Теодосий Спасов с първа фотографска изложба за Антарктида в БНР

"Аз винаги съм свързвал фотографията с музиката, дори на първия ми албум има фотография - аз с моя голям приятел Стефан Мутафчиев, и така фотографията за мен има свойството на музиката - да запечатва ...
bnr.bg(преди 5 години)

Фестивалът Hills Of Rock се завръща през юли 2021-а

Фестивалът Hills Of Rock се завръща през 2021 г. След като тази година пандемията го отложи, фестивалът се завръща догодина и ще се проведе на 22, 23 и 24 юли на Гребния канал в Пловдив, съобщиха орга ...
zrock.bg(преди 5 години)

Кристофър Нолан с остра критика към "Warner Bros." за решението да стриймва премиерните си продукции

Кристофър Нолан, един от водещите режисьори на "Warner Bros.", критикува остро решението на компанията да пуска дебютните си филми едновременно в кината и на стрийминг платформата НВО Макс през 2021 г ...
dir.bg(преди 5 години)

Книгата по-добра от филма? Не бъдете сноби

"Разбира се, че книгата винаги е по-добра от филма". Това мнение е старо колкото самото кино. Не съм присъствал на премиерата на "Алиса в страната на чудесата" през 1903 г., но със сигурност зрители с ...
clubz.bg(преди 5 години)

Калин Терзийски: Ерата на жестокостта и на принесените жертви трябва да спре

Писателят Калин Терзийски издаде книгата "Аз и Бог". "Аз съм християнин и моят Бог е бог Исус, винаги е бил. Само че - едно е да живееш в традицията и да приемаш Бог като културен жест, като атрибут н ...
bnr.bg(преди 5 години)

40 години от убийството на Джон Ленън

Преди 40 години един от най-известните хора на планетата, Джон Ленън, умря, за да се роди легендата му. Убийството на Джон Ленън е от онези събития, които карат хората след години да си спомнят какво ...
bnr.bg(преди 5 години)

След Меган и принц Хари заведе дело срещу британски вестник за клевета

Принц Хари съди издателя на британския вестник "The Mail on Sunday" за клевета. Съпругата му Меган съди същото издание за нарушаване на авторски права и защита на информация. Според няколко британски ...
dir.bg(преди 5 години)

Мартичка Божилова, директор на "София ДокуМентал": През 2021 ще продължим да живеем в бъдещето

Мартичка Божилова от "Агитпроп" е един от най-успешните български продуценти. В кино средите тя няма нужда от представяне. Подписът й стои под много документални и доку-фикшън продукции и копродукции ...
dnevnik.bg(преди 5 години)

Мария Бакалова от "Борат 2" на вечеря с Дейзи Ланг

Светът е малък, а Холивуд - още повече. Доказателство за това е, че звездата от продължението на филма "Борат" Мария Бакалова, която преди малко повече от месец оглави класацията за най-популярни акть ...
dir.bg(преди 5 години)

Скот Хас: Приемането на другия води към уравновесеност и щастие

Да наблюдаваме, да проумеем, че не сме сами, и да осъзнаем, че всичко е временно - това ни съветва да правим Скот Хас чрез книгата си "Укеиреру - японското изкуство да сме щастливи чрез приемане и съп ...
bnr.bg(преди 5 години)

Дженифър Гарнър публикува видео, въпреки обещанието си към своя мениджър, че никога няма да го стори

Ако Инстаграм раздаваше награди за най-креативни публикации в платформата си, то със сигурност прекрасната Дженифър Гарнър, която е способна да обезоръжи всеки със своята пленителна усмивка, щеше да г ...
dir.bg(преди 5 години)

Измерения на пътуването

Сборникът "Култура на пътуването в Европейския Югоизток" е мащабен проект, в който пътуването в този район се преосмисля като феномен. В книгата се проследяват различни негови аспекти във времето - по ...
bnr.bg(преди 5 години)

Един мъртъв гений и един жив убиец: 40 години от смъртта на Джон Ленън

"Доколкото знам, няма как Beatles отново да се съберат, докато Джон Ленън е мъртъв!" Думите са на Джордж Харисън, който също напусна този свят преди няколко години и навярно двамата с Джон вече подгот ...
dir.bg(преди 5 години)

40 години от убийството на Джон Ленън

Днес се навършват 40 години от убийството на Джон Ленън. Музикантът е убит през 1980 година с 5 изстрела около 22.50 часа пред дома си в Ню Йорк. Ленън е едва на 40 години тогава. Името на Ленън е свъ ...
news.bg(преди 5 години)

Монета за Дейвид Боуи полетя към космоса (снимки/видео)

