Залата на славата на рокендрола обяви, че церемонията по въвеждането тази година ще се състои в Кливланд на 30 октомври, съобщи Асошиейтед прес. Последната церемония на живо преди пандемията се състоя ...
Много български звезди отбелязаха Националния празник в своите профили в социалните мрежи. Ето какво споделиха те за 3 март: Лили Иванова написа: "Честит 3-ти март!" и към поздрава си добави стихове н ...
социалните мрежи. Ето какво споделиха те поп повез 3 март: Лили Иванова написа: "Честит 3-ти март!"и към поздрава си добави стихове на Иван Вазов и картина на Васил Горанов. Васил Найденов написа: "14 ...
"Вече 40 сезона съм на сцената на Драматичен театър "Стоян Бъчваров". Имам чувството с годините, преценявайки избора ми и шанса да бъда актьор, че аз винаги щях да търся това - моментната взаимовръзка ...
Ако можете да изпратите писмо до бъдещото си Аз какво ще напишете? Това не е фантасмагория или предговор към книга от библиотека "Галактика". Евентуалните писма на смелите участници са в основата на д ...
Пет български културни институти в Европа организираха специални онлайн събития по повод 3 март - Националния празник на България. "В това време, в което цяло Европа е като скована от всичко, през кое ...
"Идеята възникна много спонтанно. Запознах се случайно с тях, общи познати ме запознаха. На шестата минута вече говорехме за музика, а на деветата им предложих "Йовано, Йованке" и те я запяха". Така Г ...
61 години навършва днес Биг Бендът на БНР. Антони Дончев е диригент от 2010 година. "Една държава има нужда от ум и мъдри водачи. същото нещо се отнася и за една музикална формация. Човекът, който сто ...
"146 хиляди белоемигранти напускат през 1920 г. Русия и тръгват към Константинопол. Една значителна част от тях - около 45 хиляди, пристигат в България. Желанието ни е да отбележим тази 100-годишнина ...
"Една българска обикновена история за една крава в село Мазарачево, която, подгонена от вълци, пресича българо-сръбската граница. Прекарвайки две седмици в Сърбия, извън границите на Европейския съюз, ...
Организаторите на тазгодишното издание на песенния конкурс "Евровизия" в Нидерландия се надяват шоуто да бъде представено пред публика на живо, съобщи ДПА. "Ще направим всичко възможно да се получи на ...
Георги Йовнов от близо 11 години участва във фолклорна формация "Нестинарче". "Аз съм запален към българския фолклор, откакто се помня. Българският фолклор е нещо уникално за мен, всички от моя род пе ...
Те са различни, забележителни, оригинални млади творци, вече доказали своя талант в различни области на изкуството. Те са петимата избрани и номинирани за култовата Награда за Полет в Изкуството "Стоя ...
Една легендарна банда - Metallica, си партнира с една легендарна компания за сноуборд продукти - Burton. Резултатът е нова линия, която включва две лимитирани серии сноуборди, зимно яке и чанта за път ...
"От плът и кръв, от мастило и хартия, от размаха на моята мисъл и прочита на ръката ми. Най-малката, но най-дълбоко извисена от книгите ми. Радвам се!" - пише поетът Георги Атанасов по повод излизанет ...
Един фотограф е убеден, че да се родиш в България, е истински подарък. Той е на 27 години. Учил е в Берлин и Лондон, но предпочел да се върне в Родината и да работи по проекти, свързани с историята и ...
Светилото на реге музиката Бъни Уейлър, последният от легендарната група "Уейлърс", почина в родната си Ямайка на 73 години, съобщиха Асошиейтед прес и АФП. Уейлър, чието рождено име е Невил Ливингстъ ...
Веднага след Деня на жената ще започне филмова седмица, наречена "Великолепната женска седморка", съобщиха от Българската общност за либерална демокрация (БОЛД) и Сдружение "Маргиналия". Кинопрограмат ...
Елена Павлова е автор на повече от 30 книги в жанровете фантастика, хорър, фентъзи, книги-игри, виден преводач и международен съдия по кинология. Носител е на много награди през последните 30 години, ...
Холивудският актьор Алек Болдуин и съпругата му, инструкторката по йога Хилария Болдуин, са станали родители на шесто дете. Новината идва само няколко месеца след раждането на петото им отроче. Хилари ...
Мъжът, който се грижи за френските булдози на Лейди Гага, сподели, че се възстановява след "близката си среща със смъртта", след като беше прострелян от нападатели, които откраднаха две от кучетата на ...
Братята Крис и Рич Робинсън, които се събраха през 2019-а след шест години раздяла, потвърдиха, че не бързат да се върнат в студиото, за да направят нов албум на The Black Crowes. Очаква се групата да ...
Изписването на Симона Загорова и бебето ѝ от столичната болница "Шейново", в която бяха настанени, се превърна в истински празник, запечатан от редица фотографи, търпеливо изчакали навън появата на мл ...
Ново българско издание предлага над 150 оригинални илюстрации, около 50 карти, познати и неизвестни места и съкровища, които проследяват хронологично живота на българските владетели. Енциклопедията "В ...
Заглавието на книгата казва почти всичко за поета Ивайло Диманов. Най-малкият и симпатичен столичен площад "Гарибалди" е синоним и на неговия дом, и на работата му в клуба на СБЖ в съседство. "Най-пос ...
Принц Филип - съпругът на британската кралица Елизабет Втора, е подложен на лечение и на прегледи на сърцето в болница "Сейнт Бартоломю" от понеделник, точно след две седмици, прекарани в лондонската ...
Ракета "Союз" е изстреляна от космодрума "Байконур" в Казахстан за пренасяне на първия сателит на Русия за наблюдение на климата на Северния полюс, съобщиха от Роскосмос, цитирани от АФП. Публикувано ...
Преди малко повече от седмица Джулиана Гани и нейният любим - Илиян Найденов, стегнаха куфарите и загърбиха колебливия февруарски климат у нас, отправяйки се към винаги топлата Доминиканска република, ...
Песента, с която Виктория ще представи България на конкурса Евровизия 2021, ще бъде обявена на 10-и март. Това ще се случи чрез специален концерт, който ще бъде излъчен от 22:00 часа по БНТ 1, както и ...
Проектът "Суша" включва четири части от една обща картина, в която сушата едновременно е сянка от миналото и част от настоящето. Пейзажът се променя, виждаме езеро, река, локва и море. Четири ритуала ...