Плевенската филхармония гостува с Великденски концерт във Варна на 28 април и на 29 - в Добрич. В Страстната седмица плевенските симфоници под диригентството на маестро Найден Тодоров представят произ ...
Британският принц Хари и съпругата му Меган станаха почетни председатели на концерт на организацията "Глоубъл ситизън" за набиране на средства за доставяне на ваксини срещу COVID-19 за медицински рабо ...
Благодарение на много успешната кампания на Сърбия за масова ваксинация, кметът на Нови Сад, Милош Вучевич потвърди, че EXIT може да се случи безопасно това лято. "Тазгодишният EXIT ще бъде символ на ...
Британската кралица Елизабет Втора изпълни днес първите си обществени задължения след погребението на своя принц Филип, който почина по-рано този месец на 99-годишна възраст, предаде Ройтерс. Тя прове ...
Катя Диманова е превела 7 от книгите на Исабел Алиенде, една от тях е "На жените с обич". "Беше голямо удоволствие, защото отново потънах в нейния особен свят на великолепен разказвач, на своите житей ...
Фронтменът на легендарната група Iron Maiden Брус Дикинсън тръгва на самостоятелно турне през месец август, в което той ще се отдаде на диалог с публиката, съобщава Контактмюзи, цитиран от БТА. Словес ...
Американският сценарист Арън Соркин и чешкият супермодел на 80-те и 90-те години на миналия век Паулина Порижкова, която навремето стана първата жена от Централна Европа, украсила по бански костюм кор ...
Пренасяме се в една далечна епоха, в XVI век, в Италия и Германия, в епохата на музикалния бароков разкош с изящните облекла, зали, артистичните декори и вдъхновяващите и изискани гласове. Отправяме в ...
Дългоочакваната поява на новата книга на Катерина Хапсали е факт. Авторката на бестселърите "Гръцко кафе" и "Сливовиц" се завръща със сборника "Хора", още едно свидетелство за богатството на нейната р ...
Повечето хора искрено вярват, че популярността е едно от най-прекрасните и вълнуващи неща, които могат да се случат на човек, защото в техните представи с нея идват редица привилегии. Но както често с ...
"Бури, парк, принцеси с ролки" се казва изложбата в столичната галерия "Структура" на художничката Даниела Костова. Тя е една от най-успешните ни визуални артисти в чужбина, по-конкретно в Ню Йорк . " ...
Току-що спечелилият "Оскар" за най-добър международен филм "Още по едно" на датския режисьор Томас Винтерберг ще се сдобие с холивудски облик благодарение на планиран англоезичен римейк, правата за чи ...
"Винаги бях в опозиция... Бях карикатурист и журналист. Друго не можех, друго не биваше да бъда. Такъв бях нужен, такъв станах." Тези думи до голяма степен изразяват житейското и професионално верую н ...
"Любов и чудовища" е новата руска комедия, която от 22 април тръгна по кината в Русия с очакван успех в широко разпространение на над 2000 екрана. В края на лятото на 2019 г. филмът на руската продуц ...
"Това, че имаше силно женско присъствие на 93-ите награди за "Оскар" много ме радва", каза пред БНР режисьорката Теодора-Косара Попова. Студентката в специалност "Филмова и телевизионна режисура" на Н ...
Sofia Live Festival е най-новото попълнение в музикалния календар на столицата. Фестивалът за градска култура и музика, следващ европейските стандарти, ще се проведе на 18, 19 и 20 юни 2021 г. на Коло ...
Изумителната 17-годишна цигуларка Лора Маркова е големият победител от 12-тата официална церемония по връчването на култовите вече награди на Фондация "Стоян Камбарев". Най-младият концерт майстор в Б ...
Рони Ууд от The Rolling Stones сподели, че е бил диагностициран с раково заболяване за втори път. Китаристът се е борил с болестта по време на пандемията от Ковид-19. "Имах рак вече два пъти", сподели ...
Варненката Славена Петкова успя да прикове вниманието на обществеността с една много интересна и дръзка модна линия, провокирана от познатите на всички шахматни найлонови торбички. Озаглавила е темата ...
След вчерашния епизод на "Като две капки вода" знаем, че вече има не само един, но поне двама човека на планетата, които могат да се превъплътят отлично в образа на Рей Чарлс. Единият, разбира се, е Д ...
Френската прогресив метъл банда Gojira сподели новата песен "The Chant", която можете да чуете по-долу. Сингълът идва само дни преди появата на албума "Fortitude". Той излиза в петък - 30-и април. ...
След като вече е снимал фотосесии за издания като Vogue, Esquire и LIFE magazine, унгарският фотограф Андре дьо Диенес започва да експериментира с плажните снимки на модели. Тогава той среща 19-годишн ...
Балканджи ни въвличат в юнашка приказка с новата си песен "Кой пристига". Парчето представя силата на фолклорните герои като съизмерима с природните стихии. "Юнаците са аналога на супергероите във фол ...
На 27 април се навършват 155 години от рождението на Пенчо Славейков. Роден е през 1866 г. в град Трявна, в семейството на Ирина и Петко Славейкови, които имат още 6 деца - Христо, Иван, Рачо, Райко, ...
Дългоочакваната церемония по връчването на тазгодишните награди "Оскар" официално приключи. Статуетките вече се намират в ръцете на своите нови собственици, които вероятно все още празнуват триумфа си ...
Церемонията по връчването на наградите "Оскар" по американския телевизионен канал ABC е гледана само от 9,8 милиона души, което е най-ниският показател в историята на рейтингите, съобщава телевизионни ...
"Като журналист съм имала изключително вълнуващи срещи и като че ли съм писала разкази наум, складирала съм ги в емоционалната ми памет и вече дойде моментът те да изкристализират в такъв вид". Това к ...
Чифт маратонки "Найки" "Yeezy-1", носени от техния създател - рапъра Кание Уест, бяха продадени за 1,8 милиона долара, предадоха Франс прес и Ройтерс. Купувач се оказа от специализирана инвестиционна ...
През 2009-а година Алекс Шулман, който по това време е журналист, решава да започне блог. Казва си: "Щом никой не иска да публикува творбите ми, аз сам ще ги публикувам". Така започва неговият път кат ...
"Културата на бързи обороти" предлага обзор на културните събития, представени в ефира на програма "Христо Ботев" за последната седмица. Ето и някои от акцентите в предаването от 25 април. На 17 и 18 ...