Монета от пет британски лири, изсечена в памет на покойната поп икона Дейвид Боуи, бе изпратена с полет в стратосферата, съобщи ДПА. Британският Кралски монетен двор публикува видеозапис, показващ как ...
dir.bg(преди 5 години)

Възпоменателна монета за Дейвид Боуи полетя към космоса (снимки/видео)

Монета от пет британски лири, изсечена в памет на покойната поп икона Дейвид Боуи, бе изпратена с полет в стратосферата, съобщи ДПА. Британският Кралски монетен двор публикува видеозапис, показващ как ...
dir.bg(преди 5 години)

Шиниъд О'Конър издава автобиографията си догодина

Автобиографията на певицата Шиниъд О'Конър излиза на пазара през юни догодина, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Носителката на "Грами" певица и композитор не е издавала албум през последните г ...
dir.bg(преди 5 години)

Почина сръбският певец Джей Рамадановски - "добрият дух на Белград"

Сърбия тъгува за ромския изпълнител Джей Рамадановски, който почина вчера на 56-годишна възраст след инфаркт, съобщават сръбските вестници днес. Лекарите се опитали да го реанимират, но безуспешно. Вх ...
dir.bg(преди 5 години)

Universal Music купи всички песни на Боб Дилън

Пълният каталог с песни на Боб Дилън от шестдесет години насам бе купен от Universal Music Publishing Group, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. Колекцията включва авторските права върху 600 ...
dir.bg(преди 5 години)

Маги Джанаварова, Христо Мутафчиев, Невяна Владинова или популярни личности срещу пластмасата

Инициативата "Пластмаса в тялото" подложи на изследване 10 български известни личности за наличие на опасни химикали, свързани с употребата на пластмасови опаковки за храни и напитки. Проектът се коор ...
dir.bg(преди 5 години)

Какво слушаме по време на мек локдаун

Ако трябваше да правя класация на това с какво живея от сутрин до вечер, то тя щеше да изглежда така: 1. Мангъров2. Кунчев3. Чорбанов4. Джуди Майковиц5. Бил Гейтс6. Антония Първанова7. VAKSINITE SA O ...
offnews.bg(преди 5 години)

''Hills of Rock'' се завръща през 2021

Фестивалът Hills of Rock се завръща през 2021 г., като организаторите обявиха и новите дати - 22, 23 и 24 юли. Обявени са хедлайнерите на първите два фестивални дни - Slipknot и Amon Amarth. Фестивал ...

Проза и откъси от дневници на Силвия Плат излизат за първи път на български

"Джони Паник и Библията на сънищата" с 31 съчинения в проза и откъси от дневниците на поетесата Силвия Плат (1932-1963) излиза за първи път на български от изд. "Лист". Избраните съчинения в проза на ...
bnr.bg(преди 5 години)

Романът "Папка "Аутизъм" ни пренася в света на хората с дефицити в развитието

Недко Недков е автор на романа "Папка "Аутизъм". Идеята за книгата се появила, след като Недко Недков срещнал преди години познато момче от детството си, което е с аутизъм. "Когато го видях бях абсолю ...
bnr.bg(преди 5 години)

16 години по-късно: Анелия разкри защо се е разделила с Коко Динев

Макар вече да изминаха цели 16 години, откакто Анелия и бившият ѝ съпруг Коко Динев официално се разведоха, двамата продължават да поддържат добри отношения, а една от причините за това, разбира се, е ...
dir.bg(преди 5 години)

Казусът с къщата на Шапкарева

Казусът с опожарената къща на възрожденеца Тодор Николаевич Минков, известна в София като къщата на Шапкарева: За решението на Специализирания експертен съвет за опазване на недвижимите културни ценно ...
bnr.bg(преди 5 години)

Теодосий Спасов с първа фотографска изложба

На 8 декември, вторник, от 18ч. в изложбеното пространство на радиото (фоайето пред Първо студио) Музикална къща БНР открива първата фотографска изложба на един от най-значимите български музиканти на ...
bnr.bg(преди 5 години)

Един нов екип се сформира и той е точно екипът творци-публика

За втори път от началото на годината сме в ситуация, в която се питаме как се справяме и какво да очакваме от утрешния ден. Отново сме затворени, но този път частично. Театрите работят, а мненията за ...
bnr.bg(преди 5 години)

Шведската прогресив метъл банда Evergrey издава нов албум през февруари

Шведската прогресив метъл банда Evergray издава новия си албум на двайсет и шести февруари. Той се нарича "Escape Of The Phoenix" и е дванайсети в историята на групата. Evergray представиха и официалн ...
zrock.bg(преди 5 години)

Започва осмото издание на Софийския международен литературен фестивал 2020

От 10 до 13 декември в осмото издание на Софийски международен литературен фестивал ще се включат над 60 участници от 9 държави. Едно от най-значимите литературни събития в страната тази година ще се ...