Протест "СарафOFF" блокира движението в центъра на София

Протест под надслов ""САРАФOFF!" с искане за реформи в съдебната система и смяна на главния прокурор, организиран от инициатива "Правосъдие за всеки" блокира за кратко движението в центъра на София... ...
mediapool.bg(преди 5 дни)

Санкциите срещу Пеевски остават, обяви Лондон за личните преговори на Борисов да паднат

"Не знам дали Мария Габриел е преговаряла, но аз лично съм преговарял. С външния министър Дейвид Камерън като беше тука лично съм преговарял". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на... ...

Борисов лично бил преговарял да паднат санкциите срещу Пеевски. Лондон: Няма начин

"Не знам дали Мария Габриел е преговаряла, но аз лично съм преговарял. С външния министър Дейвид Камерън като беше тука лично съм преговарял". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на... ...

Васил Терзиев поиска оставката на главния архитект Богдана Панайотова, тя отказа

Кметът на София Васил Терзиев е поискал оставката на главния архитект на общината Богдана Панайотова. От мотивите му става ясно, че този ход е свързан с проблеми и спънки от страна на главния... ...

Борисов лично e преговарял за падане на санкциите срещу Пеевски

Бивш шеф на "Автомагистрали" призна вината си и съдът го пусна срещу 5000 лв.

Бившият шеф на "Автомагистрали" Филип Маркулиев призна вината си за катастрофата в неделя, при която помля 6 коли в центъра на София, и Софийският районен съд го пусна от ареста срещу 5000 лева... ...

Васил Терзиев поиска оставката на главния архитект Богдана Панайотова (Обновена)

Кметът на София Васил Терзиев е поискал оставката на главния архитект на общината Богдана Панайотова. От мотивите му става ясно, че този ход е свързан с проблеми и спънки от страна на главния... ...

Трансбалканският газопровод отново е в действие - но в посока Украйна

Украйна възобнови вноса на газ по тръбопровод, преминаващ през Балканския полуостров през Гърция, за да поддържа отоплителната и електроенергийната си система през зимата след сериозните щети,... ...

Чиновник от фонд "Земеделие" задържан с подкуп от 1000 лева за "безпроблемна проверка"

Чиновник от държавен фонд "Земеделие" е задържан в момент на получаване на подкуп от 1000 лева, съобщиха в сряда от Окръжна прокуратура - София. Сигналът е подаден от земеделски производител от... ...

Франция спира уебсайта на Shein след откриване на първия му физически магазин

Френското правителство заяви, че започва процедура за спиране на онлайн платформата на азиатския онлайн гигант Shein (Шейн), след като прокурорите обявиха, че разследват компанията заради детски... ...

Путин нареди да започне подготовка за възобновяване на ядрените опити

Руският президент Владимир Путин е инструктирал Министерството на външните работи, Министерството на отбраната, разузнавателните служби и гражданските агенции да подготвят предложения относно... ...

Терзиев получава награда в Рио, опозицията го критикува, че отсъства при криза с боклука

Кметът на София Васил Терзиев и заместникът му по екологията Надежда Бобчева са в Рио де Жанейро, Бразилия. Там те са получили наградата Local Leaders Awards 2025 в категорията "Здрави градове,... ...

Уроци по "патриотизъм": "Възраждане" иска глоби за чуждестранни организации, които работят с деца

От партия "Възраждане" предлагат драстични промени в Закона за предучилищното и училищното образование, сред които - глоби от 10 до 20 хиляди лева за неправителствени организации, които провеждат... ...

Талева вече иска да знае кой е източникът на документите от архива на Пепи Еврото

Талева вече иска да знае кой е източникът на документите от архива на Пепи Еврото Специалният прокурор Даниела Талева, която нямаше никакво желание да разследва и.ф. главния Борислав Сарафов,... ...

Латвия отложи плана си за излизане от Истанбулската конвенция

Латвийските депутати отложиха гласуването за излизане от Истанбулската конвенция за след парламентарните избори през октомври догодина, което беше приветствано от министър-председателката Евика... ...

