Протест под надслов ""САРАФOFF!" с искане за реформи в съдебната система и смяна на главния прокурор, организиран от инициатива "Правосъдие за всеки" блокира за кратко движението в центъра на София... ...
"Не знам дали Мария Габриел е преговаряла, но аз лично съм преговарял. С външния министър Дейвид Камерън като беше тука лично съм преговарял". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на... ...
"Не знам дали Мария Габриел е преговаряла, но аз лично съм преговарял. С външния министър Дейвид Камерън като беше тука лично съм преговарял". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на... ...
Кметът на София Васил Терзиев е поискал оставката на главния архитект на общината Богдана Панайотова. От мотивите му става ясно, че този ход е свързан с проблеми и спънки от страна на главния... ...
Бившият шеф на "Автомагистрали" Филип Маркулиев призна вината си за катастрофата в неделя, при която помля 6 коли в центъра на София, и Софийският районен съд го пусна от ареста срещу 5000 лева... ...
Кметът на София Васил Терзиев е поискал оставката на главния архитект на общината Богдана Панайотова. От мотивите му става ясно, че този ход е свързан с проблеми и спънки от страна на главния... ...
Украйна възобнови вноса на газ по тръбопровод, преминаващ през Балканския полуостров през Гърция, за да поддържа отоплителната и електроенергийната си система през зимата след сериозните щети,... ...
Чиновник от държавен фонд "Земеделие" е задържан в момент на получаване на подкуп от 1000 лева, съобщиха в сряда от Окръжна прокуратура - София. Сигналът е подаден от земеделски производител от... ...
Френското правителство заяви, че започва процедура за спиране на онлайн платформата на азиатския онлайн гигант Shein (Шейн), след като прокурорите обявиха, че разследват компанията заради детски... ...
Руският президент Владимир Путин е инструктирал Министерството на външните работи, Министерството на отбраната, разузнавателните служби и гражданските агенции да подготвят предложения относно... ...
Кметът на София Васил Терзиев и заместникът му по екологията Надежда Бобчева са в Рио де Жанейро, Бразилия. Там те са получили наградата Local Leaders Awards 2025 в категорията "Здрави градове,... ...
От партия "Възраждане" предлагат драстични промени в Закона за предучилищното и училищното образование, сред които - глоби от 10 до 20 хиляди лева за неправителствени организации, които провеждат... ...
Талева вече иска да знае кой е източникът на документите от архива на Пепи Еврото Специалният прокурор Даниела Талева, която нямаше никакво желание да разследва и.ф. главния Борислав Сарафов,... ...
Латвийските депутати отложиха гласуването за излизане от Истанбулската конвенция за след парламентарните избори през октомври догодина, което беше приветствано от министър-председателката Евика... ...
Израелският министър на енергетиката Ели Коен заяви, че страната му няма да подпише споразумението за износ на природен газ за Египет, докато не бъдат защитени интересите ѝ в областта на... ...
Към днешна дата няма обкръжение или блокада на градовете Покровск и Мирноград от страна на руските нашественици. Нито едно от подразделенията на украинските Сили за отбрана не е обкръжено, заяви... ...
Албанският премиер Еди Рама заяви, че от 1 януари 2026 г. минималната заплата в Албания ще стане 500 евро, а до края на мандата на правителството му през 2029 г. ще достигне 700 евро, съобщи... ...
Регулирането на лекарските заплати и държавното финансиране за приоритетни лечебни заведения и такива в труднодостъпни и отдалечени места не нарушават конституцията, а е в защита на гражданите и... ...
Две дружества са обжалвали частичното решение на Столичната община за прекратяването на поръчката за чистенето на София в следващите 5 години. Атакувани са решенията за "Люлин" и "Красно село", в... ...
Издадените експертни решения на Националната експертна лекарска комисия (НЕЛК) вече се изпращат напълно автоматизирано към териториалните поделения на Националния осигурителен институт (ТП на НОИ)... ...
Зохран Мамдани, редови член на законодателното събрание на щата Ню Йорк, беше сравнително непознат, когато обяви кандидатурата си за кмет през октомври миналата година. Победата... ...
С влак със скорост от над 200 км/ч да се взима разстоянието между София и Атина през 2040 г. Това предвижда пакета за транспорта одобрен от Европейската комисия днес. Целта е ускоряване на... ...
Албанският премиер Еди Рама заяви, че от 1 януари 2026 г. минималната заплата в Албания ще стане 500 евро, а до края на мандата на правителството му през 2029 г. ще достигне 700 евро, съобщи... ...
Демократът Афтаб Пюрвал бе преизбран снощи за кмет на град Синсинати в щата Охайо. Той победи на изборите републиканеца Кори Боуман, който е полубрат на вицепрезидента Джей Ди Ванс, предаде АП... ...
Въздушният трафик на летището в Брюксел беше спрян снощи от съображения за сигурност след сигнал за дрон, потвърди белгийската служба за контрол на въздушното движение. Дронове бяха забелязани и в... ...
34-та българска експедиция се отправя в сряда към Антарктида като акцентът й тази година ще са научните изследвания. Това обяви във вторник ръководителят й проф. Христо Пимпирев. ...
Решението държавният трансфер от 260 млн. евро за заплатите на медиците да се ползва за увеличение на цените на клиничните пътеки за нас е сигнал, че някой иска да стане още по-богат и да се... ...
Народното събрание прие в сряда предложението на Делян Пеевски за създаване на временна комисия за разследване на дейността на Джордж Сорос, Александър Сорос и техните фондации на територията на... ...