процъфтяването на културата на местно и национално ...
Модерен център по кибероперации откри във Висшето военноморско училище "Никола Й. Вапцаров", Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов. На церемонията присъства и командирът на Военноморски с ...
Варненският и Великопреславски митрополит Йоан награди министър-председателя Бойко Борисов с най-високия орден на епархията "Св. апостол Андрей Първозвани. Митрополит Йоан благодари затова, че църквит ...
От данните на всички авторитетни социологически проучвания е ясно, че ние влизаме в следващия парламент и не го подлагам на съмнение. Всъщност настроението за подкрепа се усеща и сред хората на терен. ...
Външният министър на Обединеното кралство Доминик Рааб заяви в неделя, че Даунинг Стрийт обмисля въвеждането на вътрешни паспорти за ваксинация срещу коронавирус, документи, които биха могли да бъдат ...
Трябва да имаме кампания на идеи, на принципи, на визия за излизане на България от тази дълбока криза - на визия за бъдещото развитие на страната, а не кампания на компромати. Това заяви президентът Р ...
Най-малко трима души са починали от ебола в Гвинея, а други пет са с положителен тест за вируса, съобщават здравни служители, цитирани от БиБиСи. Те се разболяват с диария, повръщане и кървене, след к ...
Като театър за наивници определи президентът Румен Радев призива на премиера Бойко Борисов от вчера децата на политиците да не бъдат замесвани в политическите борби. Борисов вчера призова децата на по ...
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн нареди блокада на най-големия град в страната Окланд след откриването на три нови местни случая на Covid-19, съобщава БиБиСи. Мерките ще продължат три дни и ...
От няколко години лидерът на БСП Корнелия Нинова изведе като приоритет в своята работа борбата с неравенствата. На срещи с световноизвестният нобелист по икономика Джоузеф Стиглиц двамата обсъждат най ...
Аз мисля, че това е театър за наивници. Знам много добре откъде идват атаките към мен и моето семейство. Категорично не приемам да се намесват семействата в тази битка, която се води. Така президентъ ...
"Подходът на ЕС по отношение на ваксинирането беше правилен. Ако всяка една страна договаряше ваксини самостоятелно, цените щяха да бъдат различни, а България нямаше да може да си позволи това, което ...
В клиентелските мрежи за купуване на гласове се забелязва мобилизация. А контролираният вот от около 300 000-400 000 гласа се разпределя не само към ГЕРБ и ДПС, а вече и към ВМРО. Това обяви съпредсе ...
Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов отправи публично въпрос към лидера на БСП Корнелия Нинова дали в приоритетите на партията й е прекратяването на мандата на Иван Гешев като глав ...
"Слагаш в джобовете, влизаш - даваш ги на Влади, пушим по една пура, говорим си общи приказки, довиждане-довиждане и другия месец пак. Просто и ясно. Като отивам охраната не ме спира, викат "Здрасти", ...
Оправдаването на бившия президент Доналд Тръмп по обвинението в подстрекателство към бунт е напомняне, че демокрацията е крехка и че всеки американец има дълг да брани истината. Това е първият комента ...
На 1 март задължително отварят ресторантите. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си на болница в Исперих. С него са здравният министър проф. Костадин Ангелов и финансовият Кирил ...
Сериозни промени в областта на правосъдието готвят от партията на Цветан Цветанов Републиканци за България. Предложенията са сведени до 9 и ще бъдат обсъдени на серия от уебинари, на които ще бъдат п ...
Ще спазим ангажимента си и ще отворим заведенията на 1 март. Нивата на заболеваемост у нас са добри. Затова утре в малките населени места в училищата се връщат присъствено всички ученици. Това написа ...
До 28 февруари ще получите парите за първа линия и увеличението на заплатите, каза премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в МБАЛ-Исперих, което бе предавано в официалния профил на министър ...