България има важен принос за разгрома на хитлерофашизма с хиляди жертви, каза президентът Румен Радев пред журналисти във Вуковар, Хърватия. Държавният глава посети Българското военно гробище... ...
Прогнозната стойност от 458 млн. евро с ДДС за Националната детска болница, за която се разбра от писмо на министъра на здравеопазавнето до министъра на финансите, шокира обществото, а начинът по... ...
С излезлите във вторник юнски фактури за парното в София са готови и част от изравнителните сметки между начисленото на прогнозни данни потребление през миналия отоплителен сезон 2024/2025 г. и... ...
Разочарован съм от руския президент Владимир Путин, но не съм го отписал, каза американският президент Доналд Тръмп в интервю за Би Би Си. Интервюто се появи в медийното пространство часове след... ...
Следственият отдел към Института за национална памет - Комисия за разкриване на престъпленията срещу полския народ, е започнал разследване, след като провокативният крайнодесен евродепутат от... ...
Разочарован съм от руския президент Владимир Путин, но не съм го отписал, каза американският президент Доналд Тръмп в интервю за Би Би Си. Интервюто се появи в медийното пространство часове след... ...
Граничен полицай от Петрич е подсъдим за изнудване, съобщи прокуратурата. Според обвинението той е изнудвал бизнесмен от региона като му поискал 2 хил. лв. ...
Докладчикът на Европейския парламент (ЕП) за Северна Македония Томас Вайц, който българските евродепутати искаха, да бъде заменен заради връзки със Скопие и изтичане на информация, каза, че е... ...
Създаване на фонд "Благоустройство" и нормативни промени срещу презастрояването предлагат от "Спаси софия". От партията обявиха, че са разработили изменени в четири закона, които ще бъдат изпратени... ...
ЕС представи списък с ответни мита след съобщението на Тръмп за намерението му да наложи 30% мита Европейският съюз подготвя допълнителни ответни мита върху вноса от САЩ на стойност 72 млрд. евро... ...
Върховният съд на САЩ позволи на американския президент Доналд Тръмп да въплъти в действие плановете си за закриване на министерството на образованието чрез съкращаването близо 1400 негови... ...
Разочарован съм от руския президент Владимир Путин, но не съм го отписал, казва американският президент Доналд Тръмп в интервю за Би Би Си. Интервюто се появява в медийното пространство часове... ...
За 9 области на страната е обявен жълт код за опасно високи температури във вторник. Става дума за областите Благоевград, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Русе, Сливен, Стара Загора, Хасково... ...
"Продължаваме промяната" подаде два сигнала до Инспектората към Висшия съдебен съвет заради "съмнения за нарушаване на закона, етичния кодекс и принципа на безпристрастност от страна на... ...
Без ток, без вода, без кола. В тези условия Анастасия Хариту, която продаде къщата си, за да отглежда улични кучета в беда, се грижи за своите питомци. На терен в индустриалната зона на Костинброд... ...
Германия иска да купи от САЩ ракетната система с голям обсег "Тайфун" - ход, целящ да повиши възпиращия потенциал на страната. Това каза по време на посещение във Вашингтон германският министър на... ...
САЩ налагат 17% мито върху доматите, внасяни от Мексико. Това става след отмяната на споразумението за свободна търговия между двете страни за този продукт. В средата на април Вашингтон обяви... ...
Колкото и да не й се иска на държавата, ще бъде принудена да извади електроенергийния и газовия оператор от активите на "Българския енергиен холдинг" и то в доста кратък период - до 30 декември... ...
Съединените щати ще доставят първа партида оръжия на стойност 10 милиарда долара по нова схема за военна помощ за Украйна, която беше обявена по-рано от президента на САЩ Доналд Тръмп. Това съобщи... ...
Работници и служители в държавните горски и ловни стопанства ще излязат на протест на магистрала "Тракия" при 119-ия километър в посока София, съобщиха от КНСБ. Акцията е насрочена за 10... ...
Граждани от Варна за втори път се събраха в подкрепа на арестувания кмет на града Благомир Коцев. Протестиращите носят плакати с "Долу ръцете от Варна", "Днес е Благо, утре си ти", "Цяла... ...
Преди десетина дни луксозни модели на Ferrari и McLaren, облепени със стикери срещу Бойко Борисов и Делян Пеевски и надписи "в България мафията си има държава", предизвикаха не само обществено... ...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Франция ще увеличи бюджета си за отбрана по-бързо от първоначално планираното, като обяви допълнителни разходи в размер на 3,5 млрд. евро за 2026 г. и 3... ...
Съединените щати ще наложат вторични санкции на Русия и нейните търговски партньори, ако няма сделка за Украйна в рамките на 50 дни, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп. "Не съм доволен от... ...
Прокуратурата най-вероятно няма да поиска свалянето на имунитета на председателя на ПП Асен Василев. Това заяви в интервю за "Дойче Веле" адвокат Ина Лулчева, която защитава варненския кмет... ...
Кандидатурата на авторитетния български юрист доц. д-р Александър Корнезов за съдия от България в Съда на ЕС (в Люксембург) е одобрена от комитета на ЕС, стана ясно в понеделник. Комитетът е... ...
Софийската математическа гимназия (СМГ) "Паисий Хилендарски" е на първо място сред столичните училища в рейтинговата класация по минимален бал на класираните ученици. 487.500 (от максимален 500) е... ...
Движението на метрото между станциите "Сливница и "Обеля" по линията "Обеля" - Летище София ще бъде спряно временно. Причината е изграждането на новата метростанция "Панчо Владигеров" по бул... ...