Филм разказва вкусните думи на Радичков

Защо Радичковото слово е толкова красиво? Каква е причината писателят да пише така интересно? Какво кара читателите да препрочитат думите му и защо няма насита жаждата им за магическия му реализъм? От ...
bnr.bg(преди 5 години)

Караян дирижира "Тристан и Изолда"

Байройтският фестивал отваря архивите си за Еврорадио и ефира на програма "Христо Ботев". Спектакълът, който ще имате удоволствието да проследите в пълен запис (на 10 октомври от 20 часа) е на операта ...
bnr.bg(преди 5 години)

8-годишният син на Милен Цветков просълзи социалните мрежи (видео)

8-годишният син на Милен Цветков просълзи с благородна постъпка хората във Фейсбук. Малкият Боян Цветков, който отскоро има своя страница, наречена "Питай ме", публикува видео, от което става ясно, че ...
dir.bg(преди 5 години)

Рапърът Тори Лейнс беше обвинен, че е прострелял Меган дъ Стелиън

Прокуратурата на Лос Анджелис обвини рапъра Тори Лейнс, че е прострелял певицата Меган дъ Стелиън по време на спор по-рано тази година, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Лейнс е обвинен, че е п ...
dir.bg(преди 5 години)

Катрин Макфий от "Скорпион" очаква първото си дете

Актрисата Катрин Макфий е бременна с първото си дете от продуцента Дейвид Фостър. Двамата са "много развълнувани" от увеличаването на семейството. Актрисата винаги е искала да стане майка, пипе БТА, ц ...
dir.bg(преди 5 години)

"Архиви" отбелязва Деня на българския архивист с изложба на Иван Газдов

С изложба на графика Иван Газдов и награждаване на свои заслужили служители Държавна агенция "Архиви" отбеляза утрешния Ден на българския архивист. Българските архивисти честват професионалния си праз ...
bnr.bg(преди 5 години)

Рапърът Тори Ланес беше обвинен, че е прострелял Меган дъ Стелиън

Прокуратурата на Лос Анджелис обвини рапъра Тори Ланес, че е прострелял певицата Меган дъ Стелиън по време на спор по-рано тази година, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Ланес е обвинен, че е п ...
dir.bg(преди 5 години)

Емпайър Стейт Билдинг светна в синьо за 80-ата годишнина от раждането на Джон Ленън

"Когато отидох в училище ме попитаха: Ти какъв искаш да станеш, когато пораснеш? И аз написах: Щастлив. Те ми казаха, че не разбирам задачата, а аз им казах, че не разбират живота." Определено един от ...
dir.bg(преди 5 години)

Принц Хари и Меган постигнаха споразумение с фотографска агенция за снимки на сина им Арчи

Британският принц Хари и съпругата му Меган постигнаха споразумение с фотографска агенция, направила неоторизирани снимки на малкия им син в дома им, съобщи Ройтерс. Според съдебните документи фотогра ...
dir.bg(преди 5 години)

Ако Джон Ленън беше жив, щеше да спечели Нобелова награда за мир, смята Елтън Джон

Ако беше жив, легендарният вокал на ливърпулската четворка "The Beatles" Джон Ленън днес щеше да навърши 80 години. Годишнината от рождението му се отбелязва с разнообразни събития, съобщават в. "Dail ...
dir.bg(преди 5 години)

Графинята на Уесекс се е самоизолирала след контакт със заразен с Covid-19

Графинята на Уесекс Софи - съпругата на най-малкия син на кралица Елизабет Втора, принц Едуард, се е самоизолирала у дома, след като е била в контакт с човек, който е дал положителна проба за коронави ...
dir.bg(преди 5 години)

Джулиана Гани сподели своите 5 стъпки за семейно щастие

"Светът е за двама", пее Орлин Горанов в една от най-популярните си песни, а думите му са самата истина. Факт е, че животът на един човек е далеч по-приятен и хубав, когато има с кого да го сподели. Л ...
dir.bg(преди 5 години)

20 дни преди закриването: автопортрет на Щъркелов влиза в изложбата на Градската галерия

Автопортрет на Константин Щъркелов от частна колекция влиза в изложбата "Самотникът скитник. 120 години от рождението на Константин Щъркелов" на Софийска градска художествена галерия само двайсетина д ...
clubz.bg(преди 5 години)

Над 1000 заглавия ще се предлагат по 5 лв. за 5-годишнината на Националния център за книгата

Литературният клуб "Перото" и Националният център за книгата ще отбележат 5-ата си годишнина заедно с верните почитатели на хубавите четива с инициатива, наречена "Всичко е 5". Това е двудневен базар, ...
bnr.bg(преди 5 години)

Станислав Буковалов представя сборника с разкази "Замислената мравка" пред софийска публика

