Холивудската актриса Салма Хайек се превърна в главeн герой на новия брой на списание Elle Mexico. 54-годишната звезда украси юлската корица, появявайки се върху нея в ефектно палто. Хайек позира в оп ...
До края на деня днес можете да се включите в първия етап от киноиграта, посветена на първия самостоятелен филм за един от любимите на публиката образи от вселената на "Марвел" - Черната вдовица. За да ...
Актрисата Деси Бакърджиева е добре позната на всички от сериалите на bTV "Фамилията" и "Стъклен дом". Наскоро тя роди второто си дете - Вивиан, но, за съжаление, коронавирусът отне живота на бащата, к ...
Кан е първият кинофестивал в света, който отваря врати в пост-ковид ситуацията. Това стана на 6 юли 2021, по всички правила на традицията и блясъка, но и при спазване на стриктен здравен протокол. Ц ...
Легендарният алпинист Йежи Кукучка изкачва всички четиринайсет осемхилядника на света и завършва Хималайската корона за осем години - постижение, което остава ненадминато в продължение на повече от тр ...
Посписка за именуване на алея в Борисовата градина на името на Димитър Воев внесе в деловодството на Столична община инициативен комитет. Поводът е 30-годишнината от преждевременната кончина на една ...
Гражданската инициатива за именуване на алея в Борисовата градина на името на поета и музикант, идеолог и фронтмен на група "Нова генерация" Димитър Воев (1965-1992) входира мотивираното си предложени ...
Бившата вокалистка от дуета НеАнгели Виктория Смеюха потвърди слуховете за открития неприязън, който е имала към дуетната си половинка Слава Каминская. До това се е стигнало след женски бой, включващ ...
Нобелистът Албер Камю е един от големите мислители и философи на ХХ в., а "Първият човек" е последната творба, върху която той работи до внезапната си смърт. Ръкописът е намерен в чантата му при катас ...
На 10 юли е церемонията по връчването на годишната награда за превод "Кръстан Дянков". Победителят ще бъде обявен в 18.00 ч. в Литературен клуб "Перото", НДК, София. Решението е взето от жури в състав ...
В съботната вечер на програма Христо Ботев ви представяме оперното творчество на Джан Карло Меноти Джан Карло Меноти - италианско-американски либретист, режисьор и драматург, един от най-често изпълня ...
Българската филмова звезда Мария Бакалова се прибра в България и говори пред редица медии. "Коя съм аз? Това е доста труден въпрос. Аз имам чувството, че човек се търси докато е жив. И може да открива ...
На днешния ден се навършва 1 година от началото на протестите, чрез които хората поискаха промяна. Стотици хиляди българи излязоха по площадите в страната и по света, а всичко това беше заснето от ред ...
Момиче-фурия! Такава е DARA в студиото, на сцената, на снимачната площадка, на екрана, както и в новия си сингъл "Thunder" ("гръмотевица" в превод на български език). DARA създава песента в рамките на ...
Парижката полиция освободи рапъра Lil Baby срещу глоба за намерен канабис в автомобила му. Музикантът беше арестуван вчера заедно с бодигарда си. Цивилни полицаи са спрели колата, в която е бил също и ...
Холивудската звезда Мат Деймън се завърна в Кан и щедро раздава автографи и позира за селфита с почитатели на "Кроазет" по време на кинофестивала. Актьорът играе с френската актриса амил Камил Котен в ...
Студентите на режисьора Лилия Абаджиева от колежа "Любен Гройс" ще играят Чехов. Представлението по разкази на руския писател и драматург е тази вечер на сцена "Максим" на Театъра на Българската армия ...
"Погледнато отстрани аз живея изключително бързо, правя страшно много неща, но моята лична скорост е такава. Аз съм в хармония със себе си. За мен бавното е хармония, не скорост. Онази хармония, която ...
Увертюрата към детската опера "Ледената кралица" на Румен Бояджиев-син, спечели голямата награда на Международния конкурс за филмова музика NGC LAB. Младият композитор успя да се пребори конкуренцията ...
"Руският художник, театрален учител, режисьор Дмитрий Кримов направи политически спектакъл в нетрадиционно прострнаство - в Музея на Москва. Това каза за БНР Майя Праматарова, драматург, театровед, пр ...
Генералният директор на Българско национално радио Андон Балтаков използва профила си в социалната мрежа Фейсбук, за да внесе нови разяснения по казуса с конкурса на БНР Пролет 2021. Припомняме, че н ...
"Най-добрата и най-изчерпателната книга до момента, посветена на масовите убийства на Ютьоя. За пореден път събитието оживя от плът и кръв. И за пореден път плаках... докато си припомнях", казва писат ...
Ако оставим настрана високата цена, с която идва славата, навярно за човек наистина е вълнуващо преживяване да бъде популярна личност... Например, където и да отиде, хората неминуемо ще го разпознават ...
Модерен джаз и млади световни звезди ще участват на десетия A to JazZ. Изключителна селекция от най-младите световни и български артисти очаква над 25 000 почитатели на музиката в началото на юли на ш ...
Една успешна кампанията за издирване на исторически свидетелства за личността на Антип Обущаров и какво крият архивите в музея " Чирпанлиевата къща"- за това в "Хоризонт до обед" разказаха Рада Стойно ...
На девети юли в галерия "Райко Алексиев" с произведение на Валентина Шарра се откри изложбата на съвременна българска скулптура: "Аура". По нов начин тя представя 15 автори, дебютирали след 2000 г. Вс ...
Вероника Тодорова, която е сред най-прочутите акордеонисти в света, се завърна окончателно в България и в момента подготвя фестивала "Jam on the River" в село Дебнево. Фестивалът съчетава енергията на ...
В разгара на лятото Национален исторически музей - София ще бъде домакин на музикално събитие, което се организира за първи път. Концертът с участието на три от най-големите имена в българската попул ...
В "Демократически преглед" от 1911 г. в статията си "Имаме ли художествена критика?" Сирак Скитник пише: "Ако е само да се каже: "вещо изпълнено" или просто "хубаво", по-добре това да каже художник, к ...
Джаз певицата Мирослава Кацарова представи пред БНР новия си албум - "Теменужена". Албумът съдържа 9 песни на български език, 8 от които са авторски композиции. Кацарова е събрала за албума едни от на ...