#60 секунди без COVID-19: Националната библиотека и библиотекарите празнуват - По света и у нас - БНТ Новини

Националната библиотека и българският библиотекар празнуват. Днешният 11 май е патронен празник на Националната библиотека ...
bnt.bg(преди 5 години)

Всяка майка греши, всяка дъщеря - още повече

Разногласия и различия, спорове и неизказани мисли, нараняване с думи или с действия - много са проблемите, които могат да застанат между майка и дъщеря. Колкото и трудности да се появят между най-бли ...
az-jenata.bg(преди 5 години)

Как да потиснете възпаленията, за да се предпазите от хронични заболявания

Когато стане въпрос за възпаления, повечето хора си представят гнойна рана, която е възпалена. Възпалителните процеси в тялото обаче могат да са много повече от това. Най-общо възпаленията се делят на ...

Романтични неща, които мъжете искат от жените

Под влияние на любовта дори най-коравосърдечният мъж проявява романтичната си страна. Романтиката е различно понятие за всеки. За някои тя надхвърля далеч лигавите представи за вечери на свещи и влюбе ...

Дневен хороскоп за 11 май

В първия ден на новата седмица е възможно да има напрежение и объркване около нас. Какво ви очаква според зодията, вижте в дневния ни хороскоп, изготвен от астролог Петя Георгиева. Любовен хороскоп за ...

Паста карбонара с тиквички

Сварете пастата. През това време запържете бекона и тиквичките в малко мазнина в голям тиган. Отцедете пастата. Прехвърлете я в тигана и веднага залейте с разбитите яйца. Разбърквайте, докато покрият ...

Честит имен ден на Кирил и Методий!

На 11 май Православната църква чества паметта на свети равноапостоли и славянобългарски просветители Кирил и Методий. Константин Философ (827 - 869 г.) наречен в монашеството Кирил и неговият по-голям ...

Две двойки са големите победители в "Един за друг"

Грандиозен финал на първия сезон на "Един за друг" предложи NOVA тази вечер. Зрителите станаха свидетели на изключително оспорвана и тежка битка, а след това и на истински обрат - две двойки - Искра и ...
24chasa.bg(преди 5 години)

Ивана: Болеше ме от обидите за теглото ми

"Най-голямата промяна у мен беше, че свалих излишните килограми, за които ме разкъсваха. Тежеше ми, обиждаше ме. Имам хашимото, за което разбрах след време. Признавам, че ако някоя пълна жена ми каже, ...

Обидена на театралната школа, Йоанна Начева от All Inclusive правела спектакли с баба си

Как една провалена луксозна почивка на морето може да преобърне представите ти за хубав живот? Това показа Йоанна Начева с ролята си на Надя в сериала на Нова тв All Inclusive. В него две приятелски с ...

Софийският зоопарк предизвиква децата с инициативата "Нарисувай ни животно"

Четири дни остават до финала на инициативата на Софийския зоопарк "Нарисувай ни животно". Заради пандемията зоологическата градина е затворена от 11 март, но в социалните мрежи активно се поддържа жив ...
bnr.bg(преди 5 години)

Ивана: Пренаредих си мислите, изчистих телефона си от хора, които вече не искам да чувам

"Най-голямата промяна у мен беше, че свалих излишните килограми, за които ме разкъсваха. Тежеше ми, обиждаше ме. Имам хашимото, за което разбрах след време. Признавам, че ако някоя пълна жена ми каже, ...
dariknews.bg(преди 5 години)

Седмичен хороскоп за 11 - 17 май

През новата седмица няма да ни липсват добри възможности, но ще е важно да не рискуваме излишно, особено с пари и покупки. Какво ви очаква според зодията, вижте в седмичния ни хороскоп, изготвен от ас ...

Седмичен хороскоп за 11 - 17 май

През новата седмица няма да ни липсват добри възможности, но ще е важно да не рискуваме излишно, особено с пари и покупки. Какво ви очаква според зодията, вижте в седмичния ни хороскоп, изготвен от ас ...

Турски сериал е напът да счупи рекорд в YouTube

Турският телевизионен сериал "Възкресение: Ертугрул" е напът да постави нов световен рекорд за най-голям месечен брой абонати в ЮТюб, предаде Анадолската агенция. След като сериалът беше излъчен по дъ ...

Актьор от "Откраднат живот" реставрира стенопис в църква на село с 20 жители

Актьор Иван Юруков, който влезе в ролята на д-р Табаков от "Откраднат живот" реставрира стенопис в църквата на санданското село Любовка, където живеят около 20-ина души. Юруков заедно с приятеля си ху ...

От дете Ева Пармакова искала да учи от вкъщи, но не мислела, че ще й се наложи месец преди матурите

Певица, водеща, а все още ученичка, това е талантливата Ева Пармакова. Само след няколко седмици ѝ предстои да вземе дипломата си за средно образование. Това, че от март заедно с всички ученици в Бъл ...

Учени: Слънцето помага срещу COVID-19

Учени от Северозападния университет в Илинойс, САЩ, са открили пряка връзка между високата смъртност от новия коронавирус и дефицита на витамин D , предаде ТАСС. Анализът на статистиката от различни б ...

Престолонаследникът на Люксембург принц Гийом стана баща

Престолонаследникът на Люксембург принц Гийом и съпругата му, принцеса Стефани, станаха родители на момченце, предаде Франс прес. Първото бебе на двойката - пето внуче на Великия херцог Анри (и четвър ...

Френски сърфист прогони акула с юмруци (Видео)

Френски сърфист оцеля при атака на акула в Австралия, като прогони хищника с юмруци, предаде Франс прес. Двадесет и три годишният Дилан Накас сърфирал във водите на плажа Белс бийч в района на Мелбърн ...

Без масови поклонения пред Литъл Ричард заради пандемията

Без масови поклонения пред починалия вчера Литъл Ричард, съобщи бТВ. Звездата на рок легендата в Холивуд остана празна заради пандемията от COVID-19. Обикновено фенове отрупват със цветя звездите на п ...

"Българският Алкатраз" и 5 неща, които със сигурност не знаете

Посещението ще бъде при определени мерки за сигурност Vesti.bg - последни новини от България и света, пари, развлечения, технологии ...
vesti.bg(преди 5 години)

Платформа с ген. Мутафчийски на първия фестивал по време на пандемия в света

Първият фестивал по време на пандемия в света ще бъде не къде да е, а в Габрово. Всяка година през май градът доказва, че не случайно го наричат столицата на хумора с фестивала "Межу изтока и запада". ...

Откриха двуглава змия в Индия (Видео)

Жител на индийския щат Одиша намерил в гората рядка двуглава змия, съобщи Daily Star. Ракеш Мохалик е фотограф и любител на дивата природата. Той е открил змията, тя била дълга 14 сантиметра, а двете ...

Финалът на "All Inclusive" привлече 39.1% от зрителите между 18 и 49 години

Само за няколко месеца телевизионната поредица "All inclusive" се превърна в една от най-любимите и най-успешни родни продукции. Забележителен резултат отбеляза и финалът на сериала, който бе предпочи ...

Как да носите защитна маска с очила, без да се запотят стъклата им

Най-ефикасният начин е, като използвате сапун и вода Макар че защитните маски вече не са задължителни, отговорните хора все още ги носят, за да предпазят околните и себе си от разпространението на кор ...

Защо холивудските звезди избират странни имена за децата си? (ВИДЕО)

Да избереш име на детето си е трудно и отговорно. Понякога се случва така, че някой от родителите си е мечтал цял живот за някое име, а друг път и 9-те месеца не стигат, за да се стигне до консенсус. ...

Тест: Какво ще ви донесе лятото?

Лятото е любим сезон! Всичко в него ни кара да се презаредим с положителни емоции. Хубавите преживявания ни мотивират, преоткриваме ги. Всяка година се вълнуваме какво ще бъде настоящото лято. Дали ще ...

С пищни фойерверки завърши необичайният Ден на победата в Москва (Видео, снимки)

С пищни фойерверки завърши необичайният празничен ден в руската столица Москва - на 9 май страната отбелязва краят на Втората Световна война и Денят на победата. 12 хиляди залпа озариха небето над рус ...

Класация "Любима песен на българските зрители от Евровизия 2020" - По света и у нас - БНТ Новини

БНТ обявява класация за любимата песен на българските зрители от международния песенен конкурс Евровизия 2020. Той трябваше да се проведе в Ротердам н... ...
bnt.bg(преди 5 години)