Журналистът Станислав Буковалов ще представи сборника с разкази "Замислената мравка" пред публика в клуб "Журналист" от 18.30 часа в сградата на СБЖ тази вечер. Корицата и илюстрациите в изданието са ...
bnr.bg(преди 5 години)

Започва мини детският филмов фестивал

За трета поредна година Мини детски филмов фестивал ще потопи най-малките зрители в магията на киното. Тазгодишното издание ще се състои от 9 до 11 октомври в Културен център G8 на ул. "Гладстон" 8 в ...
bnr.bg(преди 5 години)

Театър Азарян отбелязва 90 години от рождението на Харолд Пинтър със спектакъла 'На скорост'

През 2020 година се навършват 90 години от рождението на една от най-ярките и значими личности, които през последните пет десетилетия определяха облика на европейския театър - Харолд Пинтър. Автор на ...
offnews.bg(преди 5 години)

Емпаъйр Стейт Билдинг светна в синьо за 80-ата годишнина от раждането на Джон Ленън

"Когато отидох в училище ме попитаха: Ти какъв искаш да станеш, когато пораснеш? И аз написах: Щастлив. Те ми казаха, че не разбирам задачата, а аз им казах, че не разбират живота." Определено един от ...
dir.bg(преди 5 години)

"Пепел върху слънцето" - дебютът на братя Калинови в киното

Един разказ за отговорността - такъв е дебютният филм на братя Калинови "Пепел върху слънцето", според двама от тях - режисьорът Богомил (или за по-кратко Бо) Калинов и продуцентът и съсценарист Калин ...
bnr.bg(преди 5 години)

Испания "оживява" на 13 октомври с изкуството на "Кварто квартет"

Испания "ще оживее" на 13 октомври в зала "България" в една интересна програма, подготвена от темпераментните музиканти от "Кварто квартет". Заедно с един от най-красивите български гласове - сопранот ...
bnr.bg(преди 5 години)

Габровският театър празнува 75-годишен юбилей

С постановка по нова българска пиеса Габровският драматичен театър "Рачо Стоянов" ще отбележи 75 години от създаването си. Спектакълът се нарича "Под игото - 1894-та", посветен е на първото издание на ...
bnr.bg(преди 5 години)

Емпаъйр Стейт Билдинг светна в синьо за 80-тата годишнина от раждането на Джон Ленън

dir.bg(преди 5 години)

Издателство Клет и SoftUni подготвят дигиталните учители на България

Издателство Клет България, съвместно със SoftUni, организира безплатно обучение по дигитална грамотност за начални учители от цялата страна. Регистрацията за обучението "Дигитален учител" е вече отво ...

Зоран Мише - от Охрид до София и PRINT NEST

Зоран Мише е роден 08.08.1984 гр.Охрид. Възпитаник е на Националната художествена академия - София, където през 2006 година завършва бакалавърска степен в специалност "Графика" при доц. Димо Колибаров ...
bnr.bg(преди 5 години)

Цеци Красимирова: Съседи сме с Шакира и Жерар Пике и се виждаме с тях

Без съмнение животът на Цеци Красимирова прилича на съвременна приказка, изпълнена с много блясък. На сватбата си през миналата година тя бе като истинска принцеса в своята великолепна булчинска рокля ...
dir.bg(преди 5 години)

80 години от рождението на Джон Ленън

Ако Джон Ленън беше жив днес той щеше да навърши 80 години. По повод на годишнина неговата сестра Джулия организира серия от специални събития в родния му Ливърпул. Джулия Беърд е нещо като пазител на ...
bnr.bg(преди 5 години)

Два дни със завладяващи истории в "Мини детски филмов фестивал"

"Мини детски филмов фестивал" ще потопи най-малките зрители в магията на киното от 9 до 11 октомври в Културен център G8. Поканата е отправена към децата над 4-годишна възраст, които могат да гледат в ...
bnr.bg(преди 5 години)

София филм фест: Българският филм 'Пепел върху слънцето' сред акцентите за деня

Силвия Петкова и Юлиян Вергов са в главните роли в режисьорския дебют на Бо Калинов "Пепел върху слънцето". Филмът е създаден по книгата на д-р Златимир Коларов "Illusio Magna", базирана на истински с ...

На книжния базар "Всичко е 5" всичко е по 5 лева

Популярни и по-малко известни заглавия ще се продават на символичната цена от 5 лева на книжния базар на открито "Всичко е 5". По този начин НДК ще отбележи 5-ата година от създаването на Литературен ...
bnr.bg(преди 5 години)

Greta Van Fleet се завърнаха с изненадващия нов сингъл "My Way, Soon"

Greta Van Fleet изненадващо пуснаха първа нова песен от повече от година насам. Тя се нарича "My Way, Soon" и можете да я чуете по-долу. С това парче групата отбелязва личната трансформация на членове ...
zrock.bg(преди 5 години)