София Вергара навърши 49 г. на Карибите

За разлика от повечето представителки на нежния пол, били те известни или не, които са превърнали темата за възрастта си в табу, прекрасната София Вергара, сочена неведнъж за една от най-сексапилните ...
dir.bg(преди 4 години)

Как се изгражда индивидуален почерк, който да отличава фотографа

Как се изгражда индивидуален почерк, който да отличава фотографа сред безбрежността на изображенията, които са навсякъде около нас? Това умение се преподава. То е част от програмите за обучение на хор ...
bnr.bg(преди 4 години)

Галаконцерт на радиоконкурса за нови български поп и рок песни "Пролет 2021"

Скъпи почитатели на новата българска поп и рок музика! Елате и споделете с нас галаконцерта на 52-рото издание на Конкурса за нова поп и рок песен "Пролет 2021". Ще чуете атрактивни групи и изпълнител ...
bnr.bg(преди 4 години)

Слуховете за смъртта на рока - силно преувеличени

РОК! Рок музиката, чиято смърт се привиждаше още на Джим Морисън, но която бе най-близо сякаш в началото на 90-те, когато грънджът изпрати тежкия метъл в пенсия, а техното и другите електронни стилове ...
bnr.bg(преди 4 години)

Оливия Родриго надделя над Queen за първото място в британската класация за албуми

Певицата Оливия Родриго оглави за четвърта седмица британската класация за албуми със "Sour", като успя да измести група "Queen" и с колекцията от най-големите ѝ хитове "Greatest Hits", съобщи сайтът ...
dir.bg(преди 4 години)

Започва второ ниво на киноиграта "Черната вдовица"

От днес можете да участвате във второ ниво на играта "Черната вдовица", посветена на първия самостоятелен филм за един от любимите на публиката образи от вселената на "Марвел" - Черната вдовица. За це ...
dnevnik.bg(преди 4 години)

Наско Михайлов в #Сефте: Истории за тухли четворки, два сладоледа и Стивън Сегал

Първата детска мечта? Първата подадена ръка? Първите успехи и провали...Вече познавате видео поредицата ни #Сефте, а днес гост в нея е Атанас Михайлов. Един млад мъж, който познавате вече повече от 20 ...
dir.bg(преди 4 години)

Леа Сейду може да пропусне фестивала в Кан след положителен тест за коронавирус

Тестът за новия коронавирус на една от най-популярните френски актриси - Леа Сейду, направен в Париж преди участието й в кинофестивала в Кан, е положителен, съобщи Ройтерс, на която се позова БТА. Леа ...
dir.bg(преди 4 години)

Салма Хайек: Никога няма да остарея, без срок на годност съм

Холивудската актриса Салма Хайек се превърна в главeн герой на новия брой на списание Elle Mexico. 54-годишната звезда украси юлската корица, появявайки се върху нея в ефектно палто. Хайек позира в оп ...
dir.bg(преди 4 години)

Последен шанс да участвате в първия етап от киноиграта "Черната вдовица"

До края на деня днес можете да се включите в първия етап от киноиграта, посветена на първия самостоятелен филм за един от любимите на публиката образи от вселената на "Марвел" - Черната вдовица. За да ...

Деси Бакърджиева: Филип не успя да види Вивиан, но знаеше, че очакваме дъщеричка

Актрисата Деси Бакърджиева е добре позната на всички от сериалите на bTV "Фамилията" и "Стъклен дом". Наскоро тя роди второто си дете - Вивиан, но, за съжаление, коронавирусът отне живота на бащата, к ...
dir.bg(преди 4 години)

Кан - един различен, но истински фестивал

Кан е първият кинофестивал в света, който отваря врати в пост-ковид ситуацията. Това стана на 6 юли 2021, по всички правила на традицията и блясъка, но и при спазване на стриктен здравен протокол. Ц ...
offnews.bg(преди 4 години)

"По-високо от върха" - историята на големия алпинист Йежи Кукучка (откъс)

Легендарният алпинист Йежи Кукучка изкачва всички четиринайсет осемхилядника на света и завършва Хималайската корона за осем години - постижение, което остава ненадминато в продължение на повече от тр ...

Алея в Борисовата градина може да носи името на Димитър Воев

Посписка за именуване на алея в Борисовата градина на името на Димитър Воев внесе в деловодството на Столична община инициативен комитет. Поводът е 30-годишнината от преждевременната кончина на една ...

Искат алея в Борисовата градина да носи името на починалия фронтмен на "Нова генерация"

Гражданската инициатива за именуване на алея в Борисовата градина на името на поета и музикант, идеолог и фронтмен на група "Нова генерация" Димитър Воев (1965-1992) входира мотивираното си предложени ...
dir.bg(преди 4 години)

Бой и скубане в основата на разпада на украинския дует НеАнгели

Бившата вокалистка от дуета НеАнгели Виктория Смеюха потвърди слуховете за открития неприязън, който е имала към дуетната си половинка Слава Каминская. До това се е стигнало след женски бой, включващ ...
dir.bg(преди 4 години)

Ново издание на последния роман на Камю

Нобелистът Албер Камю е един от големите мислители и философи на ХХ в., а "Първият човек" е последната творба, върху която той работи до внезапната си смърт. Ръкописът е намерен в чантата му при катас ...
bnr.bg(преди 4 години)

Връчват Годишната награда за превод "Кръстан Дянков"

На 10 юли е церемонията по връчването на годишната награда за превод "Кръстан Дянков". Победителят ще бъде обявен в 18.00 ч. в Литературен клуб "Перото", НДК, София. Решението е взето от жури в състав ...
bnr.bg(преди 4 години)

110 години от рождението на Джан Карло Меноти

В съботната вечер на програма Христо Ботев ви представяме оперното творчество на Джан Карло Меноти Джан Карло Меноти - италианско-американски либретист, режисьор и драматург, един от най-често изпълня ...
bnr.bg(преди 4 години)

Мария Бакалова: Човек се търси докато е жив

Българската филмова звезда Мария Бакалова се прибра в България и говори пред редица медии. "Коя съм аз? Това е доста труден въпрос. Аз имам чувството, че човек се търси докато е жив. И може да открива ...
dir.bg(преди 4 години)

Фотоизложба припомня за протестите отпреди година

На днешния ден се навършва 1 година от началото на протестите, чрез които хората поискаха промяна. Стотици хиляди българи излязоха по площадите в страната и по света, а всичко това беше заснето от ред ...
bnr.bg(преди 4 години)

DARA връхлита като буря с нов сингъл

Момиче-фурия! Такава е DARA в студиото, на сцената, на снимачната площадка, на екрана, както и в новия си сингъл "Thunder" ("гръмотевица" в превод на български език). DARA създава песента в рамките на ...
dir.bg(преди 4 години)

Парижката полиция освободи рапъра Lil Baby срещу глоба

Парижката полиция освободи рапъра Lil Baby срещу глоба за намерен канабис в автомобила му. Музикантът беше арестуван вчера заедно с бодигарда си. Цивилни полицаи са спрели колата, в която е бил също и ...
dir.bg(преди 4 години)

Mат Деймън се завърна в Кан, радвайки почитателите си със селфита и автографи

Холивудската звезда Мат Деймън се завърна в Кан и щедро раздава автографи и позира за селфита с почитатели на "Кроазет" по време на кинофестивала. Актьорът играе с френската актриса амил Камил Котен в ...
dir.bg(преди 4 години)

Лилия Абаджиева: Актьорското обучение е немислимо без Чехов

Студентите на режисьора Лилия Абаджиева от колежа "Любен Гройс" ще играят Чехов. Представлението по разкази на руския писател и драматург е тази вечер на сцена "Максим" на Театъра на Българската армия ...
bnr.bg(преди 4 години)

Светлозар Желев: Аз съм в хармония със себе си

"Погледнато отстрани аз живея изключително бързо, правя страшно много неща, но моята лична скорост е такава. Аз съм в хармония със себе си. За мен бавното е хармония, не скорост. Онази хармония, която ...
bnr.bg(преди 4 години)

Престижна награда за филмова музика на композитора Румен Бояджиев-син

Увертюрата към детската опера "Ледената кралица" на Румен Бояджиев-син, спечели голямата награда на Международния конкурс за филмова музика NGC LAB. Младият композитор успя да се пребори конкуренцията ...
bnr.bg(преди 4 години)

Майя Праматарова с коментар за творчеството на Дмитрий Кримов и Кирил Серебренников

"Руският художник, театрален учител, режисьор Дмитрий Кримов направи политически спектакъл в нетрадиционно прострнаство - в Музея на Москва. Това каза за БНР Майя Праматарова, драматург, театровед, пр ...
bnr.bg(преди 4 години)

Напрежението между генералния директор на БНР и участниците в конкурса 'Пролет 2021' продължава

Генералният директор на Българско национално радио Андон Балтаков използва профила си в социалната мрежа Фейсбук, за да внесе нови разяснения по казуса с конкурса на БНР Пролет 2021. Припомняме, че н ...

Един разказ за Норвегия

"Най-добрата и най-изчерпателната книга до момента, посветена на масовите убийства на Ютьоя. За пореден път събитието оживя от плът и кръв. И за пореден път плаках... докато си припомнях", казва писат ...
bnr.bg(преди 4 години)