"Аз винаги съм свързвал фотографията с музиката, дори на първия ми албум има фотография - аз с моя голям приятел Стефан Мутафчиев, и така фотографията за мен има свойството на музиката - да запечатва ...
Фестивалът Hills Of Rock се завръща през 2021 г. След като тази година пандемията го отложи, фестивалът се завръща догодина и ще се проведе на 22, 23 и 24 юли на Гребния канал в Пловдив, съобщиха орга ...
Кристофър Нолан, един от водещите режисьори на "Warner Bros.", критикува остро решението на компанията да пуска дебютните си филми едновременно в кината и на стрийминг платформата НВО Макс през 2021 г ...
"Разбира се, че книгата винаги е по-добра от филма". Това мнение е старо колкото самото кино. Не съм присъствал на премиерата на "Алиса в страната на чудесата" през 1903 г., но със сигурност зрители с ...
Писателят Калин Терзийски издаде книгата "Аз и Бог". "Аз съм християнин и моят Бог е бог Исус, винаги е бил. Само че - едно е да живееш в традицията и да приемаш Бог като културен жест, като атрибут н ...
Преди 40 години един от най-известните хора на планетата, Джон Ленън, умря, за да се роди легендата му. Убийството на Джон Ленън е от онези събития, които карат хората след години да си спомнят какво ...
Принц Хари съди издателя на британския вестник "The Mail on Sunday" за клевета. Съпругата му Меган съди същото издание за нарушаване на авторски права и защита на информация. Според няколко британски ...
Мартичка Божилова от "Агитпроп" е един от най-успешните български продуценти. В кино средите тя няма нужда от представяне. Подписът й стои под много документални и доку-фикшън продукции и копродукции ...
Светът е малък, а Холивуд - още повече. Доказателство за това е, че звездата от продължението на филма "Борат" Мария Бакалова, която преди малко повече от месец оглави класацията за най-популярни акть ...
Да наблюдаваме, да проумеем, че не сме сами, и да осъзнаем, че всичко е временно - това ни съветва да правим Скот Хас чрез книгата си "Укеиреру - японското изкуство да сме щастливи чрез приемане и съп ...
Ако Инстаграм раздаваше награди за най-креативни публикации в платформата си, то със сигурност прекрасната Дженифър Гарнър, която е способна да обезоръжи всеки със своята пленителна усмивка, щеше да г ...
Сборникът "Култура на пътуването в Европейския Югоизток" е мащабен проект, в който пътуването в този район се преосмисля като феномен. В книгата се проследяват различни негови аспекти във времето - по ...
"Доколкото знам, няма как Beatles отново да се съберат, докато Джон Ленън е мъртъв!" Думите са на Джордж Харисън, който също напусна този свят преди няколко години и навярно двамата с Джон вече подгот ...
Днес се навършват 40 години от убийството на Джон Ленън. Музикантът е убит през 1980 година с 5 изстрела около 22.50 часа пред дома си в Ню Йорк. Ленън е едва на 40 години тогава. Името на Ленън е свъ ...
Монета от пет британски лири, изсечена в памет на покойната поп икона Дейвид Боуи, бе изпратена с полет в стратосферата, съобщи ДПА. Британският Кралски монетен двор публикува видеозапис, показващ как ...
Монета от пет британски лири, изсечена в памет на покойната поп икона Дейвид Боуи, бе изпратена с полет в стратосферата, съобщи ДПА. Британският Кралски монетен двор публикува видеозапис, показващ как ...
Автобиографията на певицата Шиниъд О'Конър излиза на пазара през юни догодина, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Носителката на "Грами" певица и композитор не е издавала албум през последните г ...
Сърбия тъгува за ромския изпълнител Джей Рамадановски, който почина вчера на 56-годишна възраст след инфаркт, съобщават сръбските вестници днес. Лекарите се опитали да го реанимират, но безуспешно. Вх ...
Пълният каталог с песни на Боб Дилън от шестдесет години насам бе купен от Universal Music Publishing Group, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. Колекцията включва авторските права върху 600 ...
Инициативата "Пластмаса в тялото" подложи на изследване 10 български известни личности за наличие на опасни химикали, свързани с употребата на пластмасови опаковки за храни и напитки. Проектът се коор ...
Ако трябваше да правя класация на това с какво живея от сутрин до вечер, то тя щеше да изглежда така: 1. Мангъров2. Кунчев3. Чорбанов4. Джуди Майковиц5. Бил Гейтс6. Антония Първанова7. VAKSINITE SA O ...
Фестивалът Hills of Rock се завръща през 2021 г., като организаторите обявиха и новите дати - 22, 23 и 24 юли. Обявени са хедлайнерите на първите два фестивални дни - Slipknot и Amon Amarth. Фестивал ...
"Джони Паник и Библията на сънищата" с 31 съчинения в проза и откъси от дневниците на поетесата Силвия Плат (1932-1963) излиза за първи път на български от изд. "Лист". Избраните съчинения в проза на ...
Недко Недков е автор на романа "Папка "Аутизъм". Идеята за книгата се появила, след като Недко Недков срещнал преди години познато момче от детството си, което е с аутизъм. "Когато го видях бях абсолю ...
Макар вече да изминаха цели 16 години, откакто Анелия и бившият ѝ съпруг Коко Динев официално се разведоха, двамата продължават да поддържат добри отношения, а една от причините за това, разбира се, е ...
Казусът с опожарената къща на възрожденеца Тодор Николаевич Минков, известна в София като къщата на Шапкарева: За решението на Специализирания експертен съвет за опазване на недвижимите културни ценно ...
На 8 декември, вторник, от 18ч. в изложбеното пространство на радиото (фоайето пред Първо студио) Музикална къща БНР открива първата фотографска изложба на един от най-значимите български музиканти на ...
За втори път от началото на годината сме в ситуация, в която се питаме как се справяме и какво да очакваме от утрешния ден. Отново сме затворени, но този път частично. Театрите работят, а мненията за ...
Шведската прогресив метъл банда Evergray издава новия си албум на двайсет и шести февруари. Той се нарича "Escape Of The Phoenix" и е дванайсети в историята на групата. Evergray представиха и официалн ...
От 10 до 13 декември в осмото издание на Софийски международен литературен фестивал ще се включат над 60 участници от 9 държави. Едно от най-значимите литературни събития в страната тази година ще се ...