Израел може да не подпише сделката за износ на газ за Египет

Израелският министър на енергетиката Ели Коен заяви, че страната му няма да подпише споразумението за износ на природен газ за Египет, докато не бъдат защитени интересите ѝ в областта на... ...

Украйна твърди, че няма обкръжени в Покровск, Москва иска обкръжените да се предадат

Към днешна дата няма обкръжение или блокада на градовете Покровск и Мирноград от страна на руските нашественици. Нито едно от подразделенията на украинските Сили за отбрана не е обкръжено, заяви... ...

500 евро ще бъде минимална заплата в Албания

Албанският премиер Еди Рама заяви, че от 1 януари 2026 г. минималната заплата в Албания ще стане 500 евро, а до края на мандата на правителството му през 2029 г. ще достигне 700 евро, съобщи... ...

"В защита на здравето". Регулирането на лекарските заплати и приоритетните болници не нарушават конституцията

Регулирането на лекарските заплати и държавното финансиране за приоритетни лечебни заведения и такива в труднодостъпни и отдалечени места не нарушават конституцията, а е в защита на гражданите и... ...

Жалби стопират общинските планове за предотвратяване на кризата с боклука в София

Две дружества са обжалвали частичното решение на Столичната община за прекратяването на поръчката за чистенето на София в следващите 5 години. Атакувани са решенията за "Люлин" и "Красно село", в... ...

Интеграция между НЕЛК и НОИ улеснява електронния обмен на експертни решения

Издадените експертни решения на Националната експертна лекарска комисия (НЕЛК) вече се изпращат напълно автоматизирано към териториалните поделения на Националния осигурителен институт (ТП на НОИ)... ...

Борисов лично e преговарял за падане на санкциите срещу Пеевски и Горанов (Обновена)

От рапър до кмет на Ню Йорк: Кой е Зохран Мамдани

Зохран Мамдани, редови член на законодателното събрание на щата Ню Йорк, беше сравнително непознат, когато обяви кандидатурата си за кмет през октомври миналата година. Победата... ...

С влак с над 200 км/ч от София до Атина за 6 часа през 2040 г.

С влак със скорост от над 200 км/ч да се взима разстоянието между София и Атина през 2040 г. Това предвижда пакета за транспорта одобрен от Европейската комисия днес. Целта е ускоряване на... ...

500 евро щер бъде минимална заплата в Албания

Албанският премиер Еди Рама заяви, че от 1 януари 2026 г. минималната заплата в Албания ще стане 500 евро, а до края на мандата на правителството му през 2029 г. ще достигне 700 евро, съобщи... ...

Демократът Афтаб Пюрвал бе преизбран за кмет на Синсинати, побеждавайки роднина на Джей Ди Ванс

Демократът Афтаб Пюрвал бе преизбран снощи за кмет на град Синсинати в щата Охайо. Той победи на изборите републиканеца Кори Боуман, който е полубрат на вицепрезидента Джей Ди Ванс, предаде АП... ...

На летището в Брюксел бе спрян въздушният трафик заради дрон

Въздушният трафик на летището в Брюксел беше спрян снощи от съображения за сигурност след сигнал за дрон, потвърди белгийската служба за контрол на въздушното движение. Дронове бяха забелязани и в... ...

34-та българска експедиция тръгва към Антарктида. Стартират изследвания на морските течения

34-та българска експедиция се отправя в сряда към Антарктида като акцентът й тази година ще са научните изследвания. Това обяви във вторник ръководителят й проф. Христо Пимпирев. ...

"Измамени, предадени излъгани". Младите лекари ще възобновят протестите си

Решението държавният трансфер от 260 млн. евро за заплатите на медиците да се ползва за увеличение на цените на клиничните пътеки за нас е сигнал, че някой иска да стане още по-богат и да се... ...

Пеевски успя да прокара комисия "Сорос" без гласовете на ГЕРБ

Народното събрание прие в сряда предложението на Делян Пеевски за създаване на временна комисия за разследване на дейността на Джордж Сорос, Александър Сорос и техните фондации на територията на